Haldesign v6 – gyere tesztelni!

Haldesign v6 – gyere tesztelni!

Mégis mikor induljon a 6-os verzió, ha nem hatodikán? (Költői kérdés volt.) Viszont regisztráció és belépés után már most az új kiadást láthatod, amivel kapcsoltban szívesen venném a véleményed. Elsősorban hibajelentéseket várnék, de örömmel olvasok bármilyen építő jellegű kritikát. Ami péntekig még a teendőim listáján szerepel:

 • Cikkek Facebook, Twitter, Google Reader, Delicious megosztása.
 • Szerzője által szerkeszthető hozzászólások.
 • Halfoto címlap.
 • Szövegek javítása.
 • Mobiltelefonos verzió (lehet, hogy ez csúszni fog).

Tehát péntektől élesben, addig is gyere tesztelni!


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

30 hozzászólás a(z) “Haldesign v6 – gyere tesztelni!” bejegyzéshez

 1. joci avatar
  joci

  Megjöttem! : ) Észrevételt privátban küldjek?

 2. hal avatar

  Üdv! Ahogy tetszik, jöhet levélben, ide, vagy a Poroponora is. :)

 3. DrZEN avatar
  DrZEN

  Határozottan tetszik.
  Látom a Win7 Mobil téged is megihletett. :)

  Pár apróság ami böki a csőröm.

  Ahogy görgetek a tartalom a fejlécben lévő grafika alatt fut. Ez valamiért nem tetszik. A legalsó rész fekete háttérrel sem. Hangsúlyosabb mint a többi rész, de akkor meg miért lent van. A kockáknál némelyiknek van shadow az alján. Pokolba velük. Közben rájöttem ez a rész az ahol disszonánsnak látom a fejléc grafikáját. Aztán ott a címlap, oldal teteje, stb menü. Nem illik a dizájnba.

 4. joci avatar
  joci

  Nekem tetszik, azt gondolom, hogy kifejezetten jobb lett mint volt. Határozottabb, “modernebb” ha lehet ilyet mondani. Én a fehér erejéből (főcímek, alcímek) vennék vissza, nekem nagyon “leugrik” így az oldalról. DrZEN-el egyetértek a shadow-kat illetően. Engem a fix head nem zavar, viszont a kontrasztjából visszább vennék. A “4 menü box” bejön, jó hogy mindig kéznél van… Nagy hirtelen ennyi. Csak így tovább!

 5. joci avatar
  joci

  Egy “hozzászólás szerkesztése” link elkelne a komment alatt.
  Persze csak regisztrált tagoknak.
  Van az úgy, hogy utólag veszi észre az ember : ))

 6. DrZEN avatar
  DrZEN

  HAL MÁSHOL? Ötös. :D

 7. Awarydar avatar
  Awarydar

  Kicsit szokni kell, mert elsőre nem annyira átlátható, mint pl. az előző verzió volt, de határozottan tetszik.
  Ugye jól gondolom, hogy a fejléc grafikája vízfelszín alá sugárzó fénynyalábot ábrázol :).
  Ami szerintem nem szerencsés: a “linkek” résznél ha a cím és a leírás is több, mint egy soros, utóbbi nem hagy alsó margót (pl. per pillanat a “Template tags << WordPress Codex" linknél figyelhető meg).

 8. hal avatar

  Köszönöm a véleményeket, örülök, hogy eddig többnyire mindenkinek tetszik.

  [re=18681]DrZEN[/re]: Egy dologban egyetértek: a négyzetes főmenüvel tényleg kéne kezdeni valamit, csak még nem tudom, hogy mit. :)

  Hogy a négyzeteknél nem mindenhol volt árnyék alul, az hiba volt, már javítottam. Tudom, Te sehova nem szeretnéd, de azért van, hogy érzékeltesse, hogy ott még sok esetben folytatódik a tartalom. Nagyon ronda, ha egy sort (minden átmenet nélkül) hirtelen félbevág a négyzet alja.

  Amúgy nem a Win7 Mobil ihletett meg (legfeljebb tudat alatt :)) – egyszerűen a négyzetes forma a legszebb és a legpraktikusabb választás a teljesen változó mennyiségű és minőségű tartalmak egymás mellé pakolásához.

  [re=18682]joci[/re]: Pont azt szerettem volna, hogy leugorjanak a címek, hogy jól elkülönüljenek egymástól a tartalmi egységek. De most visszavettem 70%-ra (a HALDESIGN felirat kivételével), valóban jobb így.

  [re=18683]joci[/re]: A terv szerint lesz ilyen. :)

  [re=18684]kobak[/re]: Tömör vélemény, köszi. :)

  [re=18686]DrZEN[/re]: Köszi. :) (Amúgy ez már v5-ben is így szerepelt.)

  [re=18687]Awarydar[/re]: Bevallom, nekem is van egy ilyen érzésem, hogy nem annyira átlátható, de remélem, csak szokni kell. Igen, jól gondolod. :)

  Az alsó margó hiányának okáról lásd DrZEN-nek szóló válaszomat. Bővebben: ezek automatikusan generálódó tartalmak, melyek hossza nagyon változó. Jó, végülis a Linkek tartalmát én is befolyásolom, hiszen én mentem el a Delicious-ra, és olyan hosszú címet és leírást adok neki, amilyent akarok. De a lényeg, hogy ebben az egész blokkban többnyire teljesen változó hosszúságú tartalmak jelennek meg fix méretben, ami ebbe nem fér bele, az alul levágódik.

 9. bzrs avatar
  bzrs

  Szép, viszont nekem is egy kissé kuszának tűnik. Talán tényleg csak szokni kell… Meglátjuk.

 10. cimarcimar avatar

  Nagyon nájsz! Bár az alsó egyharmadnak ebben a formában nem nagyon látom értelmét, én a felső fülek valamelyikébe illesztettem volna be, pl. a kultúr helyett, azt pedig a blogba az archívumot pedig az éppen látogatott bejegyzéshez, vagy/és a fent említett fülekbe. A fejléc alatti sáv szürkesége és a tömör szöveghalmaz miatt nekem a fejléc optikailag keskenyebbnek tűnik, mint az alatta elterülő, de szerintem ez csak az én vízióm :) Nekem különbenis az a perverzióm, hogy csak a legfrissebb bejegyzés legyen látható a többi csak cimkézve, de ez az új látogatók szempontjából nem előnyös, csak a törzsvendégeknek. A bemutatkozást én nagyon mellőzöttnek találom :) A külön bejegyzések elrendezése a kommentekkel és a bejegyzés dátummal viszont csoddálatos! Mondom én mindezt úgy, hogy a töredéke ilyen oldalért is kezetcsókolnék magamnak…

 11. codeedesign avatar
  codeedesign

  Szia!

  Nekem kifejezetten tetszik, szeretem ha elsőre kicsit “gondolkodós” egy blog, főleg ha személyes. 1-2 látogatás és megszokja mindenki.

  Az előttem szólók szinte leírtak minden esztétikai hibát amit észrevettem én is, viszont egyet nem láttam. A post metanál található social ikonok közül a twitter kicsit pixeles, biztosan láttad te is hiszen a munkáidból a profizmus és minőség árad, de gondoltam megemlítem.

  Valamint én megpróbálnám a fönti “fény” effektes png-t az alsó sötét rész nélkül, hátha jobban néz ki, de nekem kifejezetten tetszik, hogy így ráül a tartalomra.

  IE8, Safari 4.0.5, Firefox 3.6.8 alatt néztem és a föntieket leszámítva minden rendben volt.

  Gratulálok szép munka.

 12. hal avatar

  [re=18693]bzrs[/re]: Én már egészen megszoktam. :) Végülis a négyzetben levő, mindig látható négy menüvel bármikor átugorhatsz a fontosabb részekhez.

  [re=18694]cimarcimar[/re]: Köszi, örülök, hogy (többnyire) Neked is tetszik. :)

  [re=18696]codeedesign[/re]: A social bookmarks ikonok még csak be lettek dobva, természetesen nem ilyenek lesznek, de örülök, hogy résen vagy. :) Köszönöm!

 13. arsen avatar
  arsen

  hali, hal! :)

  nagyon szép lesz. egy gondom van csak vele, szerintem 2010-ben már nem kéne 10 pontos betűkkel kenyérszöveget írni, csak designos feliratokhoz, ahol verzállal vagy nagyobbak a betűközökkel van szedve. szóval az alját szellősebbre venném, és nagyobb betűket neki, hadd legyen az is kényelmesen olvasható!

  egyébként nem tudok belekötni, nekem nagyon bejön a főmenü, a scrollozásra elhalványuló teteje, ahogy a kocka meg a felső sáv egybevág, amikor legfelül vagyunk, és ez a reghez kötött aktív template is nagyon ügyes. grat!

 14. arsen avatar
  arsen

  kicsit ragzik furán magyart, de azért remélem érthető…

 15. arsen avatar
  arsen

  [re=18683]joci[/re]: +1, ez egy nagyon hasznos funkció lenne, ahogy nézem, van is ilyen plugin

 16. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Ööö… nekem jobb volt, amíg a fejlécben nemcsak az volt, hogy előző cikk és következő cikk, hanem láttam, hogy miről is szólnak a címükből kifolyólag. Nem-e lehetne-e valahogy… látom én, hogy küzdesz a rendelkezésre álló hellyel, de mégis…

 17. HSLaszlo avatar

  Szia Zsolt, innovatív, és látványos, látszik, hogy üldögéltél előtte. Tetszik.

  Pár gondolat:
  Itt bal oldalon ez a kis navigációs négyzet szélesebb képernyőn nyugodtan kikerülhetne a page-n kívülre, itt a belső oldalon nem zavaró, de a főoldalon igen.
  Ez a felső félig átlátszó cucc… hát ez az, amivel sokáig lehet bíbelődni, de egy idő után inkább zavaró – nekem ez nem jön be.

  Összességében le a kalappal, profi munka, az, hogy mennyire kell, vagy nem kell szokni, hát erről azt gondolom, ez a Te birodalmad, nem egy hírportál, vagy valami kommersz oldal, szóval bátran lehet eltérni a szokványos sémáktól.

 18. hal avatar

  [re=18700]arsen[/re]: Örülök, hogy tetszik, köszi. A lábléccel az (lenne) a baj, hogy nagyobb betűmérettel túl nagy lenne (már így is az, de nem akarok semmit kivenni belőle). Szóval egyetértek, de ezt beáldozom a dizájn oltárán.

  [re=18702]arsen[/re]: Lesz ilyen, ahogy írtam is a bejegyzésben: „Szerzője által szerkeszthető hozzászólások.”

  [re=18705]Dexter68[/re]: Próbáltam megcsinálni, hogy legalább egér föléhúzásra megjelenjen a cím, de nem sikerült. Ne legyél már ilyen telhetetlen, most kaptál új ablakban nyíló külső linkeket. :) (Persze csak viccelek, ezután is mondd el, ha valami fáj.)

  [re=18706]HSLaszlo[/re]: Szia László! Köszi a kritikát, és a dicséretet, örülök, hogy alapvetően tetszik. Az a négyzet nagy dilemma, meglátjuk mi lesz vele… Érdekes, hogy az a felső letakarás ennyire megosztja az embereket, én egyelőre azok közé tartozom, akiknek tetszik. Aztán lehet, hogy majd megunom, és leszedem).

 19. Dexter68 avatar
  Dexter68

  [re=18708]hal[/re]: látom, azért alakul ;o))))

 20. Dexter68 avatar
  Dexter68

  remélem, anyukám nem csuklik – nagyon XD

 21. hal avatar

  No, visszaraktam (a fejléccel együtt – Feleségem szerint [is] kell az oda [majd próbálok belerakni változatos tartalmakat]). Anyukádat nem emlegettem. :)

 22. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Hopphopp… jó a hd logó és így a kis navigációs kocka sem akar logóvá válni. jó helyen van ott a szélén.

 23. hal avatar

  Örülök, hogy egyetértünk.

 24. hal avatar

  [re=18683]joci[/re], [re=18702]arsen[/re]: Küldés után 90 percig szerkeszthetőek a hozzászólások.

 25. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Ha szabadna megjegyeznem, a vastag keretes navikocka nekem jobban tetszett. Így már túl szerény. Mintha fölöslegesnek gondolná magát, pedig nem az.

 26. hal avatar

  Ezt a karikás verzióra mondod, vagy még az előző négyzetest láttad?

 27. Dexter68 avatar
  Dexter68

  a vékonynégyzetest láttam. A karikás nekem rendben van.

 28. Humi avatar
  Humi

  Nekem is bejön a dizájn, de ezt már kifejtettem egy régebbi hozzászólásomban ). Amúgy a “navikocka” nekem is nagyon tetszett, az volt a kedvencem.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: