Red Bull Air Race

Eredetileg a TV Deko „Francia módi” című műsorát akartam ajánlani egy mondatban – amelyre véletlenül bukkantam a tűzijátéknézős irodaavatós parti utáni fogmosás közbeni tévékapcsolgatás alatt.

Red Bull Air Race

Mivel semmit nem találtam róla a csatorna honlapján, eszembe jutott, hogy megnézem gyorsan Besenyei Péter pillanatnyi helyezését a Red Bull Air Race-en. Az esemény-sorozatnak van egy jó honlapja (az iframe-et most ne nézzük), ami magyarul is elérhető, és – tudom, hihetetlen – de még az enyémnél is jobb képek, sőt videók vannak rajta.

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

6 hozzászólás a(z) “Red Bull Air Race” bejegyzéshez

 1. dinnye avatar

  Mondhatom roppantul élveztem a műrepülők edzését, meg a versenyt, nagy ötlet volt a belváros fölött megtartani. Szerintem sokan rajongtak még rajtam kívül az egészért, gondolom különösen az idősek, akik átélték a háborút. Brrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmm, zuuuuuummmmm Már csak a Stukák sivító hangja, hiányzott. Takatakatakataka Voltam már jónéhány repülőnapon, a hangrobbanást is elviselem, de azért ennyire egyik sem b_szott ki több tízezer pihenni vágyó polgárral. A következő Mo-i futamot a demszkáj kertjében kellene megrendezni.

 2. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Vannak még ilyenek: A Molnár Gyula komenista pógármester pl. azt hiszi, hogy milyen jó ötlet nyaranta két szalagház közé betolni egy vurslit Gazdagréten. 3 napra. És persze éjjel szerelnek a mutatványosok kalapálva-ordítozva.

 3. hal avatar

  [re=4696]dinnye[/re] Engem lenyűgözött, mikor néhány éve először láttam, és most is tetszett. Ha teljesen hidegen hagyna az esemény, biztos jobban zavarna a vele járó zaj, de engem inkább a Palik ordibálása (és szövege) zavart. :)

  Sajnálom azokat, akiket megakadályozott a pihenésükben, és megértem, ha dühösek; de amíg évente csak néhány ilyen messzire hallatszó rendezvény van a városban (ezen kívül most csak a Sziget jut eszembe), szerintem együtt lehet élni velük.

 4. dinnye avatar

  [re=4698]hal[/re] Ööö, pontosítok. Szóval maga a verseny az nekem is tetszik, önmagában azzal semmi bajom nem lenne, meg azt a pár órát is ki lehet bírni. A bibi csak ott van, hogy a versenyzők már pénteken délutántól kezdték az edzéseket, és még a Petőfi híd környékén is alacsony magasságban húztak el a házak felett, úgy, hogy az ember jóformán a saját szavát sem értette nyitott ablaknál. A rendezvény meg hétfőn délután volt. Még szerencse, hogy a szombat nagy részét, és a vasárnapot vidéken töltöttem, de ugyanez ment hétfőn majdnem egész nap. Szüleim kicsit közelebb laknak a helyszínhez, belsőudvaros gangos házban. Na ott úgy visszhangzott az egész, hogy komoly ízelítőt kaptunk, milyen lehetett a város bombázása a II. VH alatt. Szóval kérdem én, mi a tosz szükség volt arra, hogy négy napon keresztül vegzálják a Margit hídtól a Petőfi hídig lakó ca. több tízezer lakót? Régen is volt légibemutató, de nem emlékszem, hogy valaha is ekkora csinnadrattával járt volna, pedig jónéhány aug. 20-át megéltem már én is a helyszínhez a mostaninál jóval közelebbi lakhelyemen. Igaz hogy az utóbbi években amikor csak tehettem elhúztam 20-ra a városból, talán ez okozza az amnéziát. :)

  Lehet hogy ezt inkább a szemetesbe kellene írnom, de halkan megjegyzem, másoknak is voltak hasonló problémái. ;)
  http://www.tomcatpolo.hu/blog/index.html?loadpage=http://www.tomcatpolo.hu/blog/blog/blog/maiblog.html (Kicsit le kell görgetni, ott vannak az „olvasói levelek”. Tegnap láttam egy beírást erről a témáról, de most egyszerűen nem találám, csak itt hivatkozik rá valahol.)

 5. dinnye avatar

  Na baszki, a link nem jó. A „levrov”-ra kell kattintani, és ott található a vonatkozó rész. Az első pár bekezdést ugorjátok át, ettől a résztől érdekes:

  „Rengeteg levelet kaptam a Budapest fölött nemzeti ünnepünk fényének emelése céljából fel-alá dübörgő repülőgépek miatt. Kiderült, hogy nem csak engem zavart ez az irtózatos lárma. Tessék, néhány “élménybeszámoló” a Red Bull csapat ökörködéséről. Az első levélíró, Balázs maga is sportrepülő, kvázi belülről látja a légicirkuszt.”

 6. hal avatar

  Jaaa, értelek (és egyetértek). Én is úgy emlékszem, hogy az előző években nem volt ilyen hosszú és zajos előzménye…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: