Határozott megkönnyebbülést éreztem, mikor néhány nappal ezelőtt eldöntöttem, a HALDESIGN következő, harmadik verziója nem Flash-es oldal lesz. A grafikai tervek már ősz óta pihennek a vincseszteremen, január elején akartam hozzákezdeni a Flash-es megvalósításnak, de nagyon nem volt kedvem hozzá. Miután eldöntöttem, hogy egy egyszerű, statikus oldal lesz, megjött a kedvem is, és tegnap hozzá is fogtam a kódoláshoz.

Lesznek benne átjárók ide a bloghoz, és vissza – a bal oldalon a jelenlegi Info és Kontakt linkek helyén a HALDESIGN menüje szerepel majd. A jelenlegi oldalon két főmenü van, az Info és a Portfolio. Mindkettő ketté bomlik majd, az Info-ból kikerül a Kapcsolat, a Portfolio-ból pedig a Ghaléria. Megszűnik a Vendégkönyv, ami most jól el van dugva az Info/Kapcsolat alá, véleménynyilvánításra itt lesz a blog, új rovat lesz a Portfolio-n belül az Egyéb, ahova egyelőre háttérképeket tervezek. A Flash annyiban az oldal része marad, hogy a címlapra újabb „kisfilmeket” tervezek. A Ghaléria lesz a legnagyobb munka, mert azt tervezem, hogy az összes fotómat átválogatom, és újraszkennelem (mivel 1992-től 2003-ig csak analóg fotóztam) a szerintem arra érdemeseket – talán még idén végzek vele, de nem várok addig a 3. verzió indításával, a Ghaléria folyamatosan bővül majd 900×600 pixeles képekkel. Ezzel együtt megszűnik a halfoto.hu – ahonnan jelenleg elérhető egy 120 képből álló válogatás 10 év (1993-2002) anyagából – önálló oldalként létezni, és a haldesign.hu-ra mutat majd. Mindehez már csak időt kérek, sokat, nagyon sokat!

4 hozzászólás ehhez: „HALDESIGN v3

 1. valószínű nem nyerek, becsúszott egy kis munka, úgyhogy elcsúszik a honlap is :) (bocs ha off volt)

  az a baj a portfolio frissítéssel, hogy mindig tologatja az ember – mindig van valami sokkal fontosabb (legalábbis azt hisszük) – pedig tényleg az lenne a legfontosabb, hogy az ember be tudja mutatni, hogy mit tud

  csak azért csalóka, mert ugye nem jár azonnali jövedelemmel – de ez sokszorosan megtérül, ha megfelelően kidolgozott a portfolio

  te hogy szorítod bele a munkaidődbe? mondjuk azt mondod, hogy ma dolgkozom 7 órát és a fennmaradó x órában meg saját honlapot fejlesztek? Kíváncsi lennék a módszereidre :)

  (nekem az is baj, hogy közben még suli is van)

 2. Csak annyi a „titkom”, hogy hazajövök (az általában napi 8 óra kötött munkaidőm után), és csinálom, ha van kedvem és időm. Előbbi többször van, mint utóbbi:)

  Persze jó lenne, ha ez is beleférne abba a 8 órába, aztán meg elfelejteni a számítógépet másnapig. De olyan is van, hogy fejben dolgozom. Azt hiszem egy kicsit megszállotja vagyok a témának – bár nyaraláskor egyáltalán nem hiányzik ez a munka, és néha kimondottan vágyom rá, hogy ne (ennek) legyek megszállott(ja).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.