« előzmény

Tíz újabb tipp, melyek tovább egyszerűsítik az életed – ha eddig még nem ismerted volna, most bemutatom őket.

  1. Ha betűtípust szeretnél választani egy szöveges rétegedhez, elég, ha kiválasztod a réteget a Layers palettán, majd a Character palettán a betűkészlet nevére kattintasz, és ezek után a fel/le nyilakat használva tallózol az installált betűkészleteid között – úgy hogy közben azonnal látod a változást.
  2. Miután végeztél egy szöveg begépelésével, elég lenyomni a klaviatúra jobb alsó sarkában, a numerikus billentyűzet mellett található kicsi Enter-t, ahhoz hogy a szövegbevitelt befejezd – nem kell másik eszközre váltanod (ami az eszköz paletta elrejtése esetén szövegbeitelkor nem is lehetséges), vagy egyéb nehézkes trükkökkel kilépni.
  3. A Layers palettán két réteget elválasztó vonalra Alt-tal kattintva, az alsó a felső maszkja lesz.
  4. Maszk megjelenítéséhez/elrejtéséhez kattints a Layers palettán a maszk bélyegképére a Shift billentyűt nyomva tartva.
  5. Ha a sok réteg, vagy maszk közül csak egyet szeretnél látni, nem kell az összes többit eltüntetni, elég, ha az Alt lenyomásával kattintasz a Layers palettán a réteg bal szélén található szemre. Ha még egyszer kattintasz ugyan ott, újra láthatóvá válik a többi réteg is (de csak az, ami előzőleg is látható volt).
  6. Új réteg vagy mappa (group) létrehozása a meglévő alá: Ctrl+Create a new layer gomb a Layers paletta alján.
  7. Background-ból layer: duplaklikk a Background rétegen a Layers palettán.
  8. A kijelölt rétegek összeolvasztása: Ctrl+E.
  9. Ha egyik dokumentumból a másikba húzol át egy réteget, és azt szeretnéd, hogy pontosan ugyan oda keruljön (vízszintes és függőleges kordinátáit illetően), ahol az eredeti fájlban is volt, áthúzás közben nyomd le a Shift billentyűt. Ha a két dokumentum mérete nem pontosan egyezik, akkor középre igazítja az áthúzott réteget a Photoshop.
  10. Végül ajánlom az Image > Trim menüpontot, ha azt szeretnéd, hogy a Photoshop a képed széleiből vágja le a bal felső, vagy a jobb alsó pixellel egyező, vagy az átlátszó részeket.

folytatás »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.