Hardvercsere

hardvercsere

Hétfőn hazahoztam, kedden söröztem, szerdán beüzemeltem, csütörtökön kipróbáltam rajta a Photoshopot, pénteken a Lightroomot, szombaton is próbálgattam, vasárnap pedig mindent a helyére pofozott Gergő (driverek, bios beállítások, egyebek); így most már van egy tökéletesen működő új számítógépem, amiben leginkább ezeket szeretem:

 • Gyors: fél percen belül betölt a Windows 7.
 • Gyors: az általam használt összes Adobe program (Acrobat, BR, LR, ID, PS, AI, DW) másodperceken belül indul.
 • Gyors: a kedvenc Photoshop eszközöm, a Spot Healing Brush – amit mostanában rengeteget használtam a negatív filmjeim retusálásánál –, semmit nem „gondolkodik”, csak klikkelek, húzom, elengedem, és kész – ott a végeredmény.
 • Gyors: eddig el se tudtam képzelni, milyen a Lightroomban úgy dolgozni, hogy a munka nagy része nem várakozással telik. Most pedig már nem is kell elképzelnem: itt van, és élvezem.
 • Ráadásul a fentieken túl, még baromi gyors is!

Szóval közel öt és fél év után (egy 2010-es frissítést közbeiktatva) végre lecseréltem a számítógépem – ezúton is óriási köszönet érte feleségemnek és Gergőnek!

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

16 hozzászólás a(z) “Hardvercsere” bejegyzéshez

 1. Horváth Tamás avatar

  Uhh… ezek szerint mindenből a szebbetjobbatnagyobbat vetted. Most némileg irígy vagyok :D

  1. halasizsolt avatar

   Hát igen, ha már egyszer újabb 5 évig nem akarok hozzányúlni. :)

 2. Horváth Tamás avatar

  Én meg csináltam egy reinstallt… az már egy fél új gép XD Ezt is húztam-halasztottam már évek óta.

  1. halasizsolt avatar

   Igen, az is határozottan tisztább, szárazabb érzést ad. :) Mennyi idős a hardver?

 3. tailor avatar
  tailor

  Gratulálok az új rendszerhez, én is pont most estem át hasonlón. Az érzés pedig: “Kovács úr 30 év után megvette élete második új autóját” jellegű :-) Viszont, ha egy kis kritikát megengedsz: számítógépházból azért valami masszívabbat választhattál vón’… :)

  1. halasizsolt avatar

   Köszi, igen, tényleg olyan érzeés. :) A ház el van dugva az asztal alatt, tehát nem annyira lényeges a külseje, amúgy meg tökéletesen betölti a funkcióját – ráadásul olcsón.

 4. tailor avatar
  tailor

  Igazad van:) Bár én úgy voltam vele, hogy a következő 10 évre szeretnék egy házat (az előző 8 évig szolgált, és most a szüleimé lesz), ami elsősorban szép, másodsorban jól szellőzik, hangszigetelt és tágas – úgyhogy ehhez mérten nyúltam zsebbe, és egyáltalán nem bántam meg (anidées AI-6 BS – valami gyönyörűség :-). A Feleségemet is sikerült meggyőznöm, hogy mivel nekem ez (grafikusi) munkaeszköz is, kell a jó hardver – és mit ér a hardver szép külső nélkül? :-)

  1. halasizsolt avatar

   Megértelek, valahol azért nekem is egy kicsit rosszul esett ránézni, mikor kibontottam, de most a költséghatékonyság élvezett elsőbbséget. Amúgy a régi gépem nálunk is a szüleimhez vándorol – most fognak megismerkedni az internet világával, 62 évesen. :)

 5. tailor avatar
  tailor

  Azért hozzátartozik az igazsághoz, hogy ha már lenne gyermekünk, én is háromszor meggondoltam volna, hogy milyen “luxusra” költök. Gratulálok a szüleidnek, nagyon szimpatikus, hogy nem zárkóznak el a technikától! Arra azért készülj fel, hogy lesznek kérdéseik… :-)

  1. halasizsolt avatar

   Az igazság az, hogy ezt egyelőre én erőltetem rájuk – de biztos vagyok benne, hogy tetszeni fog nekik, hogy van egy új kapcsolattartási forma, és bármikor friss képeket nézegethetnek az unokájukról, mivel 200 km-re lakunk egymástól. Igen, a kérdésekre fel vagyok készülve – bár lehet, hogy nem eléggé. :)

 6. tailor avatar
  tailor

  Tapasztalatból mondom, hogy nem is lehetsz :-))

 7. bazi avatar
  bazi

  Gratulálok az erőműhöz, hol szerezted be? Én is csere előtt állok, a 12 éves intel P4-es (1500MHz) néha már döccen. (Amúgy kutya baja, 12 éve pörög szinte megállás nélkül.)

  1. halasizsolt avatar

   Köszi! Ez igen, elismerésem a türelmedért (gondolom, néha kicsit várnod kell, egy-egy műveletnél)! :) Az Iponban vettem (van az oldalukon gépösszerakó is).

   1. bazi avatar
    bazi

    Bizony, türelmesen szoktam káromkodni. :)

 8. […] épp egy éves PC + két Dell monitor + 2 db 1 TB-os WD My […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: