Öt hete nem tudok megszabadulni a taknyomtól, és így nem is kívánom a (hideg) bort – amit egyébként esténként vacsorához rendszeresen szoktam fogyasztani egy-egy pohárral (száraz villányi vöröset természetesen). Ma eszembe jutott a forralt bor, és hogy ezen a télen még nem is ittam. De kinek van kedve lábosban forralgatni, fűszerezni? Nekem nem volt, ezért:
- elővettem egy teás bögrét,
- beletöltöttem a bort,
- beraktam a mikróba 1,5 percre,
- raktam bele 3 teáskanál mézet, és egy erdei gyümölcsös teafiltert (utóbbit 5 percre),
- majd jólesően elfogyasztottam a kellemes hőmérsékletű és aromájú italt.
Feleségem megkóstolta, és ő is kért, neki vízzel higítottam (csak mert „nem erősen” kérte). Egészségetekre!
Vélemény, hozzászólás?