Christopher McDougall: Futni születtünk

christopher_mcdougall_futni_szulettunkBejelöltem sok részt a könyvben, ami nagyon tetszett, gondoltam, majd idézni is fogok közülük; de amikor a kötet végére értem, rögtön tudtam, hogy elég lesz ide az utolsó néhány mondat – aki érdeklődik a futás iránt, úgyis el fogja olvasni, mert (a néhol – egyáltalán nem zavaró mértékben – túldramatizált részek ellenére) érdekes, izgalmas, tanulságos és szórakoztató!

(…) a The North Face népszerű szabadidős sportszergyártó cég felajánlotta, hogy a verseny szponzora lesz. Caballo és versenyének jövője végre biztosítva lenne.

Caballo átgondolta. Egy perc alatt.

– Köszönöm, nem – döntött. – Nem szeretném, ha több is történne, mint hogy a résztvevők idejönnek, futnak, mulatnak, táncolnak, esznek, és együtt vannak velünk. A futás nem arra való, hogy az embereket vásárlásra buzdítsa. Ember, a futás lényege a szabadság.

Bookline →

És ha már futás… A múlt hétfői futásom – nem tudom minek köszönhetően (előtte kimondottan keveset aludtam) – az eddigi legkönnyedebb, legélvezetesebb és leggyorsabb volt; és azóta is csak gyorsabb vagyok (10,8 és 11,8 km/h közötti átlagokkal). Még ma is, az új útvonalamon (3,4 km), ahol kicsit több az emelkedő, mint korábban, 11,1 km/óra volt az átlagsebességem (szembe széllel nehezítve) – amúgy pedig külön élvezet az újratervezés kéthetente.

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: