iPhone

Nem vagyok elvakult Apple fan, sőt telefonbuzi sem, de erről a tegnap bejelentett, forradalmi kis multifunkciós kütyüről úgy érzem, muszáj megemlékeznem legalább egy mondatban. Elképesztően ki van találva.

iPhone

» az Apple – iPhone honlapja (érdemes végignézni a videóbemutatókat)
» Stewe Jobs bemutatója a Macword 2007-en
» információk magyarul


, ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

13 hozzászólás a(z) “iPhone” bejegyzéshez

 1. suexID avatar

  Látom neked is az albumlista jön be leginkább. Az tényleg odaverősre sikeredett! :)

 2. hal avatar

  Meg az az igazság, hogy ez nézett ki a legjobban fekvő formátumban, és a U2-t is szeretem :) Egyébként az egész lenyűgözött, úgy ahogy van (különösen a kétujjas zoomolás).

 3. Papucsállatka atka avatar
  Papucsállatka atka

  Általában a szakmai topikokat kerülöm, mert nem akarom kinevettetni magam a butaságaimmal, de most kívételt teszek.
  Csak egy gondolat erejéig. Nekem is tetszik. Praktikus, hasznos, eredeti, ötletes, használható, stb….
  Fasza, hogy itt tartunk… A világ szó szerint a zsebünkben hever és mégis, mégis egyre fogyatékosabbak és szánalmasabbakká válunk.
  Úton vagyunk…… Zsebünkben a 9cm(!) átmérőjű színes, érintőgombos képernyővel feltunningolt mindenttudó csudabrájzli, seggünk alatt 150 lóerő(min), a műszerfalon ott pofázik svédül, finnül, észtül, bushmanul, románul, angolul a nélkülözhetetlen GPS, jobb kezünkben laptop, bal kezünkben pedig egy vörös atomrakétát indító nyomógomb. Fejünk felett megannyi műhold, beleszarunk az űrbe, aztán később programokat szervezünk, hogy megfigyeljük ürülékünk szétporladását a légkörbe való visszaérkezéskor. Mindent tudunk, semmit sem értünk. Az atommagot hasítjuk, a sejteket péppé boncoltuk, a géneket feltérképeztük, az emberi elmét feltártuk, istent csináltunk magunkból. És mi volt a sejtben, atommagban, elmében??? Mi?? Semmi lényeges, ami elvont, ami isteni, ami egy kis reményt adna, hogy a tébolydából van kiút. Semmi. Bebizonyították neves szakembereink és tudósaink, hogy nincs remény(??). Hogy jobb esteben is a vég ugyanaz. Egy és ugyanaz. Megmásíthatatlanull. Élj, élvezz, kúrjál éjjel nappal, zabálj, fogyassz, szarjál, aludj(de csak keveset) és használd ki életed minden egyes percét, mert tulajdonkélppen Te Kedves olvasóm nem vagy más, mint egy materiális mocsok. Egy istentelen gyökér, akiben csak kémiai folyamatok játszódnak le. Nincsen semmiféle spirituális jellemvonásod. Egy hulla vagy lélek nélkül. Magyarán mondva a tudományos álláspont ma ez: A szar irányítja benned a szart. És, ha bevetted, lenyelted és megemésztetted, akkor valóban trágyává váltál.
  Szóval ott tartottam, hogy robog a csili-vili autó. Széles papucsok, leültetett alváz, alufelni, két raklap kóla a csomagtartóban és viszi a …. viszi a …. viszi a ganyét 220 kilométer per órával, akinek, vagy aminek mindezek ellenére van egy 1500 köbcentiméteres hyperszámítógép a koponyájában. Itt csöndben megjegyezném, hogy a mai napig még senkinek nem sikerült olyan számítógépvezérelte gépet kreálnia, ami teljes bizonyossággal és biztonsággal képes különböző méretű és alakú dolgokat megragadni, megfogni, felemelni… Még az emberi kezet sem tudták lekoppintani, de már olyan gép-katonákról beszélnek, akiknek mesterséges agyuk lesz. Hát nem szánalmas?? Az agyunkat ezenttúl zsebben, kézben, vagy ölben hordjuk. Aztán majd egyszer csak nem jön az áram a madzagban, vagy a folyadék a csőben. És elkezdenek potyogni a műholdak, leáll a limuzin, a GPS-ből dísz lesz, a laptop pedig edényalátétként fog szolgálni a konyhai étkezőben. A trágya még azt sem fogja tudni, hogy merre van észak. Az északnyugat pedig hatalmas feladvány lesz. Könyvet sem fog tudni olvasni, mert képtelen lesz kinyitni. Talán még kaja sem lesz. A tehenet fogja leszedi gomba gyanánt, a gombának pedig csapdát fog állítani. Növényeket fog tenyészteni és állatokat termeszteni. Bár gyanítom, hogy előbb leszünk kannibálok, mint ügyes vadászok. Az utcákon úgyis lesz kaja bőven. Túltermelés lesz emberi húsból… Csak ennyit fogok kérdezni: -Mit szólnál Zsolti egy kis szalonnázáshoz?? Esetleg egy grillparty??
  Ha ügyesek leszünk még Gergényit is megehetjük. A Kóka meg lehet Kólát pótló ital. Csak először ki kell csavarni…
  Összefoglalva nincs nekem bajom ezzel a sok szarral, sőt bevallom én is használok hasonló ketyeréket, amik eredetileg azt a célt szolgálták, hogy megkönnyítsék az életemet, mára pedig ott tartok, hogy én szolgálom őket.
  Múltkor megpróbáltam kiszámolni, hogy 1 fő mennyi szemetet termel. Nagyon nehéz megbecsülni, de kb. olyan 30 tonna per fő jön ki. Ennek nagy része mesterséges szemét. És még azért ott van az én budvás testem is. Abból is szemét lesz, ne is szépítsük a dolgot. Tehát van 30 tonna és 72 kilónyi ganyé, ami marad, ami felesleg, ami nem vész el, max. csak átalakul. Kazahsztánban mennyi szemetet termel egy nomád család??? Az ő esetükben könnyű dolgunk van. Fejben elvégezhető a művelet. :-D
  Nagyon szeretném, ha valaki feloldaná ezt a rejtélyt. Mitől fejlett egy társadalom????? A foteltől, vagy a kultúrától????

 4. Papucsállatka atka avatar
  Papucsállatka atka

  “Egyébként az egész lenyűgözött, úgy ahogy van (különösen a kétujjas zoomolás).”

  Szóval érted…. :-) Most nyakon csíptelek. Erre a mondatra egy abszurd kis rövidfilmet lehetne építeni. :-D
  A fent leírtakat ne vedd cikizésnek. Én is mondok hasonló abszur dolgokat nap, mint nap. Ettől kerek a világ. Nem. Ettől szép a világ. Nem. Ettől kerek az abszurd,
  Mégsem. Ettől lesz az abszurd kerek. :-D Vagy: ettől lesz széppé a a kerek világ abszurd!! Így már tökéletes.

 5. Sándor avatar
  Sándor

  :D Kíváncsi vagyok hány ezer poszt kapta ugyanezt a címet a napokban. Ez a kütyü tényleg innovatív és szép benne a gui de már idegesítő is egyben. “Nem kicsit, nagyon!”

  Viszont szépen beillesztetted a képét, elismerésem! ;)

 6. trxprx avatar
  trxprx

  kell a faszanak ez a szar.
  legalábbis mostanában nem.

 7. Papucsállatka atka avatar
  Papucsállatka atka

  Klikkelj rá a képre kétszer. Ne próbáld meg a pléj gombbal lejátszani.

 8. hal avatar

  Köszi. Még mindig nagyon tetszik, de azért akkora marha nem leszek, hogy 300ezret adjak érte (meghagyom a sznoboknak, a dúsgazdagoknak, és a sznob dúsgazdagoknak)…

 9. Papucsállatka atka avatar
  Papucsállatka atka

  Ájfóón. Itsz evrifing!!!!

 10. Papucsállatka atka avatar
  Papucsállatka atka

 11. hal avatar

  Baromi sok embert megihletett ez a kis szerkezet :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: