Magyarország, Game Over? – Vastagbőr blog

Biztos észrevettétek már, hogy nagyfokú önmérsékletet tanúsítva egyre kevesebbet idézek (annak ellenére, hogy bőven lenne mit), de most annyira a szívemből szólt Zero a Vastagbőr blogon, hogy muszáj nyomnom egy kopipésztet:

Nem én kongatom itt a vészharangot, hanem nálam sokkal bölcsebb emberek. Most például Parragh László. Talán adni kellene a szavaira.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke azt nyilatkozta a zoom.hu-nak, hogy “Magyarország évek óta sodródik, csúszik és a szemünk előtt megy tönkre. Nincs lehetőség adócsökkentésre, az Magyarország versenyhátrányának konzerválása mellett áll. A választások közeledte nem indokolja a nagy rendszerek átalakításának halogatását, mert választások mindig lesznek.

Magyarország rossz válaszokat ad a válságra, s a jóléti kiadások átmeneti befagyasztása helyett inkább átfogó racionalizálásra lenne szükség. Nem esik szó a nyugdíjszámítási mód megváltoztatásáról, a nyugdíjkorhatár felemeléséről, vagyis egyetlen igazán fontos reformlépésről sem.”

Hogy mekkora szarban vagyunk, az csak nagyon kevesen sejtik, és még annál is kevesebben tudják bizonyosan.
Lehet, hogy Gyurcsány sejti vagy tudja, de nem igazán csinál semmit.
Lehet, hogy az MSZP-frakció sejti vagy tudja, de nem csinálnak semmit.
Lehet, hogy minden frakció sejti vagy tudja, de nem csinálnak semmit.

Mos komolyan, milyen magyar állampolgár az, aki a képviselői helyéért feláldozza az országot? Nem merünk semmi sem csinálni, mert akkor lehet hogy ő vagy én nem jutunk be az Országgyűlésbe 2010-be? Lapulunk még 15 hónapig és úgy teszünk mintha izzana a munka? Nem ismerős ez? 2004-2006 között mintha már hasonló történt volna, csak az lelepleződött az öszödi beszéddel. Vajon Feri újra meg fog szakadni, hogy úgy tegyen mintha kormányozna? Viszont – remélem- mi nem kajáljuk be újra ezt!

Nekem ebből a lötyögésből nagyon elegem van. 31 éves lettem, szüleim felneveltek, taníttattak lemondások árán, a 2 hugomat szintén, és sem ők sem én nem tudok egyről a kettőre lépni. Nincs köztünk büntett előéletű, nem kapunk segélyt, egyetemet végeztünk, mindannyian tisztességesen dolgozunk, fizetésből, nem adót csalva. Saját lakás? Autó? Gyerek? Ilyenről nem is álmodhatunk. Dolgozunk, hogy a fele fizetésünket elvegye az állam. Ennyi az élet? Ha a munkaadó költségeit is hozzácsapjuk, akkor az 58%-át. Ez lenne a modern közteherviselés? 58%? Amikor a prágai vagy a pozsonyi kollegáink ugyanennyi bruttóból többet visznek haza (egykulcsos SZJA), és még ráadásul sokminden olcsóbb is, mint idehaza? Már 6 évet áldoztunk erre a dillettáns kormányra. Megérte? Jobban állunk? Jobb nekünk? Vagy meddig és hova akarunk még süllyedni? Nekünk tényleg Mohács kell? Mindig Mohács kell?

Komolyan, tényleg nem értem. Annyi mindent kellene csinálni ebben az országban. Annyi lenne a tennivaló. És nem teszik. Szakemberek, intézetek még ki dolgozták / dolgozzák helyettük a konkrét terveket, de nem. A nyomorult szavazatok miatt hagyják tönkremenni az országot? Felelős hazafiak az ilyenek? Mi pedig csak széttárni tudjuk a kezünket, hogy ilyen a parlamenti demokrácia, csak 4 évente vannak a választások? Komolyan, szeretnék egy olyan törvényt, hogy aki már volt képviselő, ne lehessen újra az 2010-ben. Inkább jöjjön 386 lelkes amatőr, mint ez a megfásult, sokszorosan leszerepelt, hozzá nem értő, korrupt banda.

Mik a jóslatok? Gyalázatos kisebbségi kormányzás, real-time lötyögés várható 15 hónapig, miközben pont most lehetne rengeteg mindent megcsinálni. Rá lehet fogni a “Válságra”, az MSZP népszerűségének meg már úgyis annyi. Vagy tényleg azt hiszik, hogy nyerhetnek 2010-ben? Gyurcsánnyal, Veressel, Szilvásyval? Illetve annyira nem is vicces, mert még az is lehet, hogy tényleg nyernek … Abszurdisztánban, ugye tudjuk, minden megtörénhet!

Egyetlen egy adatot idéznék csak, ami teljesen lesokkolt:

“Az OECD a különösen akut problémák közé sorolta a rokkantnyugdíjasok magas arányát a 45 és 60 év közöttiek korosztályában. A különösen érintett 55 és 59 év közti korosztályban például a rokkantnyugdíjasok aránya 2006-ban csaknem elérte a korosztályba tartozók egynegyedét és meghaladja a nem foglalkoztatottak felét. Ez azt is jelenti, hogy egy széles társadalmi szegmensben a munkanélküli segély és a rendszeres szociális segélyek szerepe másodlagossá vált a rokkantnyugdíjakhoz képest. A nyugdíjkorhatár alatt a legalább 50%-os egészségkárosodás alapján rokkantnyugdíjat kapók száma 452 ezer, felette 350 ezer. Rajtuk kívül rendszeres szociális segélyben részesül 40%-ot meghaladó egészségkárosodás alapján 185 ezer fő.”

Tehát a 10 millió lakosból 800 000 ember rokkantnyugdíjas! Ép nemzet, egészséges lakosok?
Akkor jön a valódi sokk: Szlovákiában 27 000 rokkantnyugdíjas van. 5,5 milliós lakosra.
800 ezer vs. 27 ezer !!! Csodálkozik még valaki, hogy Szlovákia megelőzött, és most már Párkányban euróval kell fizetnünk az Arany Fácán sörért? Kapjunk már egy kicsit észhez: a lesajnált Szlovákiában euró van! Le a kalappal előttük!

Hol, melyik országban mennek normálisan a dolgok? Ki sem merem számolni, hogy ha 800 ezerből csak 300 ezer ember dolgozna legálisan, az mennyi plusz adóbevételt jelentene az államnak, és mivel nem kellene rokkantnyugdíjat folyosítani ezeknek az embereknek, duplán járna jól az állam! Ezt az egész mutyi-országot le kell önteni forró vízzel. Sokk-terápia. Nincs mese, nincs kegyelem!

Nézzünk egy kicsit körbe, látunk-e egy kis pislákoló halovány reménysugarat az alagút végén? Amikor tényleg a penge élén ugrálunk féllábon kéjes vigyorral beszívva (IMF hitelből vett jó kis cuccból), akkor milyen tennivalókkal próbálnak az ország helyzetén javítani?

-Küldd be számlákat és nyerj havonta 1 milliót.
Minden hónapban 10 szerencsés nyer. Az összesen 10 millió. A reklámcsík már az Index fejlécében. És ki nem szeretne 1 millió nyerni? Amikor minden szombaton sorok kígyóznak a Lottózókban, visszaadózva az államnak a nagy nyeremény reményében? Szépen be is kajálják az emberek:
“A fiatalos nagymama az év eleje óta nagyon figyel, hogy a fodrásznál vagy a kozmetikusnál is biztosan kapjon papírt, hiszen egy szelvény a kormány Tiszta Haszon programjában most akár egymillió forintot is érhet. Eddig sosem kértem számlát, de most minden szelvényt elteszek – mondta a nagymama, aki – ha Fortuna kegyes lesz hozzá – unokájára költi a pénzt. “

Persze megint csak az érem egyik oldalát látják, csak azzal foglalkoznak. Nem adnak számlát – nem fizetnek ÁFÁ-t. Azzal miért nem foglalkoznak, hogy miért nem?! Mert ha tisztességesen és törvényesen dolgoznának, akkor pár hónapon belül csődbe mennének? A nagymami meg kurvára örülhet a számla meg blokkgyűjteményének, abba nem gondol bele, hogy lehet a lányát szépen kirúgják a munkahelyéről, mivel számlát kell adni, csökken a bevétel, így pár emberrel kevesebbre lesz szükség. Költségcsökkentés. Ez a számla-játék úgy lett volna korrekt, ha csökkentik a vállalkozások terheit is, hogy tényleg nem legyen probléma számlát adni. Így viszont 10 millió Apeh ellenőrt csinálnak. Persze, ez a könnyebb út.

– Mobiltelefon az elítélteknek.
Az évvége nagy abszurd poénja lett volna, ha Juhász Gábor, (gépész-mérnök!) a rendeletet előkészítő igazságügyi tárca államtitkára a Monthy Python csoport tagja lenne. Mivel évente ezer becsempészett mobiltelefont találnak, ezért inkább engedélyeznék azt! “A rabok nem maguknál, hanem letétben tarthatnák a készüléküket. A tervek szerint az az elítélt, aki nem követett el fegyelemsértést, akár naponta használhatná a mobilját.” Nem a Zuschlagnál talált mobil miatt tervezik? Gyanús összefüggés.
Hát mindenkinek elgurult a Seduxen a minisztériumban? Ez lenne a “Nagy Közbiztonságot Növelő és a Bűnözőket Elrettentő Terv”?! Legyen mindjárt egyből börtön Iphone, nem? Az adófizetők pénzéből, börtön Pannon-csomaggal. Nehogymár a szegény elítéltnek a gombokkal kelljen bajlódniuk! Érintőképernyőst mindnek! Nézzük csak, mikkel rettenti el a bűnelkövetéstől a börtön az állampolgárokat: fűtés, villany, víz ingyen. Minden cellában TV. Konditerem. Könyvtár. Napi munka. Szakmatanulás. És ingyen mobil. Ez már jobb, mint a kollégium, ahol 7 évet húztam le, 10nm2-es, 3 ágyas szobában. És még fizettem is érte! Tent City kellene ide ide, a Hortobágyra, nem padlófűtésen luxusbörtön!

-A legnagyobb ellenzéki párt egyik szellemileg törpe emberének a 2008-as decemberi naptárra pillantva isten ötlete támadt! Szívassuk meg a köcsög kommancs minisztereket! Mivel az írásban feltett kérdésekre 15 nap (nem munkanap) alatt kell válaszolniuk, ha december 21-én kérdezünk, pont január 5-én telik le a 15 nap. Még lehet, hogy koccintottak is a Nagy Ötletre, arra gondolván, hogy ha megválaszolják a kérdéseket, akkor kibasztak velük, ha meg nem, akkor sírhatunk január 5-én a kamerák előtt, hogy micsoda diktatúra van, nem tartják be a törvényt bla-bla-bla … ja, és Gyurcsány a hibás.

A szerencsétlen balfaszoknak annyi eszük sem volt, hogy felhívjanak egyetlen volt Fideszes minisztert, hogy
-Szia Lacikám, amikor te voltál a titokminiszter, hány kérdést válaszoltál meg személyesen, a két kis kezeddel bepötyögve a válaszleveleket?
-???
-Egyet sem? Nem túl jó hír … És az ünnep alatt sem?
-???
-Azért köszi Lacikám, kellemes ünnepeket!

És mi történt? 700 minisztériumi dolgozót küldtek be az ünnepek alatt, hogy a Fidesz által beadott, izzadságszagú és debil 1300 kérdést megválaszolják. Kurvára kibasztunk a kormánnyal ugye?!
Ha nyer a Fidesz, és becsörtetnek a minisztériumokban, mindjárt hűséges és lojális közeg fogja őket fogadni. A saját, leendő beosztottjaikat szívatták meg, Budai “Bociszemű” Bernadett meg nagy kéjesen, apró orgazmusokat elfojtva olvasta be a kamerákba a jobbnál-jobb kérdéseket. A szokásossá vált havi kurva nagy Fidesz öngól, menetrend szerint. Ők fogják átvenni a kormányrudat? Oh, my God …

Itt vannak a kérdések-válaszok, szépen pdf-ben, nem vagyok hajlandó egyet sem kiemelni és a hülyeséget reklámozni. Itt azért el lehet olvasni egy-két fajsúlyosabb kérdést.

Ezek után ki miben bízik? Van még remény? Mi lesz 2009-ben az országgal?
Game Over?

(forrás: vastagbor.blog.hu)


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

9 hozzászólás a(z) “Magyarország, Game Over? – Vastagbőr blog” bejegyzéshez

 1. norbi avatar
  norbi

  EZT NÉZZÉTEK MEG!

 2. hal avatar

  Ha csak a fele lenne igaz, már az is végtelenül szomorú. De az a helyzet, hogy számomra teljesen hihető. Félelmetes, hogy idáig jutottunk…

 3. bazáros avatar
  bazáros

  Tegnap csináltam, nem tudom hová linkeljem, mondjuk akkor ide.

 4. hal avatar

  Nekem tetszik. (Leszámítva persze az apropóját.)

 5. hal avatar

  Megengeded, hogy idézzem itt a szemetesben?

 6. bazáros avatar
  bazáros

  [re=1966]hal[/re]:

  kösz.

 7. bazáros avatar
  bazáros

  [re=1967]hal[/re]:

  Nem egészen értem… nekem szólt ez a kérdés?

 8. hal avatar

  Persze, a képedre gondoltam. :)

 9. bazáros avatar
  bazáros

  [re=1971]hal[/re]:

  Ja… Persze, nyugodtan, bármit.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: