MTV – 2010-es arculat

Új arculattal jelentkezik 2009 karácsonyától a Magyar Televízió. A műsorblokkokat összekötő képi világ frissítése mindkét csatornára kiterjed, és egymástól csak színvilágában különbözik. Az arculati elemek (ID-k) megújulása ugyanakkor csak az első lépés: az új dizájn bevezetésével a köztévé tavasz óta tervezett, mintegy másfél év alatt megvalósuló arculatépítésének első fázisa zárul le.

Az új arculat a kereskedelmi csatornák diktálta trendtől elkülönülő, egyedi képet fest a Magyar Televízióról. A közszolgálatot színes, sokrétű, az élet minden oldalát megvilágítani szándékozó szolgáltatásként, a Magyar Televíziót pedig nagy múltú, de folyton megújuló műsorszolgáltatóként mutatja be letisztult képekben. Az MTV új megjelenése a mai trendre jellemző harsány, vibráló, hivalkodó szín- és formavilággal ellentétben nyugalmat, megfontoltságot sugall, illetve a „rész az egészben” filozófiájára építve a nemzet összetartozását közvetíti.

(forrás, és további részletek: comment.com)

Nekem alapvetően tetszik – bár kicsit sajnálom a letérést a népies vonalról. Nektek mi a véleményetek?


, , ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

3 hozzászólás a(z) “MTV – 2010-es arculat” bejegyzéshez

 1. Shim avatar
  Shim

  A mostani népies arculat kifejezetten jó, szerintem felesleges lecserélni, főleg erre.
  Nem lenne rossz (bár nekem túl minimál), ha egy gyengét váltana le, de így számomra érthetetlen a frissítés.

 2. hal avatar

  Idemásolom a Proponos kommentemet: „Én díjazom az ötletet, hogy el akarnak különülni a harsány, rikító kereskedelmi többségtől – és ha elvonatkoztatunk attól, hogy ezt az eddigi népies irányt továbbépítve is el lehetett volna játszani, szerintem ez egy jól sikerült munka. Amúgy nem értek egyet ezekkel a néhány évenkénti arculatcserékkel (amikor a régiből csak a logó marad, vagy még az se), de ha önmagában nézem, akkor ez nekem tetszik.”

 3. gojszi avatar
  gojszi

  Semmi gond nem volt a magyaros-beatboxos-fraktálos (wtf?) témával, nekem tetszett. Igaz, az előző sziluettes mégjobban.
  Az új szvsz. nem csak hogy minimál, de a fenti részlet alapján primkó is. Persze várjam meg a többit… Semmiféle sajátosságot nem érzek rajta.
  Szóval ez a szürkés grádiens-orgia nekem nem illik a királyihoz. Én is gyakran használok finom átmeneteket, elmosott, mélységbe vesző tükröződéseket, divatosak mostanság és nagyon kellemesek, de ez nem egy olcsó portfólió grafikája, ennél azért sokkal többet várnék. Ez nekem lapos. (haha)
  És ez a marketing bullshit…:D Az viszont tényleg mellette szól, hogy házon belül készült. :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: