Bétaság – az iWiW kapcsán

Lehet, hogy tévedek, de nekem úgy tűnik, mint ha divat lenne a bétaság – vagyis az, hogy kiírjuk az oldalunkra: „beta”. Mindig is voltak nem teljesen működő oldalak a neten, de nem szerepelt rajtuk ilyen sűrűn ez a felirat, manapság pedig mintha ok nélkül is ott lenne a honlapokon. A félreértések elkerülése végett gyorsan ide írom, hogy nincs nekem ezzel semmi bajom, csak észrevételezem, mint jelenséget – de az is lehet, hogy csak én lettem túlérzékeny erre a szóra. (Talán haladnom kéne a korral, és át kellene írnom a Blogh-ot BetaBlogh-ra, még alliterálna is:)

Amiről mindez eszembe jutott (a sokadik bétaság, ami mostanság a szemem elé került), az egyre népszerűbb iWiW.hu. Én 2002. szeptember 16-án regisztráltam Bóta Borsi meghívására (köszi Borsi), tehát az oldal legalább 2002 óta létezik – és még mindig béta. Az előbb említett időpont után egészen egy héttel ezelőttig nem látogattam az oldalt. Ekkor engem is magába szippantott az iWiW-őrület, és azt vettem észre, hogy élvezem az ismerősök keresgélését. Ez ugyanis az oldal egyik lényege. Idézem a címlapról:

Az iWiW egy közösségi oldal, ahol megtalálhatod a barátaidat és ismerőseidet, vagy ők téged. A rendszer nyilvántartja a kapcsolatokat és megmutatja, hogy kiket és kin keresztül ismersz vagy ismerhetsz meg. Az oldalra csak meghívóval tudod regisztrálni magad, mivel a meghívó garantálja azt, hogy legalább egy ismerősöd már a közösséghez tartozzon. Keress egy barátot, aki meg tud hívni téged!

A kedvencem a térkép rovat, ahol kirajzolódik, hogy az ismerőseim közül ki kinek az ismerőse (aztán ezt még tovább bonyolíthatjuk az ismerőseink ismerőseinek a hozzáadásával, sőt még az ismerőseink ismerőseinek ismerőseit is a térképhez adhatjuk, és így tovább – nem próbáltam ki, hány szintig működik).

iWiW – az ismerőseim térképe

Ha még nem vagy az iWiW.hu része, de kedvet kaptál hozzá, és még ismerjük is egymást, akkor írj e-mailt, és küldök meghívót. (Miközben írtam mindezt, visszaigazolt a 30. iWiW-es ismerősöm – aki még nincs rajta a fenti térképen:)

frissítve (2006. 02. 06.): Már a sokadik e-mailt kapom számomra ismeretlen emberektől, hogy küldjek nekik meghívót. Mielőtt esetleg Te is ezt tennéd, kérlek, hogy ne csak olvass, hanem értelmezd is, amit olvasol (néhány sorral feljebb): „Ha még nem vagy az iWiW.hu része, de kedvet kaptál hozzá, ÉS MÉG ISMERJÜK IS EGYMÁST, akkor írj e-mailt, és küldök meghívót.” Kiemelve a lényeg.

A másik dolog, ami miatt írok, hogy felhívjam a figyelmet az iWiW gépház blogjára, ami 3 napja indult iwiw.blog.hu címen. Itt megtalálsz mindent, ami az iWiW működésével, funkcióival kapcsolatos. Biztosan beszámolnak majd arról is, ha újra működik majd a meghívó küldés. És ha így lesz, megígérem, hogy minden olyan ismerősömnek küldök majd meghívót, aki szeretné. De csak ismerősömnek. Mert ez a lényeg.


, , ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

13 hozzászólás a(z) “Bétaság – az iWiW kapcsán” bejegyzéshez

 1. borkaborka avatar
  borkaborka

  Én csak most kapcsolódtam be az iwiw-be január elején, és van egy kis problémám, amit azért itt kérdezek, hátha másnál is fennáll. Szóval nekem sem a térkép, sem a fotó feltöltés, sem a meghívás nem működik, és fogalmam sincsen, hogy miért. Talán van ötleted, hogy mi lehet az oka!?
  Egyébként meg én is rászoktam, és nagy örömömre már több olyan elveszett ismerősőmet fedeztem fel, akikről rég nem hallottam és semmi elérhetőségüket nem tudtam. Ajánlom mindenkinek.

 2. hal avatar

  A térképpel nem tudom, mi van, pár napja még működött, egyébként a gépház üzen a kezdőlapon:
  „Az alábbi szolgáltatások átmenetileg nem érhetők el:
  – Meghívó küldés
  – Képfeltöltés
  Ezen szolgáltatások visszakapcsolása a közeljövőben várható.”

 3. Balázs avatar

  Csak az uj wiw, az iwiw (international) BETA. December ota uj motor, miegyeb van alatta. Ez a BETA benne.

 4. hal avatar

  Köszi az infót:)

 5. borkaborka avatar
  borkaborka

  Én is köszi az infót, hát akkor várok :))
  puszi

 6. timi avatar
  timi

  Szia! Had kezdjem azzal,hogy én nem ismerlek téged, de lehet hogy van egy ismerősöm akinek az ismerőse a Te barátnőd! Sose lehet tudni hisz kicsi a világ. Még csak ismerkedek ezzel a rendszerrel de a Te oldalad nagyon tetszett. Szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet bejutni az iwiw rajongók körébe?!

 7. hal avatar

  Kell keresni egy ismerőst, aki már a tagja a rendszernek. Kérdezd meg az ismerősöd, sose lehet tudni :)

 8. erika avatar
  erika

  üdvözletetem!
  énis szeretnék meghívót! írtam egy barátomnak, asszem kedden, hogy hívjon meg, de azt válaszolta, átmenetileg nem érhető el.

 9. BendePapi avatar

  A meghívó még mindig nem,
  de friss hír, megint megy a képfeltöltés!

  [http://iwiw.blogter.hu/?post_id=12511]

  Tegyük jobbá az iWiW-et projekt ;-)

 10. Kisrudi avatar
  Kisrudi

  Sziasztok!

  Még mindig nem megy a meghívás :( ha beindul valaki hivjon már meg plz!
  Elöre is köszi!
  rucsika@freemail.hu

 11. krayzie bone avatar
  krayzie bone

  sziasztok! van vmi hír hogy az a “közeljövő” mikor lesz amikor újra működni fog a meghívás ? már több mint egy hónapja várok rá… :(

 12. krayzie bone avatar
  krayzie bone

  amúgy itt egy pár bíztató sor: http://iwiw.blog.hu/tags/megh%C3%ADv%C3%B3

 13. Rezfaster avatar
  Rezfaster

  Helló!Kellene nekem egy meghívó,ha lehetséges…Nem tudom,hogy esetleg meg lehetne-e oldani ezt a kellemetlen szitut…Köszi!
  Rezfaster@gmail.com

%d blogger ezt szereti: