Nálam április végén jött el az ideje, hogy Gmail-re váltsak (már többször említettem, hogy nem vagyok kapkodós típus – béta verziókat például soha nem használok). A Gmail egy lenyűgözően jól átgondolt, felhasználóbarát alkalmazás. Csodás, hogy nem kell keresgélni a megválaszolt levelek párjait az elküldöttek között – ott van minden együtt egy „beszélgetésben”. Pofonegyszerűen hozhatok létre mindenféle szűrőket, irányíthatom át a leveleimet, stb. A Gmail egy szóval zseniális! Pláne egy HTC Heroval kiegészülve.

Gmail

Ha a telefonomon elolvasom a levelem, a számítógépemen már olvasottként jelenik meg – és ugyan ez fordítva is igaz; vagy ha törlöm itt, törlődik ott is – hiszen nincs is itt meg ott, ugyan az van bárhol, bármikor. Nincs több figyelmeztető e-mail küldés magamnak a munkahelyemről itthonra, vagy innen oda. Beírom a Google Naptárba, és ha akarom még SMS-t is kapok róla. Azért az egy fájó hiányosság, hogy a felugró ablakos emlékeztetőt csak egyszer lehet altatni, akkor is csak 5 percre. De ezzel együtt is egy fantasztikus korban élünk, uraim – ahogy Plastik Józsi mondaná. Eddig Outlook + Firefox volt a két alap program, amit a számítógépemmel együtt indítottam. Mostantól elég a róka. Szeretem, ha egyszerűsödnek a folyamatok. Viszlát Outlook, üdv Gmail!

12 hozzászólás ehhez: „Outlook helyett Gmail + Google Naptár

 1. Arra vigyázz hogy visszafordíthatatlan a folyamat. Én többször megpróbáltam visszatérni pop3/imap kombókra, vagy más webmailre, de nem megy. Nem lehet a gyorsaságával versenyezni, plusz nagyon hasznos, hogy én 3 különböző emailcímet is ugyanabból a fiókból kezelek.

 2. Én is így vagyok, átirányítottam mindent ide. Egyelőre nem aggódom a visszafordíthatatlanság miatt, aztán egyszer lehet hogy megbánom…

 3. [re=18414]hal[/re]: Tapasztalatból mondom, hogy tarts fenn egy másikat is, lehetőleg másik szolgáltatónál. Részint elveszhet az accountod (én sem hittem volna), részint meg elérhetetlenné válhat. Tegnap pl. úgy jártam, hogy valaki valahol elvágott egy kábelt, amitől megszűnt az internet nemzetközisége, kizárólag magyar szervereken lévő oldalakhoz fértem hozzá. A Gmail meg nem ilyen.

  [re=18413]bjmatt[/re]: „3 különböző emailcímet is ugyanabból a fiókból kezelek”
  Ez utóbbi érdekelne. Nem találtam meg, hogy hogy lehet a többit látni. De lehet, hogy rossz helyen kerestem. Vagy megtaláltam, de akkor meg az nekem nem jó.

 4. Azért itt van némi jóság, ha mégsem akarná az ember teljesen leváltani a programjait:
  [url=http://techline.hu/tudastar/20080806_google_calendar_sync.aspx]Szinkronizálja a Google naptárát a legnépszerűbb programokkal[/url]

 5. [re=18415]Dexter68[/re]: Úgy állítottam be, hogy a leveleimből marad egy példány az eredeti szervereken.

  A Gmailben a Beállításoknál a Fiókok és importálás fülre kattintva tudsz hozzáadni e-mail fiókokat, és akár importáláskor automatikusan kaphatnak is egy címkét a levelek, így könnyen átláthatod, melyik honnan jött. Ha egyáltalán ez volt a kérdés.

 6. [re=18415]Dexter68[/re]: ha telepítesz google gears-t, akkor leszinkronizálja az összes leveledet a gépedre és net nélkül is elérhetővé válik.

  Az importhoz még annyit, hogy küldeni is tudsz arról a címről amit importálsz, nem csak fogadni.

 7. [re=18419]bjmatt[/re]: Na, a helyzet az, hogy működik… túlságosan is. Jól kicsesztem magammal :o)))
  Persze másik gmail fiókot nem enged csatolni, itt még mindig az az idegesítő feltételezés van, mint az iGoogle esetében, hogy egy embernek csak egy gmail accountja lehet. De pop3-ként leszedegeti. Az összeset. Vidáman benyomtam, hogy egy másik gmail címemről ezentúl húzza be az újakat (a régiek archiválva), erre elkezdte 2006-tól ontani a leveleket. Tette ezt azután, hogy „bocs, meggondoltam magam” és kivettem a beállításokból. Tette ezt azután, hogy a másik accountban letiltottam a pop3-mat. Nehezen adta meg magát. Asszem jó nekem minden, ahogy volt.

 8. [re=18427]Dexter68[/re]: én nem is próbáltam több gmail fiókkal, én csak beállítottam mindkét régi fiókon hogy forwardoljon az újra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.