Bayer Zsolt nyílt levele Vona Gábornak – és a válaszok

Sajnos sokan vannak még elvakult Orbán rajongók – elsősorban nekik ajánlom figyelmes olvasásra az alábbi levélváltást.

Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

„eltelt egy év, kaptatok félmillió szavazatot. A kormány meg a helyén! hát hol marad a forradalom?”

Szervusz, Gábor!

Olvasom a Jobbik szórólapján az írást: „Húsz évet a húsz évért” (természetesen „a nép nevében”, a világ legnagyobb hülyeségeit és gazemberségeit mindig a nép nevében mondták és tették).

Szóval olvasom, hogy húsz évet a húsz évért. Jó ez a szlogen, tényleg jó, ugyanis nem kell rajta gondolkodni. Azonnal megérti még a legutolsó, frusztrált seggfej is. Olvasom, és megfogalmazódik bennem az első kérdés.

Gábor, ha az elmúlt húsz évben csupa egyforma gazember irányította az országot, s ezért mindegyik húsz évet érdemel, akkor te miért léptél be 2002-ben Orbán Viktor polgári körébe? Mert beléptél, ugye, Gábor? Hát az MSZP is mindig erről beszél, ez az ő „bizonyítékuk” arra, hogy a Jobbik Orbán Viktor keze munkája. Mert úgy van ez, hogy az MSZP mindenképpen rátok akar tolni bennünket kínjában, ti meg mindenképpen az MSZP-re akartok tolni bennünket éhségetekben, s lám, máris ki van jelölve a tér, ahol az MSZP és a Jobbik összeér S ez a tér nem a végtelen – egy fenét! Ez a tér az ostobaság, a mély butaság és az aljasság hátsó udvara. Ez van, Gábor

De vissza eredeti kérdésünkhöz: miért léptél be 2002-ben Orbán Viktorhoz? Erre a kérdésre három lehetséges válasz adható:

– Azért léptél be Orbán Viktor polgári körébe, mert 2002-ben érezted te is, volt négy jó év ebben az országban, négy olyan év, amikor jó volt reggel felkelni, amikor mindnyájan éreztük, hogy elindultunk valamerre; s érezted, hogy rettenetes, ami a választáson történt. S érezted, ha már megtörtént, muszáj tenni valamit, muszáj segíteni, muszáj, hogy Orbán érezze: nincs egyedül.

– Azért léptél be Orbán Viktor polgári körébe, mert 2002-ben te még a „zsideszt” és „Likud Viktort” támogattad. (Ismerős kifejezések, ugye, Gábor? A Kuruc.info testi-lelki nyomorékjainak kifejezései. Különösen a „zsidesz” tetszik, mert ezt régről ismerem. Ezt még a BIT-es komcsik találták ki 1990-ben. Hiába no, a szar sem vész el, csak átalakul)

Mindenesetre, ha kiderül, hogy 2002-ben még a „zsideszt” támogattad, akkor nagy bajban vagy, Gábor! Akkor fel fog kerülni a Kuruc.info trágyadombjára a címed és a telefonszámod, s a felhívás, hogy verjenek össze téged a bátor fiúk

– A harmadik lehetséges válasz: akkoriban meggörbült a tér, és csapdába ejtette az időt. Így az 1998 és 2002 közötti időszak nem része annak a bizonyos húsz évnek, amiért a Jobbikon kívül mindenki húsz évet érdemel.

Nincs több lehetséges válasz, Gábor. Ebből kell választanod. Vagy a „húsz évet a húsz évért” egy ócska, primitív kampányduma csupán. S még aljas is, ráadásul.

De hát, nem ez az egyetlen

Az elmúlt hat-nyolc évben volt minekünk egy baráti társaságunk, a Turul-kör. Ott találkoztunk egy hónapban egyszer néhányan, víg cimborák, aztán beszélgettünk, iszogattunk, olykor valamelyikünk tartott egy előadást, múlattuk az időt. Tagja volt ennek a társaságnak Pörzse Sanyi többek között, és a Losó is, teljes nevén Losonczi Pál, ő most a kampányfőnökötök, ugye, Gábor Csak azért mesélem ezt most neked, hogy kicsit a dolgok mögé láss. Hogy értsd: nem is olyan régen még egy asztalnál ültünk néhányan, és emberi hangon beszéltünk. Olyan érzése volt az embernek, hogy mi barátok vagyunk, ott, a Turul-körben. Aztán most naponta elolvasom, hogy én (is) szemét, áruló zsideszes tetű vagyok. Egy darabig vártam, talán felhív majd a Losó, hogy „Zsocám, bocs, ezek nem mi vagyunk, ezek nem a mi szavaink, ne hülyéskedj b meg, hát évek óta egy asztalnál ülünk, eszünk, iszunk Zsocám, hát téged kértelek meg, hogy elmondhassam a műsorodban, mit csináltak velem Verókék a VI. kerületben. És el is mondhattam. Zsocám, hát az én kocsmámba menekültünk akkor este, amikor ezek a most regnáló gazemberek ránk szabadították a rendőrséget, és alig láttunk a könnygáztól” De Losó nem hívott fel. Pörzse Sanyi sem hívott fel. Pörzse Sanyi inkább azzal a mondattal kampányol mostanában, hogy „Orbán beült a páncélautójába és elmenekült”. Micsoda egy aljas, hülye mondat! S már a páncélautónál lebukik az egész. Soha nem volt Orbánnak páncélautója. Csak így jobban hangzik, igaz? De a fő baj nem ez. A fő baj, hogy ideje lenne szakítani ezzel a forradalmi romantikával. Mert nem volt itt forradalom. És nem is lehetett volna. Egy olyan országban akartok ti forradalmat csinálni, ahol sztrájk idején a Népszavában toboroznak sztrájktörőket, és egy nap tízezren jelentkeznek? Ugyan már, Gábor. Ráadásul 2006. október 23-át még csak nem is lehetett előre látni. Vége volt a gyűlésnek, a tömeg hazaindult, Gyurcsány meg összeverette a fideszeseket. Te is tudod, én is tudom: így történt. Gyurcsánynak gondja lett volna rá, hogy, mondjuk, lelőjék Orbánt, és gyönyörű temetést rendezett volna neki. Sírt volna a sírnál. És akkor most mi lenne? Semmi sem lenne.

Úgyhogy inkább azon gondolkodj, kinek állt érdekében, hogy az őszödi beszéd miatt kirobbant spontán tüntetés a tévé elleni erőszakos ostromba forduljon? Mert ez a jó kérdés, Gábor! Úgyhogy, mondom, hagyjuk ezt a forradalmi romantikát. Meg aztán, kik is itt a forradalmárok, a szabadságharcosok meg a hazafiak? Azok, akik öten-hatan összevernek egy védekezésre képtelen embert? Gábor, ma az kell a hazafisághoz, hogy öt markos legény összeverjen egy hatvan év körüli, rossz fizikai állapotban lévő embert a garázsban, aztán még a tárcáját is elvegye? Ez a hazafiság és a szabadságharc? Mert lehet Csintalant nem szeretni, még utálni is lehet – de összeverni? Áruld már el, mi a különbség a Csintalant összeverő gyáva szarok és egy falusi öregembert összeverő gyáva cigányok között? Ott belül, a lelkükben és a fejükben mi a különbség? S csak azért kérdezem ezt tőled, mert a „legnépszerűbb” internetes portálotokon ezek a gyáva szarok „hazafiak” meg „szabadságharcosok”. S ha ezek hazafiak és szabadságharcosok, akkor minek nevezzük ’56 hőseit, akik szembeszálltak az akkori világ legerősebb és legkönyörtelenebb hadseregével? Tudom én, hogy romlott a világ, na de ennyit, Gábor? Ha összeverek ötödmagammal egy nekem nem tetsző és védekezésre képtelen öregembert, mindjárt szabadságharcos leszek? Akkor inkább maradok „zsideszes”, Gábor S még egy apróság: azt nyilatkoztad az EP-választás előtt, hogy a választás után addig fogtok tüntetni, ameddig a kormány el nem takarodik. Gábor, eltelt egy év, kaptatok félmillió szavazatot. A kormány meg a helyén! Hát hol marad a forradalom? Vagy az Orbán dolga? Esetleg rájöttél, hogy kukaborogatással nem lehet bejutni a parlamentbe?

Amúgy, úgy általánosságban is javaslom, olvasgasd a Kuruc.infót. Tanulságos lesz, neked is. A Kuruc.infót olvasgatva személyesen megtapasztalhatja az ember, milyen is a jakobinus és a bolsevik lélek, szellem. Ocsmány, szemét, aljas, hazug és gusztustalan szellem, lélek az. Az összes l’art pour l’art zsidózásával és cigányozásával együtt. Az a hely az, Gábor, ahol „mokkavadászoknak” nevezik a cigányokat lelövöldöző nem is tudom, micsodákat. Ez lenne a tiszta, szép jövő? A „szebb jövőt”? Mert nekem senki ne magyarázzon cigánybűnözésről, senki ne magyarázzon a magyar–zsidó együttélés konfliktusairól, vállaltam ez ügyben konfliktust, eleget. De hogy azok, akik rágyújtják a házat egy cigány családra, aztán a menekülő ötéves gyereket apjával együtt agyonlövik, hősök lennének, vagy „jópofa” „vadászok” Hát, ebből nem kérek, Gábor. Szerintem te se. Csak most még kell a támogatás. A felület. Most még mindegy. Most még jól jön a „zsideszezés” meg a „húsz évet mindenkinek” hazugsága. Most még remek, ha Morvai Krisztina hazaüzen Brüsszelből, hogy ki mit csináljon a metszett farkincájával. Igaz ugyan, hogy ez a félreérthetetlen és szintúgy l’art pour l’art zsidózás kizárólag az MSZP-nek jó, de kit érdekel, igaz? A „mokkavadászoknak” ez tetszik, és ez a lényeg. (Csak tudnám, Krisztina mióta ilyen kényes a metszett farkincákra)

Apropó, Morvai Krisztina!

Morvai Krisztinából a Fidesz csinált valakit. Illetve a „zsidesz”, legyünk konzekvensek. Krisztina a mi infrastruktúránkkal és Balog Zoli segítségével csinálta végig amúgy tiszteletre méltó és fontos jogvédő szolgálatát. Balog Zoli segítette őt, vitte ki Brüsszelbe. Krisztina engem kért meg, hogy írjak előszót a könyvéhez. Aztán képviselőként kiment Brüsszelbe, és azt üzente a „zsidesznek”, hogy tegyen végre valamit a 2006. október 23-án összevertek, megalázottak és megnyomorítottak érdekében. Micsoda egyenes, gerinces magatartás, micsoda kiállás Atyaúristen

Mindegy, Gábor. Ennek sincs semmi értelme, csak valakinek egyszer azért el kell mondania, nehogy azt higgyétek, félelmetesek vagytok. Vagytok, akik vagytok. (És egy Pősze Lajost sikerült összehoznotok magatoknak az új időknek új dalai jegyében Szánalmas)

Vagytok, akik vagytok, Gábor. Vagytok eggyel többen azok közül, akiknek legfontosabb törekvése, hogy Fidesz ne legyen. Ez a törekvés kötötte össze az elmúlt húsz év összes politikai szereplőjét. Volt közöttük küldött ember sok, meg hülye is, sok. Közöttetek van ez is, az is. És nektek sem fog sikerülni.

————————————————–
Ui.: Majd elfelejtettem: a keszthelyi Jobbik-főnököt már elvitték a mamájával együtt. Semmi forradalom, semmi szabadságharc! Sima kis lopás A móri jelöltetek meg rajta van az APEH adóslistáján. S ez a kisebbik baj. Amúgy az a derék ember zöldséges boltot üzemeltetett. Összeszedte és eladta a környékbeli gazdák áruját, őket meg elfelejtette kifizetni. Ez van. És még el sem kezdtétek. Mi lesz húsz év múlva, Gábor? S még egy apróság: tényleg elférne az országban még tíz-húsz millió orosz, ahogy Abasáron mondtad? Mert szerintem nem férne el, Gábor. Se orosz, se más. Maradjunk meg magunknak, ha lehet. Szerinted?

Bayer Zsolt

magyarhirlap.hu

Pörzse Sándor és Losonczy Pál válasza Bayer Zsoltnak

Pörzse Sándor:

Zsolt!

Azt a levelet, amit a szombati Magyar Hírlapban hozzánk intéztél, egész egyszerűen elintézhetném annyival is, hogy szánalmas, hogy egy ilyen tehetséges ember, mint Te, idáig süllyedt. Magyarul: egy szarházi vagy. De ezt pont azért nem értenéd, mert egy szarházi vagy. Úgyhogy részletezem.

Először is túl jól ismerlek ahhoz, hogy erkölcsről papolj nekünk. Ezt Te is érzed, hogy a Te esetedben szürreális. Miután jól ismerjük egymást, tudom, hogy gondolkozol. Ahhoz túl sok időt töltöttünk együtt az általad is említett boros poharak mellett, hogy ne tudjam, ezt a cikket tollba mondták Neked. Hogy ezt Te miért vállalod folyamatosan, az legyen a Te dolgod. Ami a baráti társaságunkat illeti, az gyakorlatilag már rég kivetett Téged magából, és nem azért, mert „fideszes” vagy, hanem, mert minimális baráti elvárásoknak sem feleltél meg. Talán nem vetted észre, milyen döbbenten ült a társaság, amikor három éve, Erdélyben feketén-fehéren kiderült, hogy a HírTV-ből történt kirúgásomról a közöttünk ülő feleséged semmit sem tudott? Mindezt úgy, hogy a kirúgásomban akarva-akaratlanul főszerepet játszottál. Tehát ennyire volt ez téma nálatok, a családi asztalnál, hogy az egyik barátod „miattad” vesztette el a munkáját. Vagy említhetném azt is, hogy az általad a leveledben visszasírt barátaidnak olyan apróságokat felejtettél el megemlíteni, hogy elváltál, aztán később megnősültél. Ha jól emlékszel, ezeknél a baráti asztaloknál igen színvonalas politikai viták folytak, melyekben Te ugyanúgy elmondtad a véleményed, mint más. Sőt, meg merem kockáztatni: sokat tanultunk Tőled. Ráadásul mi ketten igen jókat röhögcséltünk hasonló humorunk miatt. És mindezeknek vége. Nem azért, mert én jobbikos lettem, hanem azért, mert a NAGY Fidesz-médiaóvodában Te Csintalan Sándorral és Vámos Györggyel totyogsz bájosan gügyögve a beígért torta felé. Hát ez lettél Te, Zsolt. Úgyhogy TE is abba a kategóriába tartozol nálam ezentúl, mint Vámos György. Nem, hogy nem kell köszönnöd, hanem ha két méteren belülre jössz, támadásnak veszem. Úgyhogy utoljára: szevasz.

Utóirat: természetesen Vona Gábor olyat sosem mondott, hogy 20 millió oroszt hozna be az országba – de ezt Te is tudod – úgyhogy a Csintalan-Vámos hasonlat mellé illesszünk be egy Kovács Lászlóit is. (23 millió román, emlékszel, ugye?)

Losonczy Pál:

Zsolt,

Az a helyzet, én még annyira sem méltatlak, mint Sanyi. De hadd tegyem hozzá: szerinted, az általad említett Turul nevű baráti társágban miért maradtunk rajtad kívül tizen ugyanúgy barátok…?

————————————————–
Visszamondták Pörzse Sándor TV-szereplését!

Elképedve vettük tudomásul, hogy az MTV utólag közölte Pörzse Sándorral: mégsem szerepelhet a Ma Reggel műsorában. Aztán közölték vele, hogy akkor szerepelhet, ha kiáll vitázni Csurka Istvánnal. Avval a Csurka Istvánnal, aki már-már naponta szerepel a médiumokban. Aztán kiderült: Csurka nem ér rá holnap reggel, így Pörzse Sándor sem szerepelhet a televízióban.

Felháborítónak tartjuk, hogy a demokratikus alapelveket semmibe véve az egyenlő véleménynyilvánítás legapróbb szikráját sem tanúsítják a médiumok.

barikad.hu

Vona Gábor válasza Bayer Zsolt nyílt levelére

Tisztelt Orbán Viktor Elnök Úr!

Engedje meg, hogy kampányuk színvonalából kiindulva félretegyek mindenféle naivitást, és Bayer Zsolt nyílt levele kapcsán ne a formába öntőnek, hanem személyesen Önnek, a tollba mondónak válaszoljak. Már csak azért is, mert engem a szüleim arra neveltek, hogy ha valakivel problémám van, azt ne másokon keresztül üzenjem meg, hanem vállaljam a véleményemet mindig, és mondjam azt az illető szemébe. Merthogy tisztességes magyar ember így intézi el a problémáit. Ön mégsem ezt tette. Nem semmibevétele ez még a saját szavazóinak is, elnök úr?

Jól látható egyébként, ahogy stratégiát váltottak a Jobbik egészpályás letámadásával kapcsolatban. Úgy tűnik, nem volt sikeres a kövéri rágalmazás. Sőt visszájára fordult, hiszen alaptalan vádjaik miatt még több ember ábrándult ki önökből, és állt mellénk. A piszkos munkát ezért most igyekeznek kiosztani a holdudvarnak, így fordulhat elő, hogy minden sajtóorgánumukban egy-egy külsős (?) megmondó ember a Jobbikot szapulja, vállalva ezzel akár saját maga hitelességének tönkretételét is. Jobb sorsra érdemes emberekkel mondatnak ki hazugságokat, csúsztatásokat. Méltó ez egy párt vezetőjéhez, elnök úr?

Fájlalják, hogy mi a teljes húsz évet szeretnénk számon kérni, és nem csak az elmúlt nyolc évet? Pedig tényleg erre készülünk, mert az, amit önök és az összes parlamenti párt rendszerváltozásnak hívnak, az egyáltalán nem volt rendszerváltozás. Egy nagy hazugság csupán. Az önök közös hazugsága, amelyet nincs értelme tovább toldozni-foldozni, mert abba csak belegabalyodik az ember. Ahogy azzal önök is jártak. Persze az önök négy éve volt a legjobb időszak, ezt nem is vitatjuk. De azért nézzük meg, hogy kikhez képest, elnök úr? Antallnál, Hornnál, Medgyessynél, Gyurcsánynál és Bajnainál nem dicsőség jobbnak lenni. És az sem válasz, ha azt mondják, az ő bűneikért önök nem felelősek. Az elmúlt nyolc év az önök bűne is. A passzivitásuk, a gyávaságuk és a háttérben történt mutyijaik bűne. Hogyan tudták mindezt tétlenül végignézni? Miért nem adták vissza a mandátumaikat már 2006 őszén, amikor látszott, hogy ebből hatalmas baj lesz? Nyolc éven keresztül bujkáltak és menekültek a felelősség elől. Lehet így bárminek is az élére állni, elnök úr?

Azt kérdezik, miért léptem be 2002-ben az ön polgári körébe? Mert ön hívott meg, és mert én tenni akartam. Mert hittem önben, hittem a polgári körökben, hittem abban, hogy alulról építjük újjá a nemzeti oldalt. A „miért léptem be?” kérdésnél ezért sokkal fontosabb, hogy miért léptem ki a polgári köréből? Merthogy 2003-ban egyedüliként én mondtam búcsút annak a társaságnak. Beláttam naivitásomat, hogy amiről itt szó van, az nem a polgári körök, nem a nemzeti oldal, nem egy új korszak alapjainak megteremtése, csupán egy jobb-liberális párt újjászervezése, amelyben én nem akartam részt venni. Kiléptem, pedig az ön körül lebzselők társaságában maradva biztosan nekem is jutott volna zsíros falat. Csak hogy én egészen mást akartam. Jobbat. Jobbikat. És ez életem egyik legjobb döntése volt. A Jobbik ugyanis ma az egyetlen alulról szerveződő és nemzeti párt, ráadásul egyre erősebb. Eltakarítottuk az SZDSZ-t, és itt lenne a lehetőség, hogy eltakarítsuk az MSZP-t is. Önöknek pedig ebben a történelmi helyzetben a mi eltaposásunk a legfontosabb? Tényleg a Jobbiktól kell félteni ezt az országot, elnök úr?

Szánalmas látni a vergődésüket, ahogy érvek és ellenérvek híján a legaljasabb eszközökhöz nyúlnak. Összemosnak engem és pártunkat emberek megverésével, vélt terrorizmussal, mindenféle szörnyűséggel. Sőt tollba mondott nyílt levelükben már egyenesen a cigánygyilkosságokat is a nyakunkba varrják. Mi közünk van nekünk mindehhez? Ezzel az erővel én is megkérdezhetném, hogy zsidó testvérpártjukkal, a Likuddal folytatott tárgyalásaik és ölelkezéseik után nem álmodnak-e az ártatlanul legyilkolt palesztin kisgyermekek holttesteivel? Szélsőséges, erőszakos, terrorista Jobbik? Azt mondják, hogy húsz millió oroszt akarunk behívni az országba? Nem szégyellik magukat? Ilyeneket Kovács Lászlótól, Gyurcsánytól és Draskovicstól hallottam utoljára. Hogyan néz majd pártja tisztességes szavazóinak szemébe, elnök úr?

Elnök úr végighallgatta, amint Bajnai Gordon önt demokratának és jó hazafinak nevezte, mondván: a hasonló a hasonlónak örül. A napokban Mesterházy Attila felajánlotta, hogy a Jobbik legyőzése érdekében hajlandók visszalépni a Fidesz javára a második fordulóban. Ha én ilyen ajánlatot kaptam volna a szocialisták kormányfőjelöltjétől, azonnal kikértem volna magamnak. Bennünket ne nevezzen Bajnai hasonlónak, a mi javunkra ne lépjen vissza Mesterházy! Ön pedig némán hallgatott. Ön képes lenne ezekkel közösködni? Persze lehet, hogy a lisszaboni szerződés együttes aláírása, a rádiófrekvenciák körüli szégyenletes összjáték vagy a titkosítások feloldásának nemrég történt közös szigorítása miatt (ami véleményem szerint az elmúlt húsz év egyik legdurvább hazaárulása volt, és a számonkérésről ezek után önök ne is beszéljenek!) nem is tehet mást. Már nem is lopakodik, hanem a háttérben megvalósult a nagykoalíció. A Jobbik megerősödése miatt egymásra fanyalodott az MDF és az SZDSZ. Most a háttérben önök is ezt teszik az MSZP-vel. Ha minden így folytatódik, ebből nagykoalíciós kormány lesz, csakhogy védjék az elmúlt húsz év közös hazugságait, árulásait és koncát. A hasonló hát tényleg örül a hasonlónak? Hát ide jutottak, elnök úr?

Nem várok választ a levelemre, hiszen korábban sem kaptam választ soha. Ön, ha a Jobbikról kérdezték, azt mondta inkább: „sas nem kapkod legyek után”. Csak hát észre kellene venni, hogy a világ megváltozott. Ön nem a legyek ura. És mi sem vagyunk már két pofonnal elhessegethető legyek. Tavaly júliusban közel félmillió ember bizalmát szereztük meg, és ezt folyamatosan növeljük tovább. A választások az önök pártja és a Jobbik között dől majd el. A múlt és a szebb jövő között.

Levelük tele volt pontatlansággal, ferdítéssel és tudatos hazugságokkal. Kérem, mielőtt legközelebb ilyennel próbálkoznak, olvassák el országgyűlési programunkat, hogy ne kerüljenek hasonló kellemetlen helyzetbe. Nekünk ugyanis van bárki számára hozzáférhető programunk. És ha vállalja, bármikor szívesen ütköztetem érveimet önnel a nyilvánosság előtt. Az időpontot és a helyszínt is önre bízom. Ha mégsem meri, hát májustól az Országgyűlésben úgyis találkozunk. És akkor nem csupán a szebb jövő kezdődik el, de eljön majd az igazság pillanata is. Merthogy önnek is meg kell majd nyilatkoznia végre államadósságról, multinacionális tőkéről, uniós pusztításról, cigánybűnözésről, magyar földről, titkosított ügyekről, izraeli felvásárlókról, alkotmányról. Húsz év zsákutcája és mellébeszélése után az ország valódi problémáiról. Én már nagyon várom.

Sportszerű emberként mit is kívánhatnék mást, mint azt, hogy győzzön a jobbik!

És adjon az Isten szebb jövőt nemzetünknek!

Vona Gábor
Jobbik Magyarországért Mozgalom
elnök

jobbik.hu

frissítve (2010. 03. 06.):

„Hány forintot vettél fel ezért a cikkért Simicskától?” – Lenhardt Balázs válasza Bayer Zsoltnak

Kedves Zsoca!

Mindig szomorú látni, ha egy tehetséges ember jellemtelen. Mert a tehetségedhez kétség sem fér, elég csak a fantasztikus filmsorozatodra utalni a Kárpát-medencéről, 1100 év Európa közepén címmel, vagy számos emlékezetes publicisztikádra. Sajnálatos viszont, hogy gerinc nem jutott neked, mert harcolhatnánk vállt-vállnak vetne a szebb magyar jövendőért, ahogyan a Jobbik harcol minden nap az ellenséges sajtó uszítása közben. A csahos kutyák között most már ott acsarog egy jobb sorsa érdemes zsurnaliszta is.

Mondd, Zsocám, hány forintot vettél fel ezért a cikkért Simicskától? Akit jó tíz éve még nagyon nem szerettél (amikor elkezdtek feltűnni embereivel a Fidesz környékén), és ezt “bátran” meg is írtad a neked kenyeret adó Népszabadságnak, amelynek fejléce büszkén hirdette még akkor, amikor nekik dolgoztál, hogy szocialista napilap. Persze dolgoztál te a 168 órának is, a lényeg, hogy valaki megfizesse szolgálataidat. Valamiből élni kell…

Nem csupán eladod pár ezüstért a tehetségedet, de férfihoz méltatlan módon gyáva is vagy. És itt nem csupán legutóbbi, izzadtságszagú mocskolódásodra gondolok. Valószínűleg a fideszes haverok már hetek óta noszogattak: “csapj oda Zsoca, csapj oda a Jobbiknak! Nagyon jönnek fel ránk, szükség van már egy kis “polgári” gyűlöletkampányra, mert a végén még nem lesz egyedül kétharmadunk!”

Te mindig is kapható voltál az ilyen cikkekre, és megrendelésre legyártottad az éppen aktuális narancsos cikket, ahogyan korábban a Demokratánál is. Kicsit szégyellted ugyan, de a lelkiismeret-furdalást hamar elfeledtette veled a kassza csörgése és Kövér Laca hátba veregetése.

Az egész Magyar Hírlapban közölt nyílt leveled csúsztatásokból állt össze. Senki nem mondta ugyanis, hogy a 20 évért mindenkinek ugyanaz a felelőssége, de mindenkinek van felelőssége, aki részese volt ennek az időszaknak, akkor is, ha ellenzékként asszisztált az ország szétlopásához, tönkretételéhez. Mert kivonulni kevés, tetszettek volna megbuktatni Gyurcsányt, vagy visszaadni a mandátumot, ha nem tudnak semmit tenni. De minimum fellépni a dokumentált választási csalások ellen, miközben a saját belügyminiszterük (2002-ben Pintér Sándor) van hivatalban!

A Jobbik csupán a törvénytelenségek és lopások teljes körét szeretné feltárni, akkor is, ha a narancsosok voltak érintve a panamákban, akkor is, ha szekfűsök, akkor is, ha ibolyások.

Ugyanígy csúsztatás volt az is, hogy Orbán nem szállt páncélautóba 2006. október 23-án, mert a lényeg abszolút nem ez, hanem hogy habozás nélkül cserbenhagyta híveit és elmenekült a helyszínről, amikor megkezdődött a rendőrterror. Hogy nem páncélautó volt, csak egy Audi A8-as, az körülbelül annyira lényeges mint Grün Izidor bátorsága a viccben: Betörnek Grünékhez, akit a nappali közepén egy körberajzolt pontra állítanak, azzal hogy halál fia, ha abból kilép. Közben feldúlják a házát, asszonyát és leányait a szeme előtt becstelenítik meg. Amikor távoznak a banditák, az összetört asszony zokogva pofozza urát: – Te gyáva alak, végig tudtad nézni mit művelnek velünk ezek? Mire Grün: – Én, gyáva? Hát nem láttad, hogy fél lábbal végig a körön kívül álltam?!

De amit nem felejt senki veled kapcsolatban, kedves Zsoca, – aki ott volt vagy hallotta – az néhány évvel ezelőtt történt. Egészen pontosan 2002. december 1-jén, amikor a D-209-es személyében olyan miniszterelnöke lehetett Magyarországnak, aki Erdély elszakításának és Oláhországhoz való csatlakozásának számunkra gyötrelmes román diadalünnepét Budapesten együtt ünnepelte a bocskoros rablók miniszterelnökével, Adrian Nastaséval – többek között a degenerált Habsburg Gyurika és számos balliberális pojáca társaságában, akikhez – mint utána panaszolta – az atlantista Németh Zsolt csak azért nem csatlakozott, mert nem hívták meg. A maroknyi egészséges magyar, – mint jobbágyok a grófi szérűn – ott gyülekezett az utcán, a szálloda előtt, kiemelt rendőri készültséggel körülvéve. Ott voltál te is, nagyon helyesen – és buzdítottad a mieinket. Amikor a rendőrsorfal felsorakozott előttünk, hogy elhallgattasson és elzavarjon minket, akkor szóltál a melletted állóknak, hogy ki kell tartani akkor is, ha megindulnak a robotzsoldosok, és senki nem engedheti el a másik kezét. Két perc múlva megindultak a rendőrök, és a srác, aki melletted állt, és azóta is velünk van, és a nemzeti ügyet képviseli, meglepődve nézett körbe, hogy az ő kezét szorító Bayer Zsolt egy szempillantás alatt kámforrá vált. Pedig akkor még nem használtak könnygázt, vagy fejre célzott gumilövedéket.

Zsolti, aki a harc közben elhagyja a csatateret, az áruló és minden hadsereg habozás nélkül hadbíróság elé állítja! A gyávaság olyan bélyeg, amit férfiember csak tettekkel tud lemosni magáról. S nem megrendelésre írt rágalmakkal…

De ha már tüntetés, biztos emlékszel rá, hogy pár éve kitiltottak Romániából téged. Bíró Péter, aki nem érdekből, hanem meggyőződésből magyar, az irántad érzett szolidaritásból és őszinte felháborodástól vezetve tüntetést szervezett saját neve alatt és saját költségére, melletted! Ezt nem hogy nem köszönted meg neki, hanem a Fidesz-vezetéssel hatalmas nyomás alá helyeztétek, hogy mondja le, mert szerintetek ártana a pártnak. Mivel erre nem volt hajlandó, te önhatalmúlag bejelentetted a Hír Tv-ben, hogy elmarad a tüntetés. Azóta, ha meglátod otthon, Solymáron Pétert, akkor átmész az utca másik oldalára. S még neked van képed bármilyen baráti viszonyt bárkin számon kérni!?

Hanyatló újságírói pályafutásod mélypontja volt két hete, hogy a saját műsorodban az Echo TV-n lehetőséget adtál a pátyi ingatlanpanama mögött álló “beruházóknak”, hogy kifejtsék érveiket, miért akarnak beépíteni egy újabb jelentős zöldterületet a Zsámbéki-medencében, és honnan telepítenének oda 5-6000 embert, akik meg tudják fizetni a tervezett 1 milliós négyzetméterenkénti árat. Az idegennyelvű középiskola terve már készen áll, és kedélyesen csevegtetek róla a műsorban. Miközben tisztában kellett legyél, hogy az ügylet mögött a Grupo Milton és rovott múltú tulajdonosa, Kovács Bence János áll, akinek viselt dolgaival van ma tele a sajtó. Nagyon jól tudod, hogy nem fognak 5 milliárd forintért közérdekű beruházásokat végezni, hanem az ingatlanspekuláció legprimitívebb fajtájában utaznak: fillérekért felvásárolják a szántókat, hogy átminősítve építési telkekként tudják értékesíteni az eredeti vételár sokszorosáért. Nem az első ilyen eset, mert olyan politikai elitünk van, amely pár forintért szívesen eladja a magyar földet. Zsolti, állítólag te 5 millió forintot kaptál ettől a cégtől a mongóliai utadhoz. Megérte? Vagy az Arago Zrt-től (Leisztinger érdekeltség) kapott pénz?

Azt is mondják a jól értesültek, hogy Széles zsoldjába állandó kaszinó-adósságaid miatt szegődtél, amiket ő fizet ki. Ettől még nem kellett volna olyan mélyre süllyedned, amely az alapvető újságíró etikával van ellentétben! Mert megpróbálni összemosni az ún. cigány-gyilkosságokat a kuruc.infón keresztül a Jobbikkal, olyan aljas és átlátszó dolog, amire eddig csak Kolompár Orbán, Horváth Aladár és Iványi Gábor vállalkozott. (Tudod, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkésze, Orbán Viktor első két gyermekének, Ráchelnek és Sárának a “keresztelője”, aki ezek szerint az Orbán család bizalmasa.) Miközben minden újságot olvasó ember tisztában kell legyen avval, hogy ez az ügy olyan titkosszolgálati provokáció volt, amellyel polgárháborút akartak kirobbantani azok, akiknek semmi nem drága hatalmuk megőrzése és az ország destabilizálása érdekében. Katonai hírszerző és izraeli kibucban kiképzett zenész volt a rettegett bandában, amelynek további megfigyelését akkortól tiltotta meg szigorúan az NBH, amikor a regionális szervezet jelentette, hogy fegyverbeszerzésre készülnek. S megpróbálod a kurucra meg ránk kenni ártatlanok vérét? Ez jobb korokban vért kívánna…

S tudod, a leginkább sajnállak. Mert te is tudod, hogy igazunk van és a jó irányt képviseljük, amit szíved szerint te is tennél, ha nem lennétek a Likud testvérpártja, és az Európai Néppárt zászlóvivői. Így marad neked a zsideszezés kikérése, és Csintalan “apó” sajnáltatása, aki 94-ben az MSZP győzelmekor még büszkén hányta a cigánykereket, de azóta ugye már a Hír TV résztulajdonosaként hirdeti a polgári “éthoszt” a stúdióból, aki – ha éppen nem alszik – akkor minősíthetetlen hangon szidalmazza a telefonálókat, ha Izraelről szót merészelnek ejteni.

Te narancsbőrbe bújtál, és ha nehéz is gyomorral bírni ezt a társaságot, azért eltartanak, ha gond van. Így hát sanda szándékkal hazudozol rólunk, miközben próbálod önmagad meggyőzni, hogy a jó oldalon állsz. S nehogy azt hidd, hogy nem látnák át egyre többen rajtad! A hitelességed utolsó morzsáit élted fel.

Lenhardt Balázs

barikad.hu

És a ráadás:

Bayer Zsolt kitüntetése

Lapunk főmunkatársa, az Echo Televízió műsorvezetője, Bayer Zsolt az elektronikus média kategóriában, míg Balavány György újságíró az írott sajtó kategóriában vehette át tegnap a Magyar Nemzet alapító főszerkesztőjének emlékére létrehozott Szellemi Honvédelem díjat. A kitüntetés azokat a nemzeti-polgári értékrendű zsurnalisztákat illeti, akik Pethő Sándor szellemiségét követve hitet tesznek nemzeti értékeink iránti elkötelezettségükről, hagyományaink szeretetéről. Bayert a rendszerváltozás utáni politikai újságírás legnagyobb hatású alakjaként méltatták.

magyarhirlap.hu


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

5 hozzászólás a(z) “Bayer Zsolt nyílt levele Vona Gábornak – és a válaszok” bejegyzéshez

 1. Egy kis Polgár avatar
  Egy kis Polgár

  Tisztelt okosok!

  Hüha érdekes,hogy tudnak vagdalkozni egymás tetteivel ez igen.! Nos nem tudom,hogy miért nem ismerik az igaz barát és a jóbban rosszban szitut. Egy igaz barát!!!
  1-nem mond el titkokat a barátjáról még akkor sem ha éppen nincsenek jobban ,vagy nem egyezik a véleményük.
  2-Ne tegyél rosszat a barátodnak vagy csak volt barátodnak mert vissza üt a sors keze.
  3-A barátságot nem keverni a hivatással,vagy éppen a párti nézetekel.
  4-Miért akarnál sírni ha nevetni is lehet? Mert igaz baráttal azt is lehet ám!,régen nem régen barátok voltatok jót nevetetek együtt es társaitokkal akkor meg mi a csuda van veletek?
  5 Egyikötök sem lesz nagyobb,jobb,és ártatlan mindenkinek vannak bünei kinek kisebb kinek nagyobb,lényeg ugyanaz meg bántátok?tanultatok belőle? rá jöttetek,hogy tévetetek akkor meg ennyi fogjatok üssze és csináljatok jobbat majd ha nem tudtok dönteni kérdezétek már meg mi polgárok mit akarunk!!!
  Hiszitek vagy nem nem csak a pénzért meg vett diplomás tod okosat mondani! Van eszetek nincs kétségünk ilyen téren ,de ne süjedjen egyetlen egy politikus se arra a szintre,hogy pénzért szinjátékot el játszák nekünk. Nekünk nem az kell hogy hibatlan vezetőnk legyen “bár jó lenne”,de olyan nincs. Talán ez igy jó mert akkor ránk nem is lenne szükségHmm:))
  Bár melyikötök hatalom ra jut ugy is hazudni,lopni fogtok mindenki tudja még ti is de nem fogunk hisztizni igazságot akarunk jelszóval .ha úgy teszitek,hogy “ne tudjunk róla “és nem váljék hátrányunk belöle.
  Mindenki hazudott,lopott,de voltak olyanok ,akik olyan ügyesen csinálták,hogy melette virágzott a hazánk volt munkánk,stb..ÉLJ ÉS HAGY ÉLNI emlékeztek? Bocsánat hategezek az irásomban de magázva is meg irhatnám,de lényeg ugyan az lenne nem de? Ez olyan mint a ti ciakodásotok hol ilyen hol olyan vagy mint a hunok hun itt hun ott.

  Sétál a nyuszika a farkassal a szakadék mellett hop a nyuszika bele esik a szakadékba farkas belogata a farkát és kimászot rajta anyuszika mennek tovább hop a farkas esik bele nyuszika logatja a farkát,de a farkas nem éri el.Erre a nyuszika elő veszi a mobilját és segitséget kér.
  Mi ebből a tanulság?
  Akinek rövid a farka legyen mobilja.

 2. Egy kis Polgár avatar
  Egy kis Polgár

  Politikusok Örvendek!
  Vajon Melyikötök Hajlandó levelezi a polgárokkal?? Csak úgy mellesleg azért kérdezem mert van idötök egymást sárba taposni akár írásban,akár szóban a tévöből üzeni egymásnak arra miért nics,hogy fenttartsatok egy oldalt arra a célra hogy meg halgassátok a polgárok panaszát,vagy ötletüket. De olyat melyet ténylegesen eljut hozátok. Mig a parlamentben bent ültök és laptopoztok akkor lenne rá idötők nem de? Ha lenne ilyen akkor biztosan, kapnátok sok jó ötletett,és legyen olyan program a levelezőbe mely kiszüri a mocskos szavakat,és regisztrálni keljen az oldalra és aki hülyeségeket ír csak unalbába azt letiltani az oldalról.DE NEM azokat akik ki irják az igazságot… Jó ötlet Szerintem van olyan jó mint ahogy ez az ország volt és van vezetve :-)))))))))))))))) ;-)) Minektek az a pár millio ember véleménye? Polgár aki kicsi,de szivből szereti a hazáját. üdv. Hajrá tanuljatok ahibákból. Olvasátok el újra és újra a történelmünket és okujatok!!! Okosodjatok. Tanuljatok. Fejleszetek. Mi legyünk más országoknak PÉLDAKÉPE ( Ó istenem,de jó lenne).

 3. rozsamarci avatar

  Már megbocsáss, de ez a két komment micsoda??? Igazi gyász!

 4. rozsamarci avatar

  Mellesleg nyílt levelet nem szokás írni, csak ha tartalmilag és hangvételében egyaránt példamutató tud lenni mások számára, ami a Bayer féle írásról egyáltalán nem mondható el. Ráadásul illetlenség a címzett előtt reagálni egy ilyen levélre, mégha az illetőnek igaza is van…

 5. hal avatar

  [re=2062]rozsamarci[/re]: Az. :(

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: