Sziasztok!

Nem bírtam már tovább nézni a bal hasáb alján ezt a borzalmas Google Friend Connect dobozt (és értelmét se igen láttam), ezért levettem. Köszönöm annak a 28 embernek, akik az elmúlt egy hónap során csatlakoztak.

a HALDESIGN Google Friend Connect-hez csatlakozók

Megmondom őszintén, többre számítottam a 250 (feltehetően többségében Google accounttal rendelkező) RSS követőből kiindulva. Szóval továbbra is emészt a kíváncsiság, hogy kik vagytok Ti olvasók, így teszek egy újabb kísérletet. :)

hal arcának egyik fele a monitort bámulja, másik fele nyájas vigyorral örvend

Ezúttal teljesen regisztráció- és fájdalommentes a procedúra, csak arra kérlek, írj egy hozzászólást. Leginkább az érdekelne, hogy kerültél ide az oldalra, mivel foglalkozol, és mely tartalmak érdekelnek a leginkább – valamint bármi egyéb jöhet, amit fontosnak tartasz magadról (azért férjen bele a dobozba – webeseknek: textarea). Ti is írjatok, régi kedves ismerősök, hiszen Nélkületek nem lenne kerek a Világ! :)


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

53 hozzászólás a(z) “Sziasztok!” bejegyzéshez

 1. The Hedgehog avatar

  Szabó Balázs aka Hedge, 26 éves, webgrafikus, programozó, háztartásbeli, freelancer. Talán egy typo-s keresés hozott el ide és egyből megfogott a blog igényessége. Azóta a readerem gazdagítja és követem figyelemmel az érdekesebbnél-érdekesebb postokat. A guglis friendconnect doboz meg tényleg csúnya… Kivele :)

 2. anna avatar

  anna vagyok, a _bajusz_ meg a _U2_ meg az ocsem akinek nem vittem el a konyveidet diszno modon

 3. bjmatt avatar

  Béres Máté Csaba – bjmatt, 26 éves webdesigner, sitebuilder, drupaller, (!= akasztottember, meg az utóbbi kettőt is igyekszem elhagyni), akinek előre köszönnek az acid2-es böngészők.

  Jópár éve futottam bele a blogodba (tetszett a színe), de igazából akkor kezdtem el aktívan olvasgatni, amióta összehozott minket a kis magyar reklámszakma egy közös munkahelyen.

  Azóta munkahelyek jöttek-mentek és szakmailag egy kicsit más irányba tartunk szerintem, de továbbra is szívesen olvasgatom a blogot, mert szeretem a Zsolti meglátásait, a munkái meg kimondottan inspiráltak mindig is, és ez azóta is változatlan, plusz egyszerűen érdekel hogy mi történik vele, pláne hogy elég ritkán találkozunk. Kismókus blogját is szoktam olvasni mindig.

  u.i.: és én is szeretnék egy hasonlóan igényes blogot, de mint azt a mellékelt ábra mutatja, a füves háttéren az utóbbi évben nem jutottam túl. Hiába, magasan van a léc, de nem adjuk fel! :)

 4. Shim avatar
  Shim

  Simon Gergely, 22 éves kiadványszerkesztő – veszedelmes [i]détépé layouter[/i], InDesign megszállott. Katalógus, újság, hirdetés, jómunkásember módra.
  Arculattervezés vonzz igazán, szerencsére most ebben sincs hiány.

  Blogodra egy – mily meglepő! – InDesignnal kapcsolatos kérdés sodort, Gugli top 10-ben ott figyeltél. Annyira megfogott a stílusod, hogy nyomban visszaolvastam az addigi, kb. két éves termésed. Azóta meg RSS-nek hála egy Indy (vagy egyéb) bejegyzésről se maradtam le. Sokat tanultam tőled, köszi!

  Usability és workflow tippekből sose elég! Érdekelne hogyan néz ki a jelenlegi irodai és otthoni munkakörnyezeted. Fotóóót!

  [i]ps.:
  képed kegyetlen :)[/i]

 5. th4j`fuN_ avatar

  Üdv!

  Egy lelkes fotós vagyok, érdekelnek a lightroomos bejegyzések főleg, de inkább minden, mert minden ami grafikával kapcsolatos érdekel, örömmel olvasom a bejegyzéseidet.
  Azt, hogy hogyan kerültem ide, nem tudom már, de kb. egy hónapja olvaslak és tetszik.

  Minden jót továbbra is.

 6. Désiré avatar
  Désiré

  Marci, 21 éves egyetemista naplopó, legvalószínűbb, hogy programozó -egész konkrétan gazdaságinformatikus- leszek (mániám/hobbym a drupal és az opensource programok), de nagyon érdekelnek a webdesign-al kapcsolatos dolgok, a weblapok esztétikája, használhatósága stb…

  Már nem emlékszem, de vagy egy Reader megosztás, vagy egy ismerősöm delicious bookmarkja vezetett ide engem úgy fél éve…

 7. Vale avatar

  Erdős Bálint, Vale (sokhelyütt valerauko), 19, elsőéves programtervező informatikus, ELTE-IK. Webfejlesztő, magamnak dizájnolgatok néha, a tipográfia és a kiadványszerkesztés érdekel, de még nem tudtam közel kerülni hozzá. Hogy hogy kerültem ide már rég nem tudom, de azóta sokszor újra és újra ide hozott a gugli különböző kérdésekkel. Kisvilág.

 8. stro-B avatar

  Horváth Róbert, stro-B, 29és1/2 éves (szak)gyógyszerész,orvoslátogató(lehet köpködni:) ), webdizájjer, sitebuilder,hobbi php coder (melyek mára másodállássá nőtte magát), amatőr fotós és minden érdekel ami design, formatervezés, művészet, fotózás, építészet ect…
  Hogy kerültem ide?Talán propono-n láttalak, de lehet, h már inertian, tetszik a blogh designja, meg a témák is, bár bevallom őszintén, jórészt greaderrel olvaslak, azaz olvasnálak, csak sok a ?? a feedben, de ezt már megtárgyaltuk :)
  A kép meg LOL, PhotoBooth feeling, ja és látva a forrást, külön gratulálok a kislányodhoz :DDDD

 9. drzen avatar

  Tasi Zoltán. Alias, Drzen, Droctor, barátoknak Zolka.
  39 éves vándorgrafikus, webgrafikus és életművész. Arculat, reklám, és minden ami éppen kell. Hobbi, a munkám, a női egyedek becserkészése, megszerzése, és elvesztése.

  Erre az oldalra a PS miatt keveredtem. Valamit kerestem és egy link ide mutatott. Azóta rss, és ha van szimpatikus cím akkor benézek. Másrészt ahogy jobban megismertem Hal mester írásaiból személyiségének körvonalait, világossá vált számomra, hogy stílusát illetően eszméletlen módon hasonlít egy kedves barátomra.

  Amit még szeretnék. Segíteni másoknak amiben tudok, egy nagy medencét (fedettet, afrikai mikroklíma), mandineres BMX ugratóval, és egy csomó ruhátlan nővel, Adobe tetoválással a fenekükön.

 10. katusn avatar
  katusn

  Üdv!
  Katus Norbert, 23 éves főiskolás, abszolút laikus garfikus szempontból, töritanár. Önkormányzatnál dolgozom kommunikációs felelősként.
  Indesign leírást kerestem másfél éve, hogy okuljak és azóta folyamatosan olvasom a blogod. A Lightroom köt le mostanság, várom a tapasztalatokat. Honlapok tekintetében max joomla :-)
  Szoktam fotózni is hobbiszinten, innen találtam el a rekafoto-ra (köszi!).

 11. dija avatar
  dija

  Helo!

  Én szintén valamit meg akartam oldani, és egy keresés vezetett ide. Azóta is járok erre. Kiadványszerkesztést csinálok. Meg rajzolok néha.

 12. cimarcimar avatar

  Cimarcimar alias szimarszimar, most már középkorú, belvárosi gyermek, kezdetben képzőművészeti indíttatású rajzoló, (a huszonkilencszeres túljelentkezés miatt) később nyomdász, képkeret szabó és készítő, kerékpár műszerész és életformizáló, masszív ellenálló és rendszerellenes gerilla, az összefüggéselmélet feltalálója. Most pillanatnyilag nagyon elfoglalt, de igyekszem pótolni a kimaradt dolgokat. Az őszödi pánikkeltés hozott az oldalra, (meglepő módon) hasonló gondolkodásmódunk keltette fel az érdeklődésemet. Gyakrabban látogatom a szemetes rovatot, de az oldal tipo része is érdekel, egyébként okleveles mindenevő. Mellékesen a kép és a felkérés is elég kétségbeejtő volt… nem a solarison vagy véletlenül?

 13. Awarydar avatar
  Awarydar

  Cs. Dávid (szeretek titokzatoskodni, na :)) alkalmazott fotográfus és grafikus, önképzőművész valamint utcai filozófus. Gondolom én. Nagy rajongója vagyok a dadaizmusnak, a taoizmusnak, a “primitív” törzsközösségeknek és a növény- és állatvilágnak. Igazából az egész világot egy nagy játszótérnek tekintem, de a fentebb említett dolgok különösen inspirálóan hatnak rám. Tipofiliában “szenvedek” így nem meglepő ha azt mondom, hogy Suzanne West könyve után kutatgatva lyukadtam ki e blog könyvbemutatós rovatkájánál. Aztán megtetszett, hogy érdekes és folyamatosan frissülő. Aztán meg egyszer csak elkezdtem kommentelgetni is szorgalmasan pedig nagyon kevés helyen szoktam hozzászólni a dolgokhoz, inkább csak figyelek.

 14. krys avatar

  Hadi Krisztián aka. krys. 22 éves webdesginer és újabban a dtp körökben is rontom a levegőt.
  Anno proponoról keveredtem ide és megtetszett a design és a munkáid. Ekkor még csak könyvjelzőbe száműztem az oldalt, majd mikor jött az RSS korszakom bekerültél a readerbe.
  Nagyon tetszenek a szakmai írásaid és szivesen nézegetem a néha néha feltűnő fotókat is :)
  Peace!

 15. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Hihi… Olyan, mint egy csoportterápia. Én az anonim quarkosokhoz járok.

  [i]– Sziasztok Dexter Hatvannyóc vagyok. Grafikus, tipográfus. 2 éve tiszta. Úgy kerültem a csoportba, hogy le akartam szokni a Quarkról, hogy rászokhassak az InDesignra. Hála önkéntes csoportvezetőnknek, sikerült. Az elmúlt két évben alig nyúltam a quarkhoz, kizárólag kríziskezeléshez használtam. Az már más kérdés, hogy gyakorlatilag minden egyébhez az Indesignt használom. Nélküle már kávét főzni sem tudok.[/i]

 16. Shim avatar
  Shim

  [re=15158]Dexter68[/re]:

  Pedig már azt hittem, most tudhatok meg többet DexterMesterről :-)

 17. SlyZero avatar
  SlyZero

  Azt hiszem a gugliban nézegettem, hogy mit dob ki a „tipográfia” szóra, és beadta az oldalon található egyik könyvkritikát.
  Egyébként jelenleg hallgató vagyok a BMF-en, és két korábbi végzetségemnek (elektronikus grafikus és nyomdaipari kiadványszerkesztő) hála részmunkaidőben szoktam dolgozni nyomdai előkészítőkben.

 18. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=15159]Shim[/re]: Na jó. Idén vagyok 41 éves, 18 éve házas. ´93-tól számítom magam grafikusnak, 2000-ben vizsgáztam a MIE felsőfokú tipográfusképzőjében, van 3 gyerekem, egy 17, egy 15 és egy 4 éves.

 19. Shim avatar
  Shim

  [re=15161]Dexter68[/re]: /off No, csak jó valamire ez a csoportterápia! [url=http://www.mome.hu/images/stories/szazarcu%20happening.jpg]Ezt[/url] láttad esetleg?

 20. netman avatar

  Matkovsky Péter, 21 éves, felvidéki. Blogger, designkedvelő, zenemániás, webfejlesztőszerűség (próbálkozom), főiskolás. A blogra még sok generációval ezelőtt találtam a csodás Google segítségével, amikor is valami InDesign tippet kerestem. Azóta olvasom a blogot. :)

 21. hal avatar

  Mindenkinek köszönöm, aki vette a fáradtságot pár mondatra – érdekes dolgokat tudtam meg. :) Annak is örülök, hogy többen érdeklődtök a Lightroom iránt, mivel tervezek egy bejegyzés sorozatot e témában.

  [re=15150]stro-B[/re]: Állítsd át erre a Readered és jók lesznek az ékezetek (de ezt írtam is már). Amúgy miért köpködné(n)k? (Én ipari elektronikai technikus vagyok, de voltam már nonstop bolti eladó, és fotólaboráns is.) Köszi a gratulációt!

  [re=15151]drzen[/re]: Nekem meg van egy Tasi Laci ismerősöm. Ha majd meglesz a medence meg a többi, feltétlenül mutasd meg! :) (Amúgy köszi a könyvajánlást, A tao hallgat nagyon jó!)

  [re=15154]cimarcimar[/re]: Pedig nagyon igyekeztem szimpatikusnak mutatkozni. :)

  [re=15158]Dexter68[/re]: Shim-mel ellentétben, nekem nem okoztál csalódást (persze, mer’ én a többit már tudtam). :D

 22. TCs avatar
  TCs

  Hali!

  Az hogy hogyan találtam rá erre az oldalr, gondolom nem kell magyaráznom.
  Én leginkább a photoshop-os és egyéb grafikai tartalmú bejegyzések iránt érdeklődöm, de beleolvasgatok más témákba is. Ami a legfontosabb számomra, az a fotós- és immár videós blog.

 23. ercsi avatar
  ercsi

  Túl sok kommentet nem írtam, inkább csendes megfigyelő vagyok.
  ercsi, vagyis Nagy Erika. 28 éves, kiadványszerkesztő, grafikus, néha rajzolós néha festős… néha mesét írok néha meg autózok. Szeretem az építészetet, a művészeteket, a könyveket, a fotókat és a szép dolgokat. :)
  Az InDesignnal kapcsolatban kerestem valamit, úgy jutottam ide. Tetszett a stílus és a küllem is, úgyhogy itt ragadtam. :) A londoni fotók miatt is. Remélem egy év múlva Spanyolországból írhatok kommenteket nektek. :)
  Ja és köszi hogy érdeklődsz irántunk… :)

 24. pyx avatar

  22, dizayner, sitebuilder, js-fuxor, ui-maniac, freelancer, néha rajzolok is.
  pár layouttal ezelőtt találtam ide, azthiszem talán proponoról, tetszett, releváns kontent = azonnali greader :)

 25. stro-B avatar

  [url=http://www.haldesign.hu/blog/2009/01/07/sziasztok/#comment-15164]hal[/url]:
  OFF
  szerencsére nem jársz ezekszerint sokat orvoshoz, és ez maradjon is így, nagyon sokan utálnak minket, persze érthető, nem látnak bele a munkánkba így csak a pletyka terjed, hogy [url=http://www.modernkepmesek.hu/cikk.php?id=255674]bőröndben visszük oda a pénzt[/url], sokat segített ebben Tóta W. Köszi. (Akinek véleménye van légyszí ne itt, nem akarom ezzel offolni a témát, mailben válaszolok szívesen.)
  ON
  Readert átállítottam, zseniális, írd a soksoksok kérdőjel és az én hanyagságom számlájára, hogy az eredeti postot nem olvastam :)

 26. Anett avatar
  Anett

  Kedves Hal Design!

  Én nem igazan emlekszem mikor találtam rá az oldalra. Az biztos hogy fenyofaszi ^^ ota rendszeresen olvaslak Netvibes-on keresztul. Mindenevo vagyok kiveve a szakmai postokat, ahhoz nem ertek…..egyelore!
  Sikerekben, egészségben és boldogságban gazdag 2009-et!
  Üdv.
  Anett

 27. hal avatar

  [re=15165]TCs[/re]: Nem is gondoltam, hogy Te is rendszeresen látogatsz. :) Milyen fotós- és immár videós blogot említesz?

  [re=15166]ercsi[/re]: Ne viccelj, én köszönöm, hogy írtál. :)

  [re=15168]pyx[/re]: Néha rajzolsz? Azt hittem, folyamatosan (nézlek én is, tetszik amit csinálsz). :)

  [re=15169]stro-B[/re]: Most értettelek csak meg. Én azt hittem, hogy azért lehet köpködni, mert nem szakképzett grafikus vagy. :) A Reader most lehet, hogy megint szar lesz, mert állítgattam az adatbázist, és újra átirányítottam Feedburner-re. Remélem, hamarosan sikerül megoldani a problémát, addig is elnézést!

  [re=15170]Anett[/re]: Köszi szépen, Neked is hasonló jókat!

 28. Dezső avatar
  Dezső

  Deák Zsolt, 35 éves, villamosmérnök, napközben egy energetikai mérnökirodában tevékenykedek. Hobbi szinten (sajnos egyre kevesebbet) foglalkozom webes dolgokkal, és a Drupallal.
  Szerintem valamelyik közös sörözésünk alkalmával említetted meg az oldalad címét még jó pár évvel ezelőtt, amikor még nem is blogoltál. De azóta rendszeres látogatód vagyok! :-)

 29. gojszi avatar

  Pataki Gábor, 24 éves, operátor. Én is InDesign témában kerestem a gúglin, ha jól emlékszem, ilyen-olyan trükköket vadásztam hozzá, amikor idetaláltam. Gyakran benézek, mert rengeteg érdekességet (és persze trükköt ;) ) találok itt, sokat tanultam tőletek. Jutalom ezért nem jár, csak megköszönöm. :) A munkában napi szinten részt veszek a már említett “hazugságok és csalások” gyártásában, de legtöbbször sajnos csak apróbetűk és flekkek erdejében tanyázom egy reklámügynökség kietlen földjén. Korábban kiadványszerkesztést és multimédia-fejlesztést tanultam, ez utóbbi szépen elsikkadt, mivel a programozás nem nekem való. Leginkább a képszerkesztés ([i]csalás[/i] ill. [i]színlelés[/i]) érdekel, és minden morgolódás ellenére valójában bírom, ha lehetetlennek tűnő feladatokat kapok.:D Szóval szeretem, amit csinálok. A fotózás-rajzolás-3D is foglalkoztat, csak még nem jöttem rá, hogyan kell a témát megtalálni. :( Így legtöbbször csak a munkában élem ki magam. És hal: ilyen arcot [i]csalás[/i] nélkül is tudok vágni. :)

 30. H.S.László avatar

  Emlékeim szerint a Halfoto v1-től követem szép csendben a tevékenységedet, szimpatikusak a munkáid. A témáid közül a PS, és a Lightroom érdekel közvetlenül, de bírom a stílusod, ezért az InDesign technikai rejtelmei kivételével szinte mindent szívesen olvasok.
  Hogy találtam rá az oldaladra (még annak idején)? Már a múlt ködébe vész…
  Kérdezed, mi az ami még érdekelne; több kritika, akár web, akár offline témában.
  Ja, és H.S.László vagyok, szabadúszó sitebuilder, meg ami még belefér az időmbe…

 31. eMeM avatar

  eMeM = Mondovics Mihály. Talán még inertián ismerkedtem meg a hal nickkel. Pixelt próbálok faragni, majd nyitó és csukó kacsacsőrök közé szorítani. Örömmel olvasok bármilyen a szokásos hal precizitással megírt posztot (feltéva ha nem ??-es az ékezetek helye:)

 32. hal avatar

  [re=15172]Dezső[/re]: TCs kapcsán éppen eszembe jutottál, és egy óra múlva jött is a kommented. :)

  [re=15175]gojszi[/re]: Azért megnézném azt a csalás nélküli átmenetet a felső ajkad és a fogaid között. :)

  [re=15176]H.S.László[/re]: Érdekes dolgokról írsz a blogodon, és szerencsére nem túl gyakran (már így is nehezen bírom a feed áradatot), úgyhogy felvettelek az olvasómba. Köszi, a hozzászólást!

  [re=15177]eMeM[/re]: És eMeMnek is köszi! Ugye ezen keresztül nézed az RSS-t? (Itt most nem kérdőjeles.)

 33. thomas. avatar
  thomas.

  18 éves, pécsi, érettségi előtt álló tanuló, illustrator&photoshop használó, stockgrafikát készítő, fotózgató jóember. Emlékeim szerint épp illustrator-ra kerestem rá a google-ben és ezt adta ki: http://www.haldesign.hu/blog/2007/02/04/illustrator-tutorialok/
  Azóta olvasgatom a kis oldaladat :)

 34. eMeM avatar

  Igen azon a címen nézem. Régen is kérdőjeles lett, aztán írtad a múltkor h írjuk át a címet, akkor jó lett, most megint kérdőjeles. NetNevsWire-t használok, ha ez számít.

 35. gojszi avatar

  [re=15178]hal[/re]: az ajkaim születésemtől fogva kicsit áttetsztőek, ezért is mertem bevállalni egy ilyen állítást. ;)

 36. hal avatar

  [re=15179]thomas.[/re]: Te vagy eddig a legifjabb bemutatkozó. Sok sikert az érettségihez, meg aztán az élethez! :)

  [re=15181]eMeM[/re]: Igen, egy napra megpróbálkoztam megint (sikertelenül) a Feedburneres átirányítással. Ha előtte jó volt, akkor szerintem megint jó lesz, ha majd lesz új bejegyzés (gondolom, addig nem frissít a NetNevsWire).

  [re=15182]gojszi[/re]: Bizarr… :)

 37. csicseri avatar
  csicseri

  [re=15166]ercsi[/re]:
  ezt a bejegyzést meg én köszönöm, mint vendég-blogger, és a londoni fotók elkövetője :)
  csicseri

 38. hal avatar

  De nem, én köszönöm! :D

 39. bjmatt avatar

  Na ne vesszetek össze! Különben is: ÉN köszönöm!

 40. thomas. avatar
  thomas.

  [re=15183]hal[/re]: köszöntem :)

 41. jozsef avatar
  jozsef

  Sági József vagyok… mondjuk kiadványszerkesztő. Jelenleg a GTB Szakiskolában tanulom a szakmát és az életben… autodidakta módon, ami a legjobban idegesíti a szakembereket, de hát hogy tanuljak, ha nem kérdezek? Szóval így kerültem ide, valami hasfájásom volt jó pár éve, te pedig válaszoltál. Azóta is rendszeresen tévedek ide a blogodra.
  hajrá!

 42. Shim avatar
  Shim

  [re=15191]jozsef[/re]: Sámán? :)

 43. gojszi avatar

  [re=15193]Shim[/re]: [b]off[/b] Amennyire emlékszem, Sámánt még mi neveztük el Sámánnak. ;) [b]offnak legyen vége; bocs, hal:)[/b]

 44. jozsef avatar
  jozsef

  [re=15205]gojszi[/re]: még egy utolsó off lenne? hol dumálhatunk a suliról? volna pár kérdésem a gtb-n túli életről… ;)

 45. Shim avatar

  [re=15213]jozsef[/re]: mail: shim kukac shim pont hu | msn: shim kukac vipmail pont hu ;)

  /off

 46. Molnár Attila avatar
  Molnár Attila

  Szia Zsolt!

  26 éves mérnök informatikus hallgató vagyok, lassan már végzek is talán :)
  Már évekkel ezelőtt (még középiskolában) fogott meg a webes dolog, azóta is ebben az irányban haladok töretlenül.
  Leginkább website bulider-nek, webdesigner-nek mondanám magam :) De mindig rájövök, hogy még nagyon sokat kell tanulnom, de ez egy ilyen örök érvényű törvény szerintem :).
  Az oldaladra még talán a gúgli segítségével jutottam el először, talán fél éve amikor valamilyen problémára kerestem a megoldást. Aztán megfogott az oldalad igényessége, meg persze a tartalom is. Meg engem is erősen érdekelne a fotózás, csak még sokat kell gyűjtögetnem, hogy gyakorloni is tudjam :)
  Szeretnék Én is egy opensource felfogásban működő tutorial-szerű blog oldalt, de idő hiányában szerintem ez csak álom marad :) ( már vagy 3 éve tervezem).
  Egyébként gratulálok az oldaladhoz, igazán profi! Meg a kislányodhoz is gratulálok!

  Lelkes olvasó társaimmal várjuk az újabb érdekes postjaidat!

  Üdvözlettel: Molnár Attila

 47. hal avatar

  Köszi szépen! Így utólag úgy érzem, még éppen jókor kezdtem el blogolni, mert akkor még jobban ráértem, most meg már visz a lendület – bár kellő szabadidő hiányában nem tudom hozni azt a színvonalat, amit szeretnék… (Most már biztos nem fognék bele.)

  De nem panaszkodom, Kislányom életem legnagyobb ajándéka, a Vele töltött idő a legértékesebb. :) Köszi még egyszer, minden jót!

 48. csacsmacs avatar
  csacsmacs

  Csacsmacs 50 év ffi. Három éve van PC-m. PSP8-cal kezdtem játszani, szórakozni: képmódosítások, montázsok, apróbb szórólapok, névjegykártyák rokonoknak, ismerősöknek. A guglin szép FONTOK keresgélése közben fontok magyarékezetesítése témára kattintva találtam rá HAL honlapjára. Sokat köszönhetek neki és a többi lelkes, fiatal vagy idősebb grafikusnak, webszerkesztőnek akik ha megtudnak valami hasznosat-okosat, nem bírják magukban tartani, és akár tutorialok formájában megosztják velünk. Köszönet érte!

 49. hal avatar

  Szívesen, örülök, hogy hasznosnak találod!

 50. kekcsi avatar
  kekcsi

  Üdvözletem!

  Én úgy találtam ide, hogy… Hosszan vagy röviden? Közvetlenül a zwoelf-féle typoblogról. Oda meg úgy jutottam, hogy betűtervező tanfolyamot kerestem, és tipográfus tanfolyamot találtam, ami a legközelebb van hozzá. Fogok jelentkezni egyre.

  Most már visszajárok: segít ráhangolódni, mivelhogy jelenleg nem a design berkeiben dolgozom.

 51. kekcsi avatar
  kekcsi

  Jaj, most olvasom! Mintha többen lennének, akik MIE vagy MOME tipográfusképzésben tapasztaltak. Szívesen felvenném velük a kapcsolatOT. Azért így webre nem tennék ki e-mailt, de aki hajlandó segíteni, valahogy próbálkozzon jelezni, hátha közvetít hal (neki megadtam a címemet).

  Konkrétabban arra lennék kíváncsi, hogy átlag hány évnyi próbálkozás után veszik fel az olyan jelentkezőket, akik elolvastak egy csomó szakirodalmat, de nem tanulták a tipográfiát sehol. Meg ugye kamuból kell összehoznom a felvételihez a 10 saját munkát, és szeretnék látni példát sikeres jelentkezőktől, a kívánt volumenről próbálnék képet alkotni.

  Köszönöm.

  Skrabák Csaba. 28. Infós végzettségű munkásember, ámde 26 éve betűimádó. Vagyok.

 52. hal avatar

  Rajtam ne múljon. :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: