Egyenletesebb szövegkép InDesign-ban

Ismét Jerrytől kaptam a tippet (aki Schubert tanár úrtól hallotta, aki pedig szintén valahol hallotta vagy olvasta), hogy az alapértelmezett sorkiegyenlítési beállítások alábbi módosításával sokkal szebb szövegképhez juthatunk. Köszi Jerry!

Egy mintaoldal balra a gyári (» pdf), jobbra a módosított (» pdf) beállításokkal:

Egyenletesebb szövegkép InDesign-ban – példák

frissítve (2010. 06. 18.): Xants írja hozzászólásában: „Ne vegyétek orákulumnak ezt a beállítást! Az az igazság, hogy ezt minden betűnél és betűfokozatnál el kell (kéne) végezni, ha igazán jó munkát akarsz kiadni a kezed közül. Ezt én minden esetben, ha könyvet, újságot, folyóiratot tervezek, megcsinálom, mert még izgalmas is. Napilapnál ezt elvégeztük külön-külön a különböző fokozatú címsorokra is, ami nem volt kis munka, de nagyon meghálálta magát.”


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

5 hozzászólás a(z) “Egyenletesebb szövegkép InDesign-ban” bejegyzéshez

 1. norbi avatar
  norbi

  Lehet, hogy most nagy butaságot modok, de az új (szebb és jobb) pdf-ben az első, ami feltűnt, hogy a szóközök zavaróan kicsik.

 2. hal avatar

  Szerintem 1-2 ilyen sor mindkettőben van, de összességében az új egyértelműen szebb.

 3. xants avatar

  Ne vegyétek orákulumnak ezt a beállítást! Az az igazság, hogy ezt minden betűnél és betűfokozatnál el kell (kéne) végezni, ha igazán jó munkát akarsz kiadni a kezed közül.
  Ezt én minden esetben, ha könyvet, újságot, folyóiratot tervezek, megcsinálom, mert még izgalmas is. Napilapnál ezt elvégeztük külön-külön a különböző fokozatú címsorokra is, ami nem volt kis munka, de nagyon meghálálta magát.

 4. hal avatar

  Köszi a kiegészítést, frissítettem vele a bejegyzést.

 5. zwoelf avatar

  Igen-igen! Az “egyenlet” többismeretlenes: Betűtípus, betűméret, hasábszélesség, (kerning/tracking). Asszem nem hagytam ki semmit :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: