Születésnapomra kaptam egy kellemetlen ajándékot is: egy halk sípolást a jobb fülembe, ami május végétől állandósult. Nem különösebben zavaró, annyira halk, hogy csak akkor veszem észre, mikor nagy csend vesz körül (többnyire reggel és este) – de gondoltam, hogy a végére járok.

A fül-orr-gégész egykedvűen fogadta panaszomat (mint aki már sokadszor találkozik hasonlóval – mondta is, hogy rengeteg a fülzúgós, szédülős ember manapság [ezt a netes rákeresésem is igazolta]), és adott beutalókat szemészetre, audiológiára, röntgenre, neurológiára, ultrahangra. Az első néggyel két héten belül végeztem, az ultrahanra másfél hónapot vártam, de a lényeg, hogy mindenhol mindent rendben találtak. A neurológus rákérdezett, ezért megemlítettem, hogy volt két szívműtétem, javasolta, hogy el kellene mennem kontrollra – egyetértettem, így hatodiknak ezt is hozzáírtam a negyvenedik évi nagygenerál listára –, szerencsére itt is mindent rendben találtak. (Amúgy a tíz évvel ezelőtti műtétek után évenként esedékes kontroll sorozat nyolc éve szakadt meg, amikor úgy 4-5 óra után meguntam a várakozást a Szent István kórházban [ahol műtöttek], és hazamentem.)

A BLESZ-ben (azért itt, mert a háziorvosom ötödik kerületi) szerencsére viszonylag gördülékenyen ment minden, és a következő információkat kaptam ajándékba:

  • A hallásom szinte tökéletes, de egy icipicit rosszabb a bal fülem (pont az, amelyik nem sípol).
  • A látásom is szinte tökéletes, de egy feles szemüveggel azért már jobban tudom olvasni az apró betűket. A szemész azt mondta, ha akarok, olvasáshoz használjak szemüveget. Megbeszéltük, nem akarok.
  • Sokan örülnének, ha csak ennyi bajuk lenne (a röntgenes szakembert idéztem).
  • Új kor, új betegségek (szintén a röntgenestől – hiába no, itt tanultam a legtöbbet).

Csontkovácsnál is voltam, aki (túl azon, hogy kétszer is megkovácsolt [a fülzúgás nem múlt el]) gingko bilobát (páfrányfenyőt) javasolt, most ezt szedem még (miután elfogyott a fül-orr-gégész által felírt Nootropil) – a sípolás időnként el-elmúlik, aztán visszajön. De – tanulva a röntgenestől – örülök, hogy csak ennyi bajom van – miközben eszembe jut a mondás, mely szerint harminc-negyven éves korodig te szívatod a tested, aztán a tested szívat téged.

6 hozzászólás ehhez: „4.0 nagygenerál

  1. Van egy Tinnitus Ambulancia a Klinikákon, oda még erőszakoskodd be magad minél hamarabb. Sógornőmnek, ha még időben elkapják, lehetett volna javítani a fülzúgásán, az enyémet nem tudják, hogy mitől van. Nálam a CT-ről kiderült, hogy az agyamban van egy mérges majom (legalábbis úgy néz ki a minta), és úgy látszik, hogy megállás nélkül faxol. Ha figyelek rá, hangosabb, ha belefeledkezem munkába, alkotásba, akkor szinte nincs is.
    Előnye, hogy nem érdekelnek az audiofil cuccok, hidegen hagy a flac, bőven jó az akármilyen szirszar mp3.

  2. Nekem is zug, akkor vettem eszre mikor elkezdtem meditalni. El se mentem orvoshoz, letoltottem valami appot, amivel probaltam beazonositani a frekvenciat, aztan annyiban hagytam. Ha zug, hat zug. :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.