#402 • 2017. 07. 02. • Pomáz: Kis-Csikóvár

Előző nap mondtam: „biztos nem fogok találkozni állatokkal, mert holnap már az erdő peremén fogok futni, közel a lakott területekhez”…

Két szarvast látok, sokáig nem vesznek észre, egyre közelebb lopózom hozzájuk a puha földes, reccsenésmentes talajon, és végre értékelhető fotókat készítek (értékelhető = felismerhető rajta az állat).

Egy nagy vaddisznó szalad el, majd miközben nézegetem a róla készült (használhatatlan) képeket, ismét csörtetés hallatszik tőlem néhány méterre: az anyja után fut egy vadmalac kölyök; másodpercekkel később még három; aztán újabb hosszú csöndet törve meg, még egy.

Egy őzet riasztok el, de csak egy kicsit szalad messzebb tőlem, aztán visszanéz rám, és hosszan csodáljuk egymást. Később, mikor megölelek egy fát, és behunyom a szemem, az őz szemeit látom: a naiv, tudatlan, kiszolgáltatott, ösztönlény üres tekintetét, és ugyanakkor látom azokban a gyönyörű szemekben az isteni lényt, a kérdések nélküli világot, a végtelen bölcsességet.

A fotókat OnePlus 3 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

2 hozzászólás a(z) “#402 • 2017. 07. 02. • Pomáz: Kis-Csikóvár” bejegyzéshez

  1. wittner istván avatar
    wittner istván

    Kedves Zsolt, nem kérek több képet! Üdv. istván

    1. Zsolt Halasi avatar

      Kedves István, eddig se küldtem, a blogomra rakom ki őket, ahogy ezután is. Nem tudom, milyen csatornán iratkoztál fel az értesítésekre, ott kellene leiratkoznod.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: