Miért szavazok a Jobbikra?

Azzal kezdem, hogy az utóbbi időben kicsit kiábrándultam a Jobbikból (is), és egyre inkább kezdem azt hinni, hogy ők is csak az „oszd meg és uralkodj” című sokfelvonásos tragikomédia újabb szereplői lesznek. Szánalmas, ahogy egyre többször derül ki róluk, hogy bort isznak, miközben vizet prédikálnak – és persze roppant büszkék magukra, amikor jól megmondanak valamit. Igen, ebben nagyon jók, tudják, hogy mit szeretne hallani egy magamfajta ember, két ennyire szégyenletes évtized után, ami mögöttünk áll. De valahogy nem látom a szövegelés mögött az őszinte meggyőződést, a kőkemény eltökéltséget, a valódi jobbító szándékot.

Miért fogok mégis rájuk szavazni? Hát igen, elsősorban azért, mert már megint valaki(k) ellen szavazok (amúgy már nagyon elegem van ebből). Az összes eddigi parlamenti párt számomra egyértelműen bebizonyította az elmúlt 20 évben, hogy saját érdekeik mindennél előbbre valóak számukra. Egy jellemtelen, erkölcstelen, szarházi jelenik meg előttem, amikor magyar politikusra gondolok – és ez egyértelműen a módszerváltás óta eltelt időszak „érdeme”. Tehát rájuk nyilvánvalóan nem szavazok. Az LMP egyszerűen nem szimpatikus (ez jórészt érzelmi döntés, tényeket nem nagyon ismerek velük kapcsolatban – ha egyáltalán manapság beszélhetünk még tényekről, hiszen szinte semmiről nem tudhatod, hogy igaz-e vagy sem). Tehát rájuk sem szavazok.

Két lehetőségem maradt: nem megyek el szavazni, vagy a Jobbikra szavazok. Még nincs kizárva, hogy az előbbit választom. Amúgy valahol tudnék örülni egy 10 % alatti részvételnek, amikor a nagy többség távolmaradása egyértelművé tenné, hogy jelenleg nincs kire szavazni…

Most úgy gondolom, mégis inkább elmegyek, és a Jobbikra szavazok, mert:

 • a számtalanszor leszerepelt Fidesznek ne legyen egymagában kétharmada (a monopólium sehol nem jó);
 • kíváncsi vagyok, hogy mennyire gondolja komolyan a Jobbik, amit mond;
 • szeretném látni és hallani Lendvai Ildikó szörnyülködését a szélsőjobboldal előretöréséről.

frissítve (2010. 04. 06.): Ennyit az LMP-ről: Akarnak-e ugyanazok másképp politizálni?

frissítve (2010. 04. 10.): Még egy kis LMP adalék: Körvonalazódik az LMP igazi arca is


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

4 hozzászólás a(z) “Miért szavazok a Jobbikra?” bejegyzéshez

 1. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Valahogy azt látom, hogy kis hazánkban a politika olyan, mint az ebola. Aki közel kerül hozzá, annak annyi. Felzabálja az agyát, a lelkét, a lelkiismeretét és zombi lesz belőle, elkezdi az adófizetők pénzét tömködni a zsebébe és nincs az az isten, hogy lemondjon, ha hitelét veszti.
  Az Msz(m)p nálam eleve hiteltelenül indult, én kb annyit éltem kommunizmusban, mint a módszerváltás után, pontosan tudom, hogy ezek báránybőrbe bújt farkasok. Én eleinte azt sem értettem, hogy hogy van pofájuk egyáltalán megjelenni nyilvánosan. De van nekik. Sőt.
  A Szdsz meg mindig annak a farkát szopja, aki a hatalmon van, de valahogy eddig jobban ízlett neki a komenista fasz, mint a jobboldali.
  A Fidesz nálam már eleve ott vesztette el a hitelét, hogy egészen addig tartották a 88-ban bevezetett 35-ös korhatárt, amíg a vezetőség ki nem öregedett… pedig mekkora pofája volt Viktornak, hogy ha megöregszik, akkor továbblép.
  És látom, hogy az LMP és a Jobbik is szépen sétál bele a fertőzésbe és hülyülnek meg teljesen. Szerintem mindenkit el kellene távolítani, akinek itt az elmúlt 60 évben köze volt a politikához bármilyen szinten és az államformát köztársaságról részvénytársaságra kellene változtatni.
  És/vagy Hajós András (régi) ötletét is meg lehetne valósítani: Politikus bunjee jumping – három havonta felmennének dicső vezetőink valami magaslatra és a nép megszavazná, hogy gumival ugorjon az illető vagy gumi nélkül.

 2. hal avatar

  És ez azért különösen szomorú, mert nem látom a kiutat…

 3. rozsamarci avatar

  Engem leginkább a bosszú vezérel, no meg Vona Gáborba vetett hitem. Ha lehet alulról építkezni és nem apuka párttitkári múltjából, akkor ez az. Ha semmi más nem történik, csak az eddig gyalázkodó, nácizó, tolvaj, sunyi “elitünk” akik közé immár a gyáva, vagy sokkal inkább taktikázó Orbáni is tartozik, szóval ők megbűnhődnek bármilyen formában is ezért a népnyúzásért (cserbenhagyásért) az nekem már elég. Ha tovább nem is jutunk ezen az úton, majd csinálunk egy újabb forradalmat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: