Runmap

A futásaim dokumentálásához használt Endomondo sajnos nem ismeri a turistautakat (ez [is] egy igen nagy hiányossága – bár folyamatosan fejlesztgetik, arra gondosan ügyelnek, hogy ez ne érintse a lényeget: a felhasználóbarát kezelést). Ezért régen úgy terveztem meg a futóútvonalaimat benne, hogy a turistautak.hu-ról lesve, próbáltam belőni az Endomondo térképén, hova is kell raknom a pontokat. Nem volt egyszerű – pláne nem gyors. Aztán egy kollégám megmutatta a Bike Route Toastert, melynek turistautakat is tartalmazó térképére kényelmese(bbe)n rajzolhattam, majd az innen exportált GPX fájllal etettem meg az Endomondot (előbb új, már lefutott útként importálva, aztán abból útvonaltervet mentve).

A Bike Route Toaster hetek óta nem elérhető, így rövid keresgélés után rátaláltam a Runmapra, ami előzőhöz hasonlóan ingyenes, ám annál jóval kényelmesebben használható, és ha nem is tökéletes, de kezelése kiérdemli a felhasználóbarát jelzőt (nagyon jó pl. hogy egy pontot tök egyszerűen törölhetek, ha újra rákattintok) – ráadásul szép is. De hogy ne legyen teljes az örömöm, a Runmapból exportált GPX fájlt az Endomondo nem szereti, mert nincs benne időbélyeg, ezért azt még bele kell varázsolni az Endomondoba importálás előtt (egyszerű find-and-change Notepadban – ennek részleteivel nem untatlak, de ha érdekel, szólj hozzá a bejegyzéshez, és szívesen leírom). A saját Runmap útvonal kollekcióm itt gyűlik.

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: