Lányom nyáron lesz 7 éves, és (nyilvánvalóan elfogult) apukaként korához képest nagyon megbízható gyereknek ismertem meg, például régóta a kezébe lehet adni a kést, mindig nagyon óvatos (néha túlságosan is), és ha megbeszélünk valamit, akkor azt betartja. Ezért is ért váratlanul a monitoromról visszaköszönő golyóstoll firkálmány – hiszen azt is megbeszéltük, hogy a monitorhoz még ujjal se nyúlunk hozzá. De lányom jellemző tulajdonságainak egyike a kíváncsiság is – és hát mint elmondta, az asztalomnál ülve, (papírra) rajzolgatás közben, unalomból kipróbálta, milyen a monitorra firkálás. Aztán próbálta kiradírozni, de valahogy nem sikerült…

Az interneten rengeteg hasonló történetet találtam, és legtöbb helyen egy rész tiszta alkohol és egy rész desztillált víz keverékét ajánlottak tisztításra. A gyógyszertárban viszont csak fél deciliteres kiszerelésű 70 százalékos alkoholt, és 2 literes desztillált vizet találtam. Csak előbbit vettem meg, kipróbáltam, és szerencsére bevált: a firka nyomtalanul eltűnt, és az alkohol se hagyott foltot maga után (az alkoholizálás után egy nedves, puha kendővel azért még áttöröltem az egész kijelzőt).

4 hozzászólás ehhez: „Golyóstoll firka eltávolítása a monitorról

  1. Huhh, de meglódult az idő. Emlékszem, nemrég kaptam az SMS-t, hogy megszületett. Épphogy túl voltunk a középső fiam általános iskolai ballagásán (aki ma már felnőtt ember).
    Kicsit megijedtem, hogy a radírozás nem tett jót a végeredménynek, viszont örülök, hogy sikerült nyom nélkül eltüntetni és mostantól irigylem Lucát mert ő már tudja, hogy milyen érzés monitorra golyóstollal rajzolni. Én még nem mertem kipróbálni ;)
    Ő meg azt mondja, hogy “na, apa, ettől voltál úgy oda?” :D

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.