Új tárhely szolgáltatónál

Hogy miért váltottam? A régi szolgáltatót nem akarom rossz színben feltüntetni (ezért inkább nem is nevezem meg őket), mert végülis majdhogynem kiemelt ügyfélként kezeltek, mégis apránként megtelt a pohár. A legkellemetlenebb az volt, hogy sokszor legalább egy percig „homokórázott” a honlapom; és erre nem tudtunk megoldást találni (végül kaptam e-mailben egy számomra teljesen értelmezhetetlen, szakszavakkal tűzdelt „nesze semmi, fogd meg jól” mondatot). Az utolsó csepp pedig egy sokadszori sikertelen FTP kapcsolódási kísérletem volt – és éppen ekkor jött az éves megújításról szóló levél. Gondoltam, itt az ideje váltani.

Nem várt nehézségekbe ütköztem: karakterkódolási gondok adódtak. Új (most már szintén régi) szolgáltatóm nem volt túl segítőkész a probléma megoldásában. Elismerem, végülis ez nem kötelességük (ezért nem is nevezem meg őket sem); de nekem eldurrant az agyam, és tovább álltam.

Legújabb (jelenlegi) szolgáltatómmal hosszú távú tapasztalataim ugyebár még nincsenek, viszont biztató, hogy készségesen próbáltak segíteni a karakterkódolási mizéria gyógyításában – több munkaórát is szántak erre, ami ugyan nem vezetett eredményre, de végre éreztem a törődést, ezért meg is nevezzem őket: jelenleg a Maxer a tárhely és domain szolgáltatóm.

A karakterkódolási problémát (Maxer-es javaslatra) végül én oldottam meg: pár órányi aprólékos „find and change” a tizenöt megásra karcsúsított adatbázisban végül meghozta a várt eredményt. Az utóbbi hónapokban megtanultam, hogy mindenben van valami jó: most annak örülök, hogy végre kicsit közelebbről is megismerkedtem az adatbázis táblákkal, és már nem ijedek meg, ha módosítani, törölni, exportálni, importálni kell őket; valamint megszabadítottam az adatbázist 75 %-nyi feleslegtől, és elbúcsúztam pár bosszantóan körülményes plugintől, melynek hatására sokkal tisztább, szárazabb érzés a blogolás. :)

Szóval végre (talán) minden a helyén – ha hibát tapasztalsz, kérlek szólj! Kíváncsi lennék a tapasztalatodra is: gyorsabban (netán lassabban) töltődik be az oldal?


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

6 hozzászólás a(z) “Új tárhely szolgáltatónál” bejegyzéshez

 1. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Hát nem volt kis kaland… de jó lett a vége :o)))
  Érdekelne, hogy miből adódott a 75% adatbázis-felesleg és milyen plugineket lomtalanítottál.

 2. hal avatar

  A 75 % felesleg: a régi Ghaléria, a régi Szemetes, és egy kísérleti jelleggel feltelepített OpenCart tábláiból jött össze.

  A pluginek közül egy már évek óta szivatott, nem is értem, miért hagytam magam eddig. A Better Extended Live Archives-ról van szó, amit az archívum oldalán használtam… és most hogy linkelni akartam a plugint, látom hogy van újabb verzió (csak ez nem jelenik meg az admin felületen, a pluginek listájában – ejnye)! Kipróbáltam, és működik, tök jó!

  Aztán a fejléc béli vSlider, és a lábléc béli flickrRSS nem akartak semmit megjeleníteni – ezek helyett végül egyszerűbb alternatívákat választottam.

 3. Humi avatar
  Humi

  Na ez egy szuper sztori, részvétem :). Engem legutóbb a lazesyt gallery plugin szórakoztatott el. Régebben írtam is kommentben egy régebbi plugines posztodhoz, hogy az újabb oldalaknál a next gen gallery helyett ezt fogom használni, így is tettem és tetszett is a plugin. Viszont azt tapasztaltam két oldalnál egyszer csak, hogy nem mennek a permalinkek, vagyis csak a nyitólap volt elérhető, ami nem vicces. Össze-vissza kutattam, hogy mi lehet a hiba oka, mert nem állítottam semmit ezzel kapcsolatosan. A tárhelyszolgáltatót is megkerestem persze, de mint nálad nálam sem voltak túl segítőkészek, sőt nem is reagáltak. Na de miután ráleltem a tárhelyen egy majdnem 300 megás log fájlra, amit a lazyest gallery plguinja generált ugyanazzal a hibával, [quote][17-Oct-2011 12:06:20] PHP Warning: is_readable() [function.is-readable]: open_basedir restriction in effect. File(/) is not within the allowed path(s): (/home:/tmp:/var/www/html:/dnsapi:/usr:/var/softaculous:/etc/virtual:/usr/local/directadmin/plugins/crm:/etc/network/interfaces) in public_html/wp-content/plugins/lazyest-gallery/inc/frontend.php on line 177[/quote] Ezt két oldalnál is eljátszotta, egyelőre csak gyorsan kikapcsoltam a plugint és mennek újból a permalinkek, majd ha lesz egy kis időm megvizsgálom alaposabban, mert amúgy jó lenne ez a plugin. Na de amiért ezt leírtam az az, hogy a tárhelyszolgáltatók nem segítőkészségével teljesen egyetértek, igaz, hogy ma már nem fizet olyan sokat az ember a tárhelyért éves szinten, de azért egy kis segítőkészség, vagy legalább egy válasz e-mail jól esne a szolgáltatótól.

 4. bazi avatar
  bazi

  Határozottan fürge az oldal, jót tett neki a váltás.

 5. Dexter68 avatar
  Dexter68

  Hogyhogy tegnapi lett ez a post? Van még küzdés?

 6. hal avatar

  [re=20191]Humi[/re]: Így van, nyilván nem várok el weblap karbantartói feladatokat a tárhely szolgáltatótól, csak annyit, hogy amikor évente néhányszor van valami problémám, akkor legalább egy érdemi válaszlevélre méltassanak 24 órán belül.

  [re=20192]bazi[/re]: Örülök, hogy így érzed.

  [re=20193]Dexter68[/re]: Nem tegnapi, tegnap előtti. Nagyjából akkorra állt össze minden, a domain váltással együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: