Először nagyon megörültem a hírnek, de minél több részletét fedeztem fel a megújult flickr-nek, annál jobban hervadt le a mosoly a számról. Alapvetően tetszik az új irány, csak kár, hogy nincs befejezve. Itt van például az önálló képek oldalának alja: egyszerűen csak össze van dobva a régi oldal darabkáiból minden átgondoltságot mellőzve. Akárcsak a kollekciók oldala, ahova egyszerűen berakták az új fejléc alá a régi dizájnt (ugyan ez igaz az organize oldalra – amire igencsak ráférne már egy ráncfelvarrás). Szóval ismét csak toldozgatták a régit, ahelyett, hogy – pláne ha már ennyire hozzányúltak – (dizájnban is) újragondolták volna az egészet a legelejétől, és következetesen végigvittek volna egy koncepciót.

megujult_a_flickr

Amúgy mostantól adnak ingyen egy terabájtot, meg minden jót, ami eddig csak a Pro fiókhoz járt – kivéve a reklámmentességet, amiért viszont kétszer annyit kell fizetni, mint a most megszűnő Pro csomagért. Nem mintha emiatt elgondolkodtam volna a távozáson – évi 50 dollárt is egyértelműen megérdemel a Flickr, ami szerintem továbbra is a legjobb fotómegosztó oldal. Ja és megújult az Android alkalmazás is – egyértelműen előnyére.

Frissítve: Nem figyeltem eléggé, most olvasom Rabi Miklós blogján, hogy a régi Pro előfizetések megtarthatók – amúgy egyetértek a cikkében leírtakkal.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.