A gasztro-rovatban (szokás szerint) ezúttal sem ások túl mélyre, de amilyen egyszerű az alábbi étel elkészítése, legalább annyira élvezetes a végeredmény – ráadásul mindezt valami egészen hihetetlen áron: 329 Ft-ért adják.

Germknödel (gőzgombóc) – csomagolás

Az Interspar-ban a gyorsfagyasztott áruk között fellelhető doboz 2 db öklömnyi, isteni tésztájú, finom szilvalekvárral töltött gőzgombócot tartalmaz, melyekhez a cukros mákot is mellékelik. Ha igazán jót akarsz, a 2 perces, 600 W-os mikrózás alatt olvassz a gombócokra egy kis vajat is, mielőtt rájuk szórod a mákot. Jó étvágyat!

frissítve (2008. 02. 18.): Bocsánat, kifelejtettem az egyik legfontosabb összetevőt: a gőzt. Ez pedig azáltal keletkezik, hogy a mikrohullámú sütőbe helyezés előtt a gombócokat folyó vízben alaposan meg kell nedvesíteni. Na de a dobozra úgyis rá van írva minden. És persze nem csak mikrózva jó.

frissítve (2008. 02. 24.): Ugyanezen termékcsalád sárgabarackkal töltött túrógombóca is nagyon finom.

6 hozzászólás ehhez: „Germknödel (gőzgombóc)

  1. sziasztok

    Gőzgombóc az isten király…középiskolás koromban nagyon rajta voltam..8-9 éve…azóta nem nagyon ettem..valahogy elfelejtődött, de most majd tutira veszek…
    szerintem sokkal finomabb, ha nem mikróban olvasztod fel
    – fel kell forralni a vizet és lefordítva beletenni a gombócot, arra már nem emlékszem mennyi ideig, de azt meg lehet vizsgálni…kb amikor elkezdene szétmállani akkor jó..és utána zsemlemorzsa..én a mákot nem szeretem
    – még jobb ha egy szűrőt teszel a forrásban lévő víz fölé és a gőzben “gőzölöd készre”…akkor nem kezd el mállani..

    :)

  2. Az az igazság, hogy nincs igényem a finomításra – számomra úgy, ahogy leírtam, tökéletes. (Kíváncsi lennék a véleményedre, ha esetleg kipróbálod.) Azért köszi a jótanácsot! :)

  3. A mikróval az a baj, hogy kivonja a vizet. Nem véletlenül gőzgombóc a neve, freeboi által leírt elkészítésről kapta. Én is úgy csinálom. És valóban finom. :)

  4. Nekem anyum szokta ezt csinálni. Mi lekváros gombócnak hívjuk, és zsemlemorzsában (vagy kenyérmorzsában) kell megforgatni. és úgy is nagyon fini

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s