A Gmail elsőosztályú levelező, ehhez kétség nem fér – ennek tükrében még furcsább hiányossága, hogy levél írásakor címzettnek nem adhatok meg köröket. Azért van megoldás – még ha kicsit nyakatekert is (legalábbis ahhoz képest, amilyen egyszerű lehetne, ha a címzetthez egyszerűen beírhatnám a kör nevét):

 1. Címtár kiválasztása
 2. Kör kiválasztása
 3. Összes kijelölése
 4. E-mail küldése

11 hozzászólás ehhez: „Gmail: levél küldése köröknek

 1. Nagyon jó a gmail felülete, de azt nem értem, hogy androidra miért nem próbálják meg ezt a profi élményt átemelni. Semmi testreszabhatóság, átgondolatlanságból viszont bőven akad…

 2. • Ha kijelölök több levelet, hogy olvasottá jelöljem és köztük van egy olvasott levél, sosem lehetek biztos benne, hogy ezt megtehetem-e egy gombnyomással, vagy először olvasatlanná jelöli és utána…
  • Aztán a spamnek jelölés hol rögtön az orrom előtt van, hol menüből kell kibogozni és mindkét helyen másképp néz ki.
  • Ha egy hosszabb levélváltás van, időnként nagyon nehéz követni, hogy melyik a frissebb levél, ki mikor mire válaszolt.

   1. Ezt nem értem, telefonon nem csak egyesével böködve tudsz kijelölni leveleket? Ha pedig így van, akkor miért jelölöd be a már olvasottat? Amúgy most megpróbáltam háromszor, mindegyik alkalommal olvasott lett/maradt minden kiválasztott levél.
   2. A spamnek jelölésre én eddig egyetlen utat ismertem: kijelölöm a levelet, aztán a jobb szélső menüből (három kis négyzet egymás alatt) kiválasztom, hogy Ez spam. Ez a sáv fekvő nézetben felül van, állóban alul (mert akkor a magasabb de keskenyebb felületen így fér el jobban a menüsor). Mondjuk, most hogy ezt néztem, feltűnt egy következetlenség: fekvő nézetben nincs csillag ikon, hanem csak a menüből elérhető a csillagozás, pedig lenne neki hely bőven (nálam legalábbis).
   3. Ezt se értem, nálam ugyan úgy felül vannak a régebbi üzenetek, alul az újak, és ugyan úgy kibonthatóak, mint a webes felületen (csak persze másképp néz ki).
  1. Közben eszmbe jutott egy nagyon bosszantó dolog (lehet, hogy téged is ez zavar meg néha): ha érkezik egy új levél egy beszélgetésszálba, akkor a már törölt levelek is látszanak benne Androidon.

 3. Kedves Zsolt! Nagyon hasznos segítség volt. Eddig minden próbálkozásom kudarcba fulladt a kör emailezésre, sorban jöttek vissza a hibaüzenetek. Ez most sikerült, nagyon boldog vagyok! :-) Köszönöm

 4. Segítenél? A tárgy mezőre kattintva beírnám a levél tárgyát, de nem engedi, nem is villog benne a kurzor, egy hete kb. Több éve használom a gmailt, eddig nem tapasztaltam ilyet.Köszi: Marcsi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.