Több mint egy éve hirdettem a Google AdWords segítségével egy honlapot, mely a Google szerint megsértette az irányelveiket (szerintem meg nem, de ez most nem is lényeges); ezért a Google AdWords fiókom felfüggesztésre került. Azóta már régen megszűnt az általuk problémásnak tartott honlap, megszűnt a hozzá tartozó tárhely is, sőt már a domain se él, tehát mondhatjuk, hogy a Google szerint az irányelveit sértő honlapból egyetlen bit se maradt.

Most egy teljesen más honlapot szeretnék reklámozni, ezért felvettem velük a kapcsolatot, hogy mit tehetnék az AdWords fiókom felfüggesztésének törlése érdekében. Az ügyfélszolgálatos hölgy telefonon és e-mailben is nagyon kedves és segítőkész volt, de a roppant szigorú irányelvek csapat (akik közvetlenül nem, csak az ügyfélszolgálaton keresztül kommunikálnak az ügyfelekkel) nem hajlandó újra engedélyezni a fiókomat, mert (és most nagyon figyelj!) a rég megszűnt honlapom továbbra is sérti az irányelveiket, és amíg nem módosítom az irányelveiknek megfelelően, addig nem engedélyezik az AdWords fiókom működését. Kilenc levélváltás után se kaptam választ az alábbi kérdésemre:

Hogyan módosíthatnék bármit egy rég megszűnt honlapon?

Ez volt a végszó részükről: technikailag megoldhatatlan egy olyan fiók engedélyezése, amiben egy irányelveket sértő oldal szerepel. Akárcsak egy nem létező honlap módosítása – teszem hozzá.

Még az első ügyfélszolgálatos telefonbeszélgetésünk alkalmával tettem fel a kérdést: akkor lehet, hogy én már soha az életben nem hirdethetek az AdWordsben?* Sajnos valószínűleg igen – hangzott a válasz. Felfoghatatlan, érthetetlen, abszurd történet ez.

* Az új fiók nyitását zárjuk ki, mert túl azon, hogy irányelveimmel ellentétes a trükközés (legalábbis ebben az esetben) – eleve mondták, hogy ha észlelik ugyan azokat az adatokat (név, bankkártya) egy másik fiókban, akkor azt is letiltják. Persze tudom, csináltathatnék új bankkártyát is, de inkább…

Frissítve (2013. 10. 22.): Nem hagyott nyugodni a dolog, panasszal éltem, és esetem kivizsgálása után ma végre olyan választ kaptam a kérdésemre, amiben van némi logika: „Az oldal korábban létezett és a fiókból hirdetés mutatott rá. Irányelveink szerint a hirdető felelőssége, hogy a hirdetett weboldalak megfeleljenek az irányelveknek. Ez vonatkozik a törölt kampányokra is és a törölt oldalakra is. Ennek az az oka, hogy ne lehessen ilyen módon kijátszani az irányelveinket.” Úgy lehetne orvosolnom a problémát, hogy az irányelvet sértő domain-en létrehozok egy új weboldalt, ami megfelel az irányelveiknek. Nem szükséges hirdetnem az oldalt, de annak léteznie kell. Utána újból tudják engedélyezni a fiókom, és később akár meg is szüntethetem az irányelveiknek megfelelő honlapom. Tehát a fiókom marad felfüggesztve (nem játszom végig az imént vázolt procedúrát), de legalább valami elfogadható magyarázattal zárult a történetem.

4 hozzászólás ehhez: „Google AbSzurd

  1. Dehogynem. Kb. 3 perc alatt csinálsz egy google accountot a honlaphoz és hirdethetsz boldogan. Vagy boldogtalanul. Sajnos a Google egy nagy, öreg, bemeszesedett mammut, nehéz mozdulásra bírni. Én leveleztem velük annó a feltört e-mailfiókom visszaszerzése ügyében, de fel kellett adjam, mert nem hitték el, hogy ők hívtak meg személyesen mindjárt az indulásnál és nem tudtam felmutatni senki mást, aki hívott volna.

    1. Túl azon, hogy irányelveimmel ellentétes a trükközés (legalábbis ebben az esetben) – eleve mondták, hogy ha észlelik ugyan azokat az adatokat (név, bankkártya) egy másik fiókban, akkor azt is letiltják. Persze tudom, csináltathatnék új bankkártyát is, de inkább csak annyit mondok, kapják be!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.