Android 4.0.3 a Samsung Galaxy Note-omra #2

Előző bejegyzésem alapvetően a telefonomra június végén érkező Android 4.0.3 pozitívumairól szólt, most megemlítek pár számomra teljesen érthetetlen visszafejlesztést a 2.3-as Androidhoz képest.

  • A fényképezőgépet (nem rootolt telefonon) nem lehet elnémítani – csak ha magát a telefont is elnémítom. Ha ezt nem teszem meg, akkor élességállításkor, exponáláskor, videó indításakor, leállításakor nagyszerű hangeffektusok garantálják, hogy százméteres körzetben mindenki tudja, mi az egyik hobbim.
  • A már említett probléma, mely szerint „a szövegbeviteli gombok kb. felénél hosszú érintésre nem jönnek elő az adott gombhoz tartozó egyéb karakterek”; kiderült, hogy nem hiba, hanem tulajdonság. Ugyanis az ékezetes alternatívákat nem tartalmazó betűk a „hibásak”; melyeknél korábban hosszú érintésre előjöttek a nagy betűs változatok, ami tök kényelmes volt.
  • Végül a legsúlyosabb „hiba”, amiről szintén kiderült, hogy a (vissza)fejlődés eredménye: ha háttértárként akarom csatlakoztatni a telefont a számítógépemhez, akkor nem elég összedugni őket (ahogyan korábban), hanem először ki kell választani a Menü > Beállítások > Egyebek > USB beállítások > Tár csatlakoztatása a számítógéphez lehetőséget – ez pontosan öt darab felesleges tappintás.

Utóbbi miatt ki is hívtam a szervizt (erről majd a következő bejegyzésben) – és mivel a 4-es Androidra történő frissítés után meglehetősen be is lassult a telefonom, teljesen legyalultattam. Így néz ki alapból a gyári nyitóképernyő – már el is felejtettem, milyen gusztustalan volt, mikor megkaptam…

Frissítve: összedugom, és működik – valószínű, hogy a telefon USB csatlakozójának koszolódása miatt nem tudtam csatlakoztatni a telefont a számítógéphez, ahogy a szervizes srác megállapította.

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: