Sony Xperia Z2 egy hónap után

Pár napja már Z3 is van, de szerencsére alig különbözik elődjétől (szebb színekben kapható, és még néhány apróságban tér el), így nincs okom csorgatni a nyálam.

Visszagondolva az előző két okostelefonomra (már amennyire emlékszem) egy hónap után mindkettővel elégedett voltam, de talán az Xperia Z2 az első olyan telefonom, amit kézbe véve egy hónap után is öröm tölt el. Mindent tud, ami számomra fontos – kimondottan jó használni. De jobban belegondolva ez az élmény nem csak a telefonom érdeme: a Dension Car Dock tette lehetővé, hogy a telefonomat az autóban is úgy használjam, ahogyan régóta szerettem volna; a Spotify és a Deezer által pedig milliónyi zene költözött a telefonomra – melyben amúgy a legeslegjobb dolog továbbra is az egy nap alatt szinte lemeríthetetlen akku. Így például felesleges azon gondolkodnom, hogy a Dension Car Dock miatt be legyen-e kapcsolva folyamatosan a Bluetooth. Persze hogy legyen, és így az autóba ülve a telefon automatikusan csatlakozik a dokkolón keresztül az autó hifijéhez, és máris hallgathatom róla a zenéket, indíthatom rajta a navigációt, és telefonálhatok vele úgy, hogy az autó hangszóróiból jön a hang.

Screenshot_2014-08-25-17-42-12Szoftveresen pedig három segítségem volt ahhoz, hogy otthonosan érezzem magam a telefonomon, és sikerüljön „szépre belakni”. Az egyik a már többször említett, továbbra is remek Apex Launcher (ami nem csak a szépséghez, de a praktikussághoz is nagy segítség); a másik a Morena – Flat Icon Pack (ha nem is vagyok vele tökéletesen elégedett, de több próbálkozás után ezt találtam a legjobbnak); a harmadik pedig Digital Clock Widget Xperia (miért nincs ilyen a telefonon gyárilag, nem tudom). Az órától balra levő Shazam és Zseblámpa ikonok azért lógnak ki a sorból, mert azok widgetek, így azonnal indítható velük a zenefelismerés és a világítás – ezek ikonjait nem tudom megváltoztatni, ennyi kompromisszumra szükség volt a praktikum érdekében a látvány rovására.

Apropó praktikum, néhány dolog, ami nekem bevált:

 • Kiiktattam a záróképernyőt.
 • Beállítottam, hogy soha ne kapcsoljon ki a képernyő automatikusan.
 • Apex Launcherrel a következő suhintási műveleteket állítottam be
  • suhintás felfelé: kamera timeshift videó módban történő indítása;
  • suhintás lefelé: kamera kézi módban történő indítása;
  • suhintás két ujjal felfelé: Apex beállítások indítása;
  • suhintás két ujjal lefelé: beállítások indítása.
 • A Digital Clock Widget Xperia-t úgy állítottam be, hogy a dátumra és a riasztás idejére (a kettő együtt állítható) bökve a Yahoo időjárás induljon el. Ehhez kicsit trükközni kellett, mert a lehetőségek között csak alarm, calendar, widget settings és do nothing szerepel, de külön megadható, hogy mi legyen a calendar app, és nálam ez a Yahoo időjárás lett. Erre azért volt szükség, mert a widgeten az időjárásra tapintva egy felugró ablak jön be, ahol a további részletekre bökve a böngészőben nyílik meg a Yahoo Weather (hiába van telepítve az app) – ráadásul mindig újabb fület nyitva magának.

Összegezve: úgy érzem, most se tudnék a Sony Xperia Z2-nél jobb telefont választani (természetesen a tegnap bejelentett Iphone 6-ra se cserélném).


, , , ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

6 hozzászólás a(z) “Sony Xperia Z2 egy hónap után” bejegyzéshez

 1. Horváth Tamás avatar

  Autóban használsz valami „car dock” appot, launchert, widgetet vagy valamit?
  Zelenlejátszót hogy kezeled a kocsiban?

  1. Zsolt Halasi avatar

   Nem használok semmi ilyent, nem látom szükségét. Azért ha van egy tuti tipped, ne tartsd magadba. :) Amúgy a Google navigációját szoktam használni, és erre rányitom a Deezer widgetet, ami lehetne kisebb is, hogy ne takarjon ki annyit a térképből, de így se rossz.

 2. Horváth Tamás avatar

  Én szeretem használni, mert nem kell a kis ikonok után kajtatni vezetés közben, hanem lehet nagy ikonokat nyomogatni, ha valamit akarok. CarHome ultrát használom, ami olyan, mint a Buga Jóska (nem szép, de gavallér). Amíg fut, addig átveszi a launcher szerepét, home gombra szépen előugrik. A gombjai szabadon programozhatók, programindítás, lejátszási lista, parancsikon, közvetlen tárcsázás, ilyesmik. Sajna az én telefonomon nem lehet widgeteket nyitogatni a már futó progik fölé (vagy még nem jöttem rá), bár alapból van benne ilyen, hogy bizonyos appokat „ablakban” futtassunk, de ezek között sajna nincs a zenelejátszó.

  1. Zsolt Halasi avatar

   Köszi az infót. Ezt is néztem én is, de annyira gusztustalan, hogy inkább messze elkerülöm.

   1. Horváth Tamás avatar

    Ebből a szempontból jobban szerettem a Google Carhome-ját, mert az annyira egyszerű felületet kapott, hogy nem tudott csúnya lenni (nagyon), ellenben a mostani telefonomon valamiért nem volt képes átvenni a launcher szerepét, a Home gombra bejött a Nova, oszt túrhattam a kis ikonok között. Az előző telefonomon rendesen működött.

    1. Zsolt Halasi avatar

     A Google nem viszi túlzásba a frissítését: Frissítve 2011. február 10. – biztos túl nagy munka lenne. Vagy szerintük így tökéletes, ahogy van – bár a példád nem ezt mutatja. :) És valahogy ezek az effektezett gombok sem illenek a material dizájnba.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: