Haldesign v6 – mobil verzióTudom, hogy hülyeség a cím, hiszen egy weblap (ideális esetben) sosincs kész, mindig van mit javítani rajta, gondozni kell, mint egy szép kertet. Csak arra próbáltam utalni, hogy mostanra sikerült mindent befejeznem, amit eredetileg elterveztem. Sorolom az elmúlt öt nap vonatkozó eseményeit időrendben:

Slider a fejlécben

Itt mindig néhány kiemelt aktualitás kap helyet, melyre fokozottan szeretném felhívni a figyelmet.

10 cikk a címlapon, Pikkely külön menüpont

Visszatértem a címlapon a 10 cikk listázásához, ezzel együtt önálló kis menüpöttyöt kapott a Pikkely rovat (bal szélen a p-betűs karika), hogy könnyebben elérhető legyen.

Mobil verzió

Végül de nem utolsó sorban, elkészült az oldal mobil verziója is, a mobilosok automatikusan ezt látják, de a láblécből bármikor át lehet váltani a teljes verzióra (és vissza is). Erről hamarosan beszámolok részletesebben is.

Megszűnt a Szemetes

frissítve: És majdnem elfelejtettem, hogy kiürítettem a Szemetesemet, melybe éppen négy hónapja már, hogy nem dobtam semmit, és mivel a jövőre vonatkozóan sem érzek politikai tartalmú cikkírásra késztetést, így ezt láttam a legjobb megoldásnak. De nem ám a süllyesztőbe dobtam a szemétdarabkákat (melyek között, ahogy írtam is anno a Szemetes címlapján, kincsek is találhatók), hanem újra e blog részévé tettem őket a Blog egyéb fejezeten belül.

frissítve (2010. 12. 03.): A mobil verziót megszüntettem, mivel a MobilePress plugin megbízhatatlanul működött.

13 hozzászólás ehhez: „Haldesign v6 – utolsó simítások

 1. Nnna, este letesztelem S60 v3-mon az összes böngészővel :o))) (bár már kezd kimenni a divatból ez a platform, még mindig jobb, mint az ie6 ;o)

 2. iPhone alatt jól néz ki, két helyen láttam egy kis torlódást:
  [img]http://a.imageshack.us/img13/9632/img0285db.jpg[/img]

  [img]http://a.imageshack.us/img705/4205/img0286dz.jpg[/img]

  [i]szerk:[/i] Miután beküldtem a hozzászólást, átváltott itt az asztali gépemen is mobilos verzióra :O)

 3. Nagyon köszönöm a képeket! A haldesign.hu kezdőoldal eszembe se jutott, de talán azt az elcsúszást sikerült javítanom (bár 320×480-on továbbra se jó). Kell majd egy mobilos haldesign.hu kezdőlap is. A Halfoto-t meg egyáltalán nem optimalizáltam mobilra, a haldesign.hu/blog mobil verziójának láblécében ezért is a Flickr oldalam van belinkelve.

 4. Ja és most már kezdem érteni, hogy mi történhetett: feltételezem, hogy mobillal is ugyan arról az IP címről csatlakoztál, mint az asztali géppel, ami által automatikusan átváltottál a mobil verzióra, ami gondolom úgy is marad, míg manuálisan vissza nem váltasz.

 5. valami huncutság van a mobil és a nemmobil verzió váltása közt. Most nekem is mobil-módban megy, hiába nyomom a „teljes verzió”-t.

 6. És nem az a huncutság, amit írtam? Asztali gépen átváltasz teljes verzióra, aztán magától visszavált? Tapasztalt még valaki ilyent?

  (Köszi a képeket, otthonról majd tüzetesen megnézem.)

 7. Igen, az itthoni WiFit használtam, mikor megnéztem iPhone-nal az oldalt. Nálam is ez volt a helyzet, hiába nyomtam a teljes verzióra, nem reagált. azt hiszem egy F5 vagy CTRL+F5 megoldotta — de ez legyen a legkisebb gond :)

 8. Valóban trükkös ez a mobil és teljes nézet közötti váltogatás, pedig több ip mögül is szórakoztam vele. Login után automatikusan visszaváltott teljes nézetre a mobil verzióról.

 9. köszi, hogy a fejlécben a logó hivatkozását átírtad /blogra :), már szerettem volna jelezni, nem tudom miért nem tettem meg :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.