Fejben már többnyire készen van a HALDESIGN 4. verziója, de a pixelesítés még nem kezdődött el. Viszont írni róla egyszerűbb, mint megvalósítani; másrészt az év vége még apropót is szolgáltat, hogy ezt tegyem.

Ghaléria

A teljesen új (természetesen sokkal szebb) külső mellett a legnagyobb változás a Ghalériát érinti, ami egy külön blogmotort kap majd. Vagyis lesz egy különálló fotóblog, a honlap többi részétől elkülönülő színvilággal. Ennek legfőbb apropója, hogy jövő nyáron lesz 15 éve, hogy fényképezőgépet vettem a kezembe, és legkésőbb erre az időpontra szeretném végignézni az összes eddigi (addigi) hangulatkonzervemet, és újra beszkennelni az arra érdemeseket – egy az eddigieknél jóval bővebb internetes fotókiállítás megvalósítása céljából. Minden egyes kép egy külön bejegyzés, a bejegyzés dátuma a kép készítésének dátuma, a címe pedig többnyire a fotózás helyszíne lesz – mindez kategorizálva, így témák és időrend szerint is könnyen listázhatóak lesznek a halfotók.

Januárban szeretném elkezdeni a munkát, és tavasszal (természetesen 4. hó 4-én) elindulni a 4. verzióval (az összes kép feltöltését pedig legkésőbb június végéig befejezni). Meglátjuk.

Blogbejegyzések

Az InDesign kategória februártól kicsit pihenni fog, de addig még lesznek újabb tippek, és szót ejtek a program hiányosságairól, hibáiról is. Az InDesign kategóia gyarapítása „helyett” az Illustrator kategóriát szeretném megtölteni tartalommal. A Photoshop kategóriában jövőre az eddigieknél sokkal inkább a fotósok számára hasznos dolgok kerülnek előtérbe (ehhez szívesen olvasnék témajavaslatokat).

2007-ben egy tömény 2006-os Haldesign-statisztikával indítok, addig még lesz két nyúlfarknyi koncertbeszámoló (28-án Ghymes, 30-án Kispál koncertre megyünk), és persze egy-két elmaradhatatlan jókívánság…

6 hozzászólás ehhez: „Ami várható

 1. Kedves Zsolt!

  Ez igazán nagy örömmel tölt el. Mindig szívesen és ámulattal lapozgatom fotóidat.
  Magam is űzöm ezt a sportot, egyenlőre csak hobby szinten.

  Saját fotoblog motort tervezel, vagy ilyet lehet valahonnan beszerezni?

  Kellemes ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet!

  T-line

 2. Kedves T-line!

  Örülök, hogy pusztán egy tervem hírével is örömöt okoztam, és persze annak is, hogy tetszenek a fotóim :)

  Ugyan ezt a WordPress blogmotort tervezem használni, mint ami alatt ez is fut (ezt már elég jól megismertem és meg is szerettem).

  Köszönöm a jókivánságaid, én is boldog karácsonyt, és sikeres új évet kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.