Dension Car Dock for Smartphone2

Régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy milyen jó lenne a telefonom hangját az autó hangszóróin keresztül hallgatni, de csak éppen annyira, hogy ne is nézzek utána a lehetőségeknek. Aztán tavasszal valahogy belebotlottam a neten a Dension címbéli portékájába, és egyből beleszerettem. Majdnem meg is vettem, de kiderült, hogy a Galaxy Note sehogy nem fér a pofájába. Viszont HalasiZsolt legújabb, 4.0-s verziójához – leginkább feleségemnek hála – új hardveres perifériák is érkeztek, és a picit kisebb új telefonomat (melyről később részletesen beszámolok) már képes bekapni e nagyszerű magyar termék; így hát megleptem magam vele.

Miután a használati útmutatóban leírtak szerint pár perc alatt beállítottam amiket kellett, pár napja a telefonom egy teljes értékű autós navigáció (Google) és zenelejátszó (Spotify) is egyben, milliónyi választékkal. Ráadásul természetesen külön telefonos kihangosítóra sincs szükség (egyébként ilyenünk soha nem is volt), hiszen bármilyen telefon által előállított hang az autó hangszóróin keresztül szólal meg. Használata NFC képes telefonnal ennyire egyszerű:

  1. Berakom a telefont a dokkolóba.* (Opcionális – ha nem én vagyok a sofőr, maradhat a telefon a kezemben, vagy bárhol az autóban.)
  2. A telefonom hátához érintem a Dension NFC kulcstartóját. (Ez is opcionális – a telefonon folyamatosan bekapcsolt Bluetooth-szal ez a művelet is feleslegessé válik.)
  3. Bekapcsolom az autó rádióját az elején beállított Car Dock csatornára hangolva.

De a legjobbat még nem említettem. A dokkolót rögzítő csuklós szerkezetbe diszkréten integráltak egy imbuszkulcsot, amivel előbbi megszorítható. Engem ilyennel le lehet kenyerezni – imádom amikor valami ki van találva!

*Itt kell megemlítenem az egyetlen negatívumot: a telefont szorító pofák alaphelyzetben szorosan összezártak, ezek szétfeszítése után helyezhetjük közéjük a telefont – ennél sokkal jobb megoldás, ahogy a korábbi „buta” dokkolóm működött: a pofák egy gombbal szélesre nyithatók, majd a telefonra szoríthatók.


, ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: