Gondolom, szinte mindenki számára nyilvánvaló, hogy rengeteg hülyeséggel szopatjuk magunkat (szopatnak minket) az életben, az alábbiakban csupán két kiragadott példa következik az autónk műszaki vizsgáztatása kapcsán.

Napokon belül 8 éves lesz a pizsónk (ahogy Luca mondja). Eljött az ideje a harmadik műszaki vizsgának, és a forgalmi engedélyben már nincs hely az újabb érvényesítésre. Eleve eszetlenség az a három rét hajtott hosszú papíros, de az, hogy ezen nem tudtak helyet „spórolni” akár egy tucat érvényesítésnek… De még jobb, hogy 15 napon belül nekem kell majd elmennem az okmányirodába a leszerelt rendszámmal és a kapott papírokkal, kérni egy új forgalmi engedélyt. Nooormális?

Másik: kértem egy izzó foglalat cserét a bal első lámpában, de azt mondta a munkafelvevő, hogy a Peugeot ilyent hivatalosan nem forgalmaz, csak a komplett lámpát búrástól, vezetékestől, mindenestől, ötvenegynéhányezerért. Nooormális? Tudom, hogy ez a trend: ma már nem forrasztgat a tévészerelő sem, hanem komplett paneleket cserél, na de csak nem kéne kidobni egy egész lámpát egyetlen foglalatért! Vagy inkább ne is szarozzunk a javítgatásokkal, bármi elromlik, kukába vele, vegyünk újat! Pazaroljunk eszetlenül, amíg csak lehet – aztán majd meglesz ennek (is) a böjtje. Egyébként végül valahogy mégiscsak sikerült szerezni egy foglalatot. Ezúton is köszönöm a szerviz rugalmasságát.

5 hozzászólás ehhez: „Eszetlenségek

  1. Na, nem véletlen, hogy messzire elkerülöm a márkaszervizeket.

    Az úgynevezett garancia is csak arra jó, hogy lehúzzanak. Ami elromlik a kocsiban, arra hirtelen úgysem érvényes. Csak hordd oda, cseréljék az olajat, szűrőket (illetve írják rá a számlára, hogy cserélték – ez konkrétan citroenes tapasztalat), és fizess minden szirszarért, hogy el ne vesszen a gari.

    Egy 8 éves autóval szerintem keress egy megbízható szerelőt, aki ért a „pizsóhoz”

  2. Ha ismernék egy megbízható szerelőt, akkor oda vinném, de így, hogy nem ismerek ilyent, jobban megbízom a márkaszervizben, mint Kovács Lajosban.

  3. [re=19788]hal[/re]: Na, én meg tapasztalati alapon inkább bármilyen Kovácslajosban bízom, mint a márkaszervizekben. Ilyen helyeken kizárólag lehúzós tapasztalataim voltak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.