Magyar népmesék betűkészlet

mullerpeti.hu:

Hosszú évek óta én csinálom a népszerű Magyar népmesék rajzfilmsorozat könyvváltozatait. Már a legelején felmerült, hogy szükség lenne egy betűtípusra, mivel az nagyban segítette volna a munkámat. Hamar rájöttem, hogy egy ilyen font elkészítése nem kis feladat, ezért a könyvsorozat készítése alatt nem tudott megszületni a készlet. Szerencsére a Kecskemétfilm Kft. és a kalligráfiákat készítő Horváth Mária is rendkívül elhivatott, ezért minden részhez, késedelem nélkül megkaptam a kézzel írt mesecímeket. Azt kell, hogy mondjam, hogy jobb volt ez így, mert ezt a csodálatos kézírást nem lehet 100%-ossan pótolni.

Ennek ellenére a dolog nem hagyott nyugodni. 2015-ben mégiscsak nekiláttam a betűtípus megszerkesztéséhez. Nagyon jó bázisom volt az a kereken 100 mesecím, amit az évek során kaptam. Ugyan számos karakter hiányzott – főleg a nagybetűk közül és a számok –, de szép lassan sikerült pótolnom ezeket.

A Magyar népmesék betűkészlet ingyenesen letölthető innen – ahol lehetőség van az alkotó anyagi támogatására is.


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: