Hetifilm: A pankrátor

A pankrátor

The Wrestler (2008) » hivatalos honlap | » IMDb | » est.hu

Egy újabb számomra érthetetlen siker. Valahogy nem tudom hova tenni a filmet – ahogyan ezt a pankráció nevű „sportot”, meg az egykor kimondottan jóképű Mickey Rourke szétplasztikázott képét sem. 6/10


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

3 hozzászólás a(z) “Hetifilm: A pankrátor” bejegyzéshez

 1. eaposztrof avatar

  számomra érthetetlen hogy emberek hogyan ítélhetnek 9 alá egy ilyen filmet. Mickey a megszokott tökéletes alakításával, Darren Aronofsky pedig a tőle megszokott abszurditással fűszerezett tökéletes filmet alkotott. effektív nem sok köze van a pankrációkhoz, inkább egy embert mutat be, tele érzelmekkel.

  a pankráció nem sport, művészet, mindenki tudja és látja h csupán a látvány a fontos, és véleményem szerint sokkal többre értékelhető mint a bírkózás, vagy hasonló agyatlan sportok (de mint mondtad/m ez nem sport.).

 2. gojszi avatar
  gojszi

  [re=15772]eaposztrof[/re]: Vicces hogy ezt írod, mert látszik, hogy te sosem csináltad :). Birkóztam egy rövid ideig, persze nem lettem bajnok még a saját iskolámban sem, mégis rengeteg mindent tanultam belőle. Nem gondolom, hogy elfogult vagyok, amikor a kettő közül inkább a birkózást nevezem művészetnek, a pankráció csak olcsó parasztvakítás :)
  A filmmel kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak, vicces volt, de annyira azért nem tetszett, mint a világ összes többi emberének :D Egy jellemtelen, lecsúszott, kihasznált és elhasznált emberről szól, akiből bármi más is lehetett volna, mégis olcsó komikusként játszott egész életében, aztán eldobták. Sajnáltam a palit, persze, csak európai szemmel nem értem meg, miért készítenek egy ilyen “nemzeti hősről” filmet. Ez a Darren Aronofsky tuti, hogy szeret szomorú filmeket készíteni. (A Forrást mindenképp tessék megnézni tőle! :))

 3. hal avatar

  [re=15772]eaposztrof[/re]: Valószínű, ott az alapvető különbség közöttünk, hogy te művészetnek nevezed azt, amit én értéktelen szennynek látok. Én is felfogtam, hogy a film nem a pankrációról, hanem a pankrátorról szól, de az ő története számomra semmilyen értéket nem közvetített. Mickey Rourke viszont tényleg jó volt, és nem unatkoztam a film nézése közben, de a végén kimondottan csalódott voltam, úgy éreztem, semmivel nem lettem több általa.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: