Nem tudom, miért vártam ennyi ideig az ismerkedéssel. A tavaly szeptemberben indult netvibes.com-ról már annyi szépet és jót lehetett hallani – és mindezt ma személyesen is megtapasztaltam. Ha valaki nem tudná, miről van szó, a Netvibes egy kiváló web kettes alkalmazás, melyben általunk hozzáadott RSS feedeket és jónéhány beépített extrát (gmail, popmail, flickr, delicious, időjárás, kereső, jegyzet stb.) tartalmazó dobozokat jeleníthetünk meg. Ezeket aztán kedvünk szerint rendezhetjük (akár külön füleken, melyekből szintén kedvünkre adhatunk hozzá újakat), színezhetjük, szerkeszthetjük – egyszóval testreszebhatjuk. Mindezt felhasználóbarát és „gusztusos” környezetben, egyszerűen és gyorsan. Ma kukába dobtam a barátságtalan, ronda RSS-olvasót, és a netvibest hozzáadtam a könyvjelzőimhez. A képen egy néhány perces ismerettség utáni állapot látható:

Netvibes.com

Mostanában sok szó esett (esik) a web 2-ről a hétfői szimpózium kapcsán (is), és nagyon sokan megpróbálták definiálni a jelentését. Nyilván azoknak van igaza, akik azt mondják, ez nem egy konkrétan körülírható dolog. Meg azoknak is, akik hülyeségnek tartják ezt a verziószámozást, hiszen az egész web folyamatosan alakul (ma van a web 2.0.1.5 napja). Persze tudom, nevet kell adni a gyereknek, meg marketing, meg izé… De ha már web 2, akkor az a web 2, hogy a web 1-ben nem létező, ma már átélhető – ügyes és hasznos alkalmazások formájában. Na ugye.

4 hozzászólás ehhez: „Netvibes.com

  1. A Netvibes igazából azoknak lehet hasznos, akik sokat ülnek gép előtt, netközelben. Csak egy klikk és kéznél van.
    Egy helyen tarthatod a kedvenc feed-jeidet, jegyzeteidet, tennivaló listáidat stb. Így nem kell folyton cetlik után matatni az asztalon és elfelejtett információk után kutatni amúgy is lestarpált elménkben. “Handy” – mondanák az angolszászok.

  2. Szerintem a Netvibes egyik legjobb oldala ha bloglovasó vagy hogy nem kell az összes kedvencedet végig járnod elég ha a Netvibes a kezdőlapod!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s