Teás „forralt” bor

Öt hete nem tudok megszabadulni a taknyomtól, és így nem is kívánom a (hideg) bort – amit egyébként esténként vacsorához rendszeresen szoktam fogyasztani egy-egy pohárral (száraz villányi vöröset természetesen). Ma eszembe jutott a forralt bor, és hogy ezen a télen még nem is ittam. De kinek van kedve lábosban forralgatni, fűszerezni? Nekem nem volt, ezért:

  1. elővettem egy teás bögrét,
  2. beletöltöttem a bort,
  3. beraktam a mikróba 1,5 percre,
  4. raktam bele 3 teáskanál mézet, és egy erdei gyümölcsös teafiltert (utóbbit 5 percre),
  5. majd jólesően elfogyasztottam a kellemes hőmérsékletű és aromájú italt.

Feleségem megkóstolta, és ő is kért, neki vízzel higítottam (csak mert „nem erősen” kérte). Egészségetekre!


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

2 hozzászólás a(z) “Teás „forralt” bor” bejegyzéshez

  1. Horváth Tamás avatar

    Régen lehetett kapni filteres forraltbor fűszerkeveréket, de pár éve nem látom sehol.

  2. Zsolt Halasi avatar

    Igen, nekem is eszembe jutott tegnap, hogy az milyen jó ötlet. Azt hittem, még mindig lehet kapni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: