Budapest Bank helyett MagNet Bank

Mindig is felháborítónak tartottam, hogy a bankok mindenféle (nagyrészt jelentősen túlárazott) költségeket varrnak a nyakamba. Csak két példa: ugyan mi kerül egy vállalkozói számla fenntartásánál havi 3750 forintba (a Budapest Banknál ennyit fizettem), vagy a hitelkártya hitelkamata miért 35 %? Mondanám, hogy nevetséges, de inkább arcátlanul pofátlan. Tavaly ősszel a Tudatos Vásárlón találkoztam egy videóval, melyben Józsi bácsi is nyilatkozik arról, hogy miért a MagNet Magyar Közösségi Bankot választotta. E-mailben kértem, hogy meséljen, mit érdemes tudni róluk, mik a tapasztalatai velük kapcsolatban? Ezt írta:

Szeretem őket, jó csapat, korrekt a hozzáállás. Először is 100%-ban magyar tulajdonosok. Díjakban olyanok, mint a többi, a tranzakciós adó egy részét is átvállalják, ami pozitív. Nagyon közösségi szemléletűek, van mentor betét, közösségi adományozási program, a számlavezetési díj választható (akár 0 is) és a központjuk a MagNet (korábban Sziddhárta) közösségi ház az Andrássy úton, csupa frankó programokkal. PayPass-os dombornyomott MasterCard-ot is tudnak adni, az egyedüli “hátrányuk”, hogy csak Budapesten vannak fiókjaik. A netbankjuk is jól működik, okostelefon appjuk még nincs. Röviden ennyi. Menj el hozzájuk körülnézni, érezd meg a fílinget. Nem olyan, mintha bankban lennél. :)

Fentieket csak annyival egészíteném ki, hogy azért a MagNet díjai nem éppen olyanok, mint egy átlagos banké (a pénzforgalmi jutalékban nincs akkora eltérés, de ez is inkább kevesebb a MagNetnél): nyitottam egy lakossági számlát (0 Ft-os számlavezetési díjat választottam), kértem bankkártyát (ennek havi díja 300 Ft), és egy vállalkozói számlát (havi 499 Ft-os számlavezetési díjjal). Úgy érzem, jól döntöttem fél évvel ezelőtt, mikor rászántam egy órát a Budapest Bankos számláim megszüntetésére, és újabb egy órát a MagNetes nyitásra (még ha borzalmas is a honlapjuk – a netbankjuk egyébként sokkal jobb, mint amit előbbi sejtet).


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: