Köztudott, hogy az élelmiszerek nagy részében (is) előfordulnak egészségre ártalmas anyagok. Hogy melyek ezek, arról sok – és többször egymásnak ellentmondó – leírás olvasható, én most csak a saját szempontjaimat írom le: mi alapján (nem) rakok valamit a kosárba, miután elolvastam az összetevőit.

  • Ha van benne színezék, mesterséges aroma, vagy ízfokozó, elvből nem veszem meg.
  • Ha van benne E-akárhány, nem veszem meg. Tudom, hogy nem minden E-számmal jelzett anyag káros, de úgy vagyok vele, hogy ha nem képesek (netán nem lehet) számomra érthető módon leírni, hogy mi van benne, akkor azt inkább a polcon hagyom.
  • Van még néhány kizáró ok a vásárlást illetően: ilyen például, ha van az összetevők között aszpartám, vagy a gyümölcslevekben bármi, ami nem gyümölcs.

És a fenti cseppet sem tudományos „szempont-rendszer” a húsvéti reszelt torma beszerzése kapcsán került terítékre. Megdöbbentő, hogy egy ilyen egyszerű étel elkészítéséhez is mennyi szemetet képesek felhasználni. Olyant is találtam, amiben volt színezék. Igen, a tormában. Na menjenek a p…

3 hozzászólás ehhez: „Összetevők: olvasd el!

  1. Érdekes egyébként, hogy öreganyáink tudtak úgy kenyeret sütni, hogy az 3-4 nap után is finom, ropogós és friss volt, és a szüleim elmondása alapján nem állt náluk otthon hordószámra a savanyúságot szabályzó aroma, és az adalékanyag.

    Most meg bemész a boltba és nem akarsz semmiféle külhoni ízt becsempészni a konyhába, csak tradicionális magyar fűszert, kenyeret, tejterméket és felvágottat veszel, és mindenben benne van a rakás színezőanyag, aroma, tartósítószer, ízfokozó, édesítőszer.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.