Archiválás, Google Fotók, Microsoft OneDrive, korlátlan mobilnet… című, pár napja publikált bejegyzésemre Facebookon érkezett egy hozzászólás, melyben egy kedves ismerősöm az Amazon felhő alapú szolgáltatásait ajánlotta. Nem tudom, korábban hogy kerülhették el a figyelmem ezek az ár-érték arányban verhetetlennek tűnő lehetőségek (illetve tudom, nyilván nem voltam elég figyelmes):
amazon_cloud_drive_logo

  • Korlátlan fotó + 5 GB videó: 11,99 USD/év
  • Korlátlan bármi: 59,99 USD/év

Ráadásul mindkét csomaghoz 3 hónap ingyenes próbalehetőséget is kínálnak – ezt már tényleg kihagyhatatlannak éreztem, éltem a lehetőséggel, és nem bántam meg. A Microsoft OneDrive-val összehasonlítva a fájlok sokkal gyorsabban és megbízhatóbban töltődnek fel, hibaüzenetet alig kapok; nincs ezres limit sem, egyszerre akár több ezer fájlt is küldhetek a felhőbe; és nem felejtették ki a „mindet átugorja” lehetőséget sem egyező fájlnevek esetén. Így hát a Microsoft OneDrive előfizetésemet lemondtam, és azt tervezem, hogy a három hónap próbaidőszak után az Amazon Cloud Drive Unlimited Everything csomagjára fizetek elő. Az archiválási stratégiám pedig a következőképp egyszerűsödik:

Mi? Hova?
mobilfotók, -videók (automatikus mentés a telefonomról) Google Fotók
aktuális grafikai munkák, dokumentumok (szinkronizálva a számítógépemmel) Google Drive
minden (szinkronizálva a számítógépemmel) Backblaze
minden fontos (manuálisan hozzáadva) Amazon Cloud Drive

Frissítve: Fontos, hogy az Amazon alkalmazása nem szinkronizálja a számítógépen levő fájlokat a felhőbe – szinte csak egy ablak, amibe belehúzhatod a feltöltendő állományokat. Viszont nekem ez a „fogyatékossága” inkább előnyös, hiszen jelen esetben nem akarok automatikus szinkronizációt, pont csak annyira van szükségem, amennyit az Amazon Cloud Drive tökéletesen tud.

2 hozzászólás ehhez: „Korlátlan felhős tárhely: Amazon Cloud Drive

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s