hardvercsere

Hétfőn hazahoztam, kedden söröztem, szerdán beüzemeltem, csütörtökön kipróbáltam rajta a Photoshopot, pénteken a Lightroomot, szombaton is próbálgattam, vasárnap pedig mindent a helyére pofozott Gergő (driverek, bios beállítások, egyebek); így most már van egy tökéletesen működő új számítógépem, amiben leginkább ezeket szeretem:

 • Gyors: fél percen belül betölt a Windows 7.
 • Gyors: az általam használt összes Adobe program (Acrobat, BR, LR, ID, PS, AI, DW) másodperceken belül indul.
 • Gyors: a kedvenc Photoshop eszközöm, a Spot Healing Brush – amit mostanában rengeteget használtam a negatív filmjeim retusálásánál –, semmit nem „gondolkodik”, csak klikkelek, húzom, elengedem, és kész – ott a végeredmény.
 • Gyors: eddig el se tudtam képzelni, milyen a Lightroomban úgy dolgozni, hogy a munka nagy része nem várakozással telik. Most pedig már nem is kell elképzelnem: itt van, és élvezem.
 • Ráadásul a fentieken túl, még baromi gyors is!

Szóval közel öt és fél év után (egy 2010-es frissítést közbeiktatva) végre lecseréltem a számítógépem – ezúton is óriási köszönet érte feleségemnek és Gergőnek!

16 hozzászólás ehhez: „Hardvercsere

 1. Gratulálok az új rendszerhez, én is pont most estem át hasonlón. Az érzés pedig: “Kovács úr 30 év után megvette élete második új autóját” jellegű :-) Viszont, ha egy kis kritikát megengedsz: számítógépházból azért valami masszívabbat választhattál vón’… :)

  1. Köszi, igen, tényleg olyan érzeés. :) A ház el van dugva az asztal alatt, tehát nem annyira lényeges a külseje, amúgy meg tökéletesen betölti a funkcióját – ráadásul olcsón.

 2. Igazad van:) Bár én úgy voltam vele, hogy a következő 10 évre szeretnék egy házat (az előző 8 évig szolgált, és most a szüleimé lesz), ami elsősorban szép, másodsorban jól szellőzik, hangszigetelt és tágas – úgyhogy ehhez mérten nyúltam zsebbe, és egyáltalán nem bántam meg (anidées AI-6 BS – valami gyönyörűség :-). A Feleségemet is sikerült meggyőznöm, hogy mivel nekem ez (grafikusi) munkaeszköz is, kell a jó hardver – és mit ér a hardver szép külső nélkül? :-)

  1. Megértelek, valahol azért nekem is egy kicsit rosszul esett ránézni, mikor kibontottam, de most a költséghatékonyság élvezett elsőbbséget. Amúgy a régi gépem nálunk is a szüleimhez vándorol – most fognak megismerkedni az internet világával, 62 évesen. :)

 3. Azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy ha már lenne gyermekünk, én is háromszor meggondoltam volna, hogy milyen “luxusra” költök. Gratulálok a szüleidnek, nagyon szimpatikus, hogy nem zárkóznak el a technikától! Arra azért készülj fel, hogy lesznek kérdéseik… :-)

  1. Az igazság az, hogy ezt egyelőre én erőltetem rájuk – de biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog nekik, hogy van egy új kapcsolattartási forma, és bármikor friss képeket nézegethetnek az unokájukról, mivel 200 km-re lakunk egymástól. Igen, a kérdésekre fel vagyok készülve – bár lehet, hogy nem eléggé. :)

 4. Gratulálok az erőműhöz, hol szerezted be? Én is csere előtt állok, a 12 éves intel P4-es (1500MHz) néha már döccen. (Amúgy kutya baja, 12 éve pörög szinte megállás nélkül.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.