#442 • 2018. 04. 07. • Csesznek: Gézaháza, Károlyháza

Sok zsíros szalonna, még több bor, és kevés alvás után nem éppen üdén ébredek, de tudom, hogy meg fogja érni, ha felkelek – hiszen új helyek várnak Cseszneken, ahova a Cinto Túravezetői Találkozójára (CSITT) érkeztem (akárcsak tavaly).

A vár „figyelő tekintetét” elhagyva, az erdőbe érve a keltikék mézes illata fogad.

Szarvasok! Ketten futnak a domboldalban – én jól látom őket, de miután megállok, ők már nem vesznek tudomást rólam. Szeretem ezeket az intim pillanatokat, amikor a természet észrevétlen megfigyelője lehetek.

Észre se venném, de „leröffent” egy vaddisznó. Megállok, a hang irányában egy sötétebb foltot látok a bokrok sűrűjében. Várom az ilyenkor szokásos csörtetést, de helyette ezúttal egy az előzőnél is hangosabb, általam korábban sosem hallott hosszúságú röfögés következik, amit csak egyféleképp tudok értelmezni: „fuss tovább, vagy megbánod!” Szót fogadok.

Mókus mászik a fa törzsén, közeledtemre egyre magasabbra mászik – mégpedig úgy, hogy hozzám képest mindig a fa túloldalán legyen. Rendben, akkor játsszunk! Körbejárom a fát, de a bozontos farok mindig a fa takarásában marad. Végre sikerül gyorsabbnak lennem, és teljes egészében látom a kis szőrmókot oldalról. Most minden bizonnyal „azt szeretné játszani”, hogy ő mozdulatlanná dermed, én pedig nem veszem észre. Ebbe nem megyek bele azonnal: mielőtt tovább futok, hosszan nézem a kis bozontos fülét, a fát ölelő testét.

A fotókat OnePlus 3 telefonnal készítettem, és Adobe Photoshop Lightroommal konzerváltam (lapozható galéria a bejegyzés végén).

200×200 km projekt

Futográfus archívum

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: