Tüntetés helyett „nem hivatalos tanévnyitó” a Kossuth téren

Tegnap örömmel láttam a hírekben, hogy a beszámolók szerint több mint tízezer, szerintem pedig a látottak alapján több tízezer ember nem volt rest elmenni a NOE által szervezett demonstrációra. Ők azok, akiknek nyitva van (már) annyira a szemük, hogy mindenfajta propaganda ellenére sem hiszik el azt a sok hazugságot, amit a jelenlegi kormány nap mint nap próbál megetetni velünk. És aki otthon maradt (mint például én is), az persze mind a kormány intézkedéseivel ért egyet – Gy. F. és elvtársai szerint.

Más: mennyire de mennyire szánalmas, hogy az őszödi beszéd évfordulóján, a Kossuth téri tüntetés megakadályozására „nem hivatalos tanévnyitót” rendeznek. Azért a tüntetés nem marad el:

Mivel a Miniszterelnöki Hivatal “nem hivatalos tanévnyitót” szervez szeptember 15-én és 16-án a Kossuth térre, új helyszínen tiltakoznak a Gyurcsány-féle őszödi beszéd egyéves évfordulóján. Szeptember 15-én, 16 órától tüntetés lesz a Budai Várban, a Szent György téren.

Egy esztendővel ezelőtt lepleződött le a Magyar Köztársaság legaljasabb, legvérlázítóbb hazugsága, Gyurcsány Ferenc beismerő vallomása, melyet párttársai és bűntársai előtt mondott el. Nincsen demokratikus ország, ahol egy ilyen botrányt túlélt volna a hatalom – írják a szervezők.

S ez a hatalom nem csak túlélte saját hazugságát, de kisvártatva rárontott saját nemzetére és a Magyar forradalom 50. évfordulóján olyan rendőrterrorral próbálta megfélemlíteni a lakosságot, amelyre ma már kizárólag a harmadik világ diktatúráiban van példa. Mindezek után, s persze az ország, a jövőnk elrablását látva, egyre többen érzik úgy, hogy nem bírják tovább elviselni mindezt. Nem bírják elviselni a hazugságot, az aljasságot, a bűnt, a lopást, a cinizmust és a közönyt, amelynek összefoglaló neve Gyurcsány Ferenc és az MSZP-SZDSZ kormány.

Szeptember 15-én azokat várják a Várba, a Szent György térre, akik nem csak nem bírják, de nem is hajlandóak mindezt elviselni és eltűrni. Akik meg akarják mutatni, hogy nem lehet egy egész országot megfélemlíteni, akik nyugodtan akarnak majd belenézni gyermekeik, unokáik szemébe.

Békésen, de határozottan, félelem nélkül, élve alapvető jogainkkal álljunk ki az igazság, a demokrácia, a szabadság mellett, és ez a kiállás egyben a Gyurcsány-kormány elleni kiállás is – írják.

Mert Gyurcsány Ferenc és az elemi tisztesség összeegyeztethetetlenek – teszik hozzá.

Az országos demonstráció szónokokai, meghívott vendégei dr. Morvai Krisztina, dr. Papp Lajos, dr. Csókai András, dr. Csath Magdolna, Baranyi Károly és még sokan mások.

(forrás: gondola.hu)

Egyébként erőt vettem magamon, és a borzalmas külseje ellenére beleolvastam a gondolába – egész jó írások is vannak rajta.


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: