Az igény úgy merült fel bennem erre a kütyüre, hogy a telefonom és a hozzá adott gyári headset között egyre többször volt kontakt hiba, melynek eredményeként csak a bal oldali fülhallgató szólt (valószínű, a telefon jack aljzatának bekoszolódása miatt). Gondoltam, körülnézek az interneten, milyen bluetooth headsetek vannak jó ár-érték arányban (a hangminőség nem különösebben volt szempont, hiszen előadásokat és hangoskönyveket hallgatok). Olyant szerettem volna, ami nem a fülre akasztható krumpli, és ha már a telefonom Sony… Így esett a választásom a Sony SBH20 Stereo Bluetooth Headsetjére, melyet 6095 forintos áron rendeltem meg (+1490 Ft volt a postaköltség).

Ami egy hét használat után tetszik:

  • Nagyon kényelmes, hogy a headset nincs fizikailag összekötve a telefonommal, és megszűnt az összedugdosás macerája.
  • Ha bekapcsolom a headsetet, a telefon azonnal felismeri, és kapcsolódik hozzá, (a telefonomon a bluetooth állandóan be van kapcsolva).

És ami nem tetszik:

  • A kezelőszervek ergonómiája – melyek kapcsán felhasználóbarátságról egyáltalán nem beszélhetünk: a ki-be kapcsoló gomb, és a rejtett lejátszás/szünet, előre, hátra gombok használata egyaránt kényelmetlen.
  • Többször előfordult már, hogy a headsetet bekapcsolva felejtettem, és jött a telefonhívás, aztán a telefonból nem hallottam semmit, mert a hang valahonnan a kabátom zsebébe rakott fülhallgatóból jött (ez persze nem az eszköz hibája).
  • És egy újabb kütyü, amit tölteni kell (egy töltéssel kb. 5-6 óra használatot bír)…

És egy héttel a megvásárlás után, a vezetékes fülhallgatót tegnap már sikerült is elhagynom, így most a régi hosszú zsinórja tekergőzik a galléromra tűzött bluetooth egységhez.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.