Creative Suite beviteli szövegmezőkA következőkben a beviteli szövegmezők két – talán kevésbé közismert – hasznos tulajdonságáról lesz szó. Az egyik, hogy ha a beviteli szövegmezők előtti szövegre (betűre) vagy piktogramra kattintasz, akkor a program kijelöli a szövegmezőben levő teljes tartalmat, amit így egyszerűen átírhatsz. Ez működik az InDesign-ban, Illustrator-ban és Photoshop-ban egyaránt.

Creative Suite beviteli szövegmezőkA másik, hogy ezek a beviteli szövegmezők az InDesign-ban és az Illustrator-ban egyúttal mini számológépekként is szolgálnak, melynek segítségével akár különböző mértékegységeket használva is elvégezhetsz alapműveleteket. (A PhotoShopban mindez már nem működik – miért is lenne egységes a CS3 csomag másik két tagjával?)

6 hozzászólás ehhez: „Creative Suite beviteli szövegmezők

  1. Igen. Ezt a számolósdit szerettem a Quarkban is, örömmel lepett meg, amikor ID-re váltottam, hogy az is tudja. De, hogy a többi miért nem…? Ez sztem ugyanolyan figyelmetlenség, nemtörődömség, mint mondjuk a Glyphs paletta hiánya a photoshopból.

  2. És még mennyi mindent kifelejtettek. Számomra teljesen érthetetlen, hogy amikor már harmadik alkalommal árulják ezeket a programokat csomagban, miért nem konzultálnak az egyes programok fejlesztői egymással (többet) az egységességről…

  3. Meg a layers palettán sem illuban… Gáz.
    Amúgy nehezen hiszem el, hogy nem tudatosak ezek az indifferenciák a 3 progiban, valami oka csak van.
    Amitől viszont rendszeresen frászt kapok, az a layerek másolása billentyűkombinációval Illuban és Photoshopban. Míg az Illustratorban úgy másolsz layert, hogy a layer palettán az egérrel megfogod a kiszemelt objektumot, nyomvatartott gomb mellett elkezded lefele vagy fölfele húzni, majd lenyomod az Alt-ot, akkor megjelenik a kéz ikon mellett egy kis plusz jel, elengeded az egérgombot és a zobjektum duplikálódott. Ezzel szemben Photosopban lenyomod az Alt-ot, rákattintasz a kiszemelt layerre és úgy kezded el húzni. Egérgomb felengedésével a layer duplikálódik.
    Nagyon minimális különbség, de pont elég ahhoz, hogy rendszeresen összekeverjem… Hozzáteszem nekem az PS-ben lévő megoldás jobban fekszik.

  4. Nekem az hiányzik (és remélem valaki tudja), hogy acrobat-os pdf-ből berakott szöveget soronként szétördel az illustrator, nem tudom szövegdobozzá alakítani. (Corelban ez megvan, itt hogyan vajon?)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.