Endomondo vagy Strava?

A futásaim dokumentálásához használt Endomondoval régóta elégedetlen vagyok, másfél hete el is jutottam odáig, hogy kipróbálva a Strava-t, hirtelen fellelkesedésemben, előfizettem rá egy évre. Aztán másnapra már jól megbántam, írtam a supportnak, hogy szeretném visszakérni a pénzem, és kérésemet 2 óra múlva (!) teljesítették is (pedig sehol nem volt szó pénzvisszafizetési garanciáról). Alábbiakban következzen egy teljesen szubjektív összehasonlítás (csakis a személyes szempontjaimat figyelembe véve – a Strava-val történő néhány órás ismerkedés után).

Mi hiányzik az Endomondoból?

 • Leginkább a turistautakat is tartalmazó OpenStreetMap az útvonaltervezéshez.
 • Egy felhasználóbarát útvonal-tervező, amiben egyszerűen törölhetők a pontok (nem csak az utolsóként hozzáadott).
 • Úgy általában egy felhasználóbarát és szép felület (webre is, nem csak Androidra).

Miben jobb a Strava?

 • Van benne OpenStreetMap, és egyszerűbb az útvonal tervezés.
 • Van benne „hőtérkép” (látod, merre futottak/bringáztak már sokszor, vagy éppen kevesebbszer – prémium előfizetőként a saját útvonalaidból is generálhatsz ilyent).
 • Vannak benne szegmensek (útvonalrészek).
 • Baromi praktikus apróság, hogy cipőket és bringákat is regisztrálhatsz a profilodhoz, és minden futásodnál/tekerésednél megadhatod, melyiket használtad.
 • Szebb a felülete (a használhatóságát illetően csak nagyon felszínes tapasztalataim vannak, de jónak tűnik).

Miért maradtam az Endomondonál (mi hiányzik a Strava-ból, avagy miben jobb az Endomondo)?

 • A Strava Android appban térképes nézetnél nincs play/pause gomb. Márpedig én a térképet követve szoktam futni, szeretnék térképes nézetben indítani, és mikor megállok fotózni/pisilni/orrot fújni/gyönyörködni, le szoktam állítani a mérést (tudom, hogy létezik auto-pause, de ez az Endomondo-s tapasztalataim alapján teljesen megbízhatatlan, és egyébként is jobban szeretem én magam irányítani az ilyesmit).
 • A Strava-ba importálva egy útvonalat, nem tudom utólag szerkeszteni azt, ráadásul a Strava önkényesen kiegyenesít benne egyes részeket! (WTF?)
 • A Strava-ban nem tudom utólag szerkeszteni az aktivitás adatait (hacsak nem manuálisan felvettről van szó) – márpedig ez jól jöhet bármikor, ha valamiért pontatlan vagy hiányos az útvonal rögzítése.
 • Manuálisan felvett új aktivitáshoz Strava-ban nem tudok útvonalat rajzolni, de még a mentett útvonalaim közül se lehet hozzárendelni valamelyiket.
 • A Strava az Endomondohoz képest csak fájdalmasan szegényes statisztikák előállítására képes.

Strava-s próbálkozásom után jobban tudom értékelni az Endomondo-t – bár előbbi egyáltalán nem rossz! A jövőben követem a Strava fejlődését is, és nincs kizárva, hogy még próbálkozom vele.


, , , ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: