JBL Charge 3

Új otthonunkban külön helyiségbe költözött a dolgozó, így szükségem lett egy számítógépre csatlakoztatható hangforrásra, ami korábban a nappaliban elhelyezett 20 évnél is öregebb Technics hifi torony volt. Utóbbi egyébként a költözés óta nem akaródzik kicsomagolódni a dobozából, egyrészt mert nagy helyet foglal el; másrészt mert mindezt jórészt indokolatlanul teszi, hiszen a kazettás magnójába, és a CD lejátszójába sincs már mit tölteni; ráadásul az egyik hangszórója „megnépmesésedett”: hol szól, hol nem szól (annyira, mint a másik).

Már többször is leírtam: minél kevesebb, annál jobb – és ha már kell, legyen a legegyszerűbb, legkompaktabb; de azért ha kompromisszumokkal is, de mindez ne menjen túlzottan a minőség rovására; és persze ne legyen túl drága sem (jelen esetben maximum 30000 forintot szántam erre). Ezen irányvonalak mentén kezdtem el keresgélni, és mivel feleségemnek pár éve egy kis JBL Micro II hangszórót vettem ajándékba, ami aprócska méretét meghazudtolóan jól szól, adta magát, hogy a JBL honlapján kezdjem a böngészést.

Hamar beleszerettem a JBL Charge 3-ba, egyedül az ára nem volt szimpatikus (Magyarországon közel 50000 forintba kerül, és mire célba ér [posta + vám], akkor se sokkal olcsóbb, ha ebayről rendelem) – ezért nagyon megörültem, mikor a Jófogáson 9000 forintért is találtam belőle. Csakhogy ez az eladója szerint „utángyártott”. Kínában csodákra képesek, kérdezem az árust, mennyiben más ez, mint az eredeti? „Kicsit kevesebb a basszus” – ha csak ennyi, egy próbát megér, gondoltam, és meg is vettem. Nem akarom hosszúra nyújtani, inkább miután tegnap megvettem az eredetit is, lefordítom, mit jelent az „utángyártott”: silány, dobozhangú hamisítvány.

De így legalább még jobban tudom értékelni az eredeti JBL minőséget, ami egy szóval fantasztikus (persze kategóriáján belül); a lányom is boldog volt, amikor kérésének engedve neki adtam a hamisítványt; és ha a JBL Charge 3 nincs is az eredetileg tervezett összegen belül de legalább ÁFA nélkül még hármassal kezdődik az ára.

Egy megközelítőleg félliteres kólásüveg méretű hangrendszerhez mérten elképesztő szórást, dinamikát és élénkséget kaptunk.

(forrás és részletes teszt: av-online.hu/…)

Műszaki adatok

Hangszórók: 2 db 50 mm-es hangszóró; 2 db 45 mm-es passzív basszus radiátor
Frekvencia-átvitel: 65 Hz-20 kHz
Teljesítmény: 2 x 10 W
Jel-zaj viszony: >80 dB
Csatlakozók: USB, micro USB, 3,5 mm-es Jack
Bluetooth verzió: 4.1
Bluetooth profil: A2DP V1.3, AVRCP V1.5, HFP V1.6, HSP V1.2
Akkumulátor típusa: 6000 mAh, lítium-ion polimer
Akkumlátor üzemidő: kb. 20 óra (a hangerő és hanganyag függvényében változhat)
Akkumlátor töltési ideje: kb. 4,5 óra
Méretek: 213 x 87 x 88,5 mm
Tömeg: 800 g

, ,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: