Áramlás helyreállítási kísérlet

Kedves Partnerem!

Sokat gondolkodtam, hogyan jelezhetném feléd (néhányótokkal nem tegeződünk, de most engedjétek meg, hogy az egyszerűség kedvéért ezt a formát használjam), hogy bajban vagyok pénzügyileg. Egyáltalán „illik-e” ezzel traktálnom ebben a többségünk számára nehéz helyzetben. Azért döntöttem úgy, hogy mégiscsak írok, mert eszembe jutott, hogy TE is esetleg hozzám hasonló helyzetben vagy. És ebben a helyzetben nyilván nem a grafikai munkák élveznek prioritást…

Mindig segít, ha megpróbáljuk távolabbról szemlélni a helyzetet. Innen „a Holdról” azt látom, hogy nekem van sok lekötetlen kapacitásom, Neked pedig esetleges terveid, melyekhez jól jönne a tudásom, szépérzékem – ha esetleg az ennek kivitelezéséhez szükséges pénz jelenleg nem is áll rendelkezésedre. Nem szeretném, ha a pénzhiány megakasztaná a közöttünk korábban már létrejött áramlást, ezért felajánlom, hogy mostantól (visszavonásig) annyit fizetsz nekem, amennyit a lehetőségeid engednek.

Hogy néz ki mindez a gyakorlatban? A szokásos, hó végi számlázásom előtt felteszem neked a kérdést: mennyiről állítsam ki a számlát? És ha erre azt feleled: bocs, de most semmi pénzem… azt is elfogadom. Rendezzük később, vagy rendeződik majd „magától” – mert hiszem, hogy az egyensúly végül helyre fog állni: amit adok, visszakapom, még ha nem is feltétlen attól, akinek adtam.

És ha esetleg most abban a kiváltságos helyzetben vagy, hogy van miből adnod, akár pillanatnyi ellentételezés nélkül is, szeretném, ha tudnád:

  • nem esik nehezemre az elfogadás, amennyiben szívből jön, szívesen fogadok adományt is;
  • de még jobban örülök, ha kvázi bérletet váltasz, és ledolgozhatom „adományod” ellenértékét.

Azt is jó, ha tudod: bármikor (nyilván előre egyeztetve) szeretettel látlak otthonomban, egy mesésen nyugodt, csendes, erdőszéli helyen. Beszélgessünk egy jót a teraszomon ücsörögve!

És persze nagyon köszönöm, ha olyan ismerősöd figyelmébe ajánlasz, akinek épp rám lehet szüksége – hisz közületek is többen így kerültetek a látóterembe!

Még valami: ne csak grafikusként gondolj rám! Bármilyen kötetlen időbeosztásban végezhető munka érdekel(het)! :)

Mindent köszönök!

Halasi Zsolt

%d blogger ezt szereti: