Szabad ország?

Elvtársak, nem kellene ennyire beszarni, hogy a Parlamentet megközelíteni se engeditek! Az emberek többsége már megtanulta, hogy tüntetni lehet, de nem érdemes – sőt, veszélyes! Felesleges tovább nehezíteni a dolgukat – hiszen tudhatjátok: bármit csinálhattok, nem lesz következménye. (Azért titkon remélem, egyszer majd mégiscsak mindenki elnyeri méltó jutalmát!)

Amúgy a Kossuth tér 18 szám alatt dolgozom (két kordon között), gondoltam, hogy mielőtt hazajövök, megnézem, mi van a Parlament előtt. De nem lehetett ám oda csak úgy „bemenni”. Kérdezem a rendőrt: „ez egy bejelentett tüntetés, nem?” „De.” „És nem csatlakozhat hozzá bárki?” Erre hosszas magyarázatba kezd arról, hogy ez itt egy rendezvény, és csak a rendezvény résztvevői mehetnek be. Mondom: „nem csatlakozhat bárki? Ön szerint ez egy szabad ország?” „Nem, …” – és itt már nem emlékszem, mit mondott, mert forrongó véremtől lüktetett a halántékom, de nem is fontos, a lényeg elhangzott, és végül nagy nehezen átengedtek a kordonon a Parlament elé, a néhány tucat tüntető közé – hozzátéve, hogy vissza már nem mehetek (?!)!

Nem maradtam, várt rám imádott családom – kerülőúton indultam Feleségemhez, és három hónapos Kislányomoz, aki remélem, már egy szabad(abb) Magyarországon neveli majd fel unokáimat…

(Természetesen nem csak a bejegyzésben tárgyalt eset kapcsán merül fel a kérdés:)

http://poll-r.hu/poll/1007204/flash_export

frissítve (2008. 10. 01.): Fél-e a hatalom? – tragikomikus


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

2 hozzászólás a(z) “Szabad ország?” bejegyzéshez

  1. http://cimarcimar.blogspot.com/ avatar

    Be kellet látnom, hogy ez az ország nem csak következmények nélküli, hanem ok és indok nélküli is. Maguk a rendőrök sem tudják gyakran, miért is kell bizonyos „óvintézkedéseket” végrehajtaniuk, vagy van e egyáltalán valami jogi háttere az akciójuknak. Ezen a rendőr leszel vagy továbbtanulsz vicc óta nem is lepődöm meg Aki pedig jobboldali létére Orbán, Toroczkai, vagy Budaházy fóbiás, annak van egy rossz hírem! A mai magyar társadalomnak ők vannak, akik ha relative kis létszámban is, de meg tudnak mozdítani embertömegeket valamilyen cél érdekében. Petőfire hiába várnak.

  2. hal avatar

    Jókat írsz – teljesen egyetértek!

    Amúgy bocsánat, de új címet adtam a bejegyzésnek. Az „Elvtársak, ne féljetek!” nagyon félrevezető volt, mivel nem feltétlenül volt érzékelhető a hozzá csatolt irónia; ráadásul az első bekezdés végén éppen abban reménykedek, hogy van (lesz) miért félniük (egyébként ezt sajnos csak remélem, hinni nem tudok benne). És egy szavazást is biggyesztettem a végére: „Szerinted Magyarország szabad ország?”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: