500px.com

Bő két hete regisztráltam az 500px.com-on, és annyira magával ragadott ez a Flickr-hez képest szebb felület, és a portfólió oldal összeállításának lehetősége, hogy mindjárt át is utaltam nekik 50 dollárt – cserébe awesome lettem.

500px.com logó

Bő két hét után úgy érzem, felesleges volt erre költeni, de annyiból nem bántam meg a dolgot, hogy úgy látom, jó helyre került a pénzem, folyamatosan fejlesztik az oldalt, ami már most is figyelemre méltó. De mostanra leginkább egyetlen dolgot szeretek benne jobban a Flickr-nél: a nagy méretű képeket, melyek RSS-ben is hömpölyögnek (igaz, nem mindegyik csatornán). Ezt, a portfólió oldal lehetőségét, és néhány apróságot leszámítva a Flickr szinte mindenben jóval többet tud, és sokkal kényelmesebben használható.

Még néhány észrevétel az 500px-ről (kontra Flickr)

  • Adott a Fotomoto integráció – és ezzel az online vásárlás pofonegyszerű megvalósításának – lehetősége (a Fotomoto-ról egy külön cikkben hamarosan bővebben írok). Ez a Flickr-en nem működik.
  • Sokan vannak az 500px-en úgy mint én is, hogy a Flickr oldalukon jóval több a képük, ide meg csak egy szűkebb válogatást töltenek fel.
  • Arányaiban sokkal nagyobb mennyiségű és többet adjusztált (sokszor már a tömény giccs kategóriába tartozó) kép van itt.
  • Nagyon sok az akt, a női szépséget ábrázoló (itt is sokszor már giccses) fotó.

Összegezve: egy próbát mindenképpen megér, kíváncsi vagyok milyen lesz egy év múlva, amikor lejár az „előfizetésem”.

Halfotók az 500px-en („best of hangulatkonzervek”)

500px.com/halfoto

500px.com/halfoto → | RSS →


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: