A „jogtiszta szoftvereket az új gépemre” projekt mintegy megkoronázásaként január 5-én előfizettem az Adobe Creative Cloud szolgáltatására. Az addigra pár napja már lejárt próbaverziók (Ai, Id, Ps, Dw valamelyikének) indításakor egyszerűen bejelentkeztem az Adobe regisztrációkor megadott e-mail címemmel és jelszavammal, és már használhattam is tovább a szoftvereket, nem kellett újratelepítenem őket. Kivétel ez alól a Lightroom, ez az Application Managerből kiválasztva frissült a teljes verzióra.

Egy éves előfizetést bevállalva 60 euró körül van a teljes csomag havidíja (gondolom, az aktuális USD-EUR árfolyamtól függően ingadozik), melyet bankkártyával fizettem ki, és pár órája már jött is az újabb automatikus levonás 17752 forintról (egy hónapja 17688 Ft volt). Az ár tartalmaz 20 GB tárhelyet, és 5 db honlap hosztingot is – de ezekről egyelőre nincs tapasztalatom (és jelenleg szükségem sincs rájuk). Könyvelőm első körben azt mondta, hogy egyéni vállalkozóként elszámolhatom az Adobe által kiállított – webről kinyomtatható – eurós számlát, ha a vállalkozói bankszámlaszámomról fizetem. Mondtam, hogy ilyent nem tudok, mert csak bankkártyával fizethetek – ezek után abban maradtunk, hogy erről a kártyás fizetési tranzakcióról nyomtatok egy bizonylatot az internetbankomból, és ezt mellékelem az Adobe számlájához.

6 hozzászólás ehhez: „Egy hónapja az Adobe kreatív felhőjében

  1. Nagyon kiváncsi vagyok a tapasztalataidra illetve, hogy sikerül elszámolnod a költségeket, ha egyáltalán el tudod. Kibontod még a témát más posztokban is?

    1. Szia Balázs! Alapvetően pozitívak a tapasztalataim, leszámítva az adatlopás történetet, ami sajnos engem is érintett. Ugyan biztosan nem tudható, hogy ezért, de pont az eset után hívtak a bankomból, hogy visszaélés gyanús a hitelkártyám, ezért a bank költségére újat kapok. Végül is nem nagy ügy, csak egy pár napig nem használhattam a régit, aztán jöttek a szokásos macerák, kártyaaktiválás, stb. A könyvelőm szerint elszámolható a számla, amit pdf-ből nyomtatok ki. A szolgáltatások közül nem veszek igénybe semmi extrát, csak a szoftvereket futtatom, és jó érzés, hogy folyamatosan a legfrissebbeket használhatom (bár a főverzió nem frissült még idén, de ha frissül majd, az se jelent semmi plusz költséget a fix havidíjon kívül).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.