Repülőhal

A héten többször elhangzott felém a kérdés: izgulsz? Mindannyiszor határozott és őszinte nemmel feleltem. Szombaton reggel már nem volt ennyire egyértelmű, és a délután közeledtével egyre kevésbé. Persze nem olyan volt ez, mint a fogorvos előtt, de azért határozottan jól esett a kaposújlaki repülőtérre érve Marika néni műanyag poharából védőitalként egy unicum.

Az egész úgy kezdődött, hogy Ancsa ejtőernyős, táncos és most már sajnos csak volt kollégám megtervezte, én pedig lekódoltam a Kapos DropZone honlapját. Tegnap kaptam meg a fizetségem: egy tandemugrást.

Repülőhal

Olyan egyszerűnek tűnt, amit a repülőgép felé haladva Szőlő (aki magára akasztott) magyarázott: mielőtt kiugrunk, zárd össze a lábaidat, a kezeiddel pedig kapaszkodj a mellednél levő hevederekbe. Miután kiugrottunk, homoríts, és tedd szét a kezed-lábad, aztán mielőtt földet érünk, húzd föl a lábadat. Ez utóbbit sikerült hibátlanul teljesítenem.

Repülőhal

Mikor kiugrottunk, az agyam reszetelt, és csak földetérés után indult újra rendeltetésszerűen. Szóval kicsit sok volt az élmény arra a pár percre, a kezeim a hevederekhez ragadtak, és azt is csak utólag fogtam föl, hogy egy bukfenccel (amit gondolom, az ernyősök nem így hívnak) indultunk, és láttam az utánunk ugró Ancsát felém zuhanni (azt pedig, hogy ő a hajamat birizgálta, csak elhiszem neki, de ezt utólag sem sikerült rekonstruálnom). A szabadesés élményét kicsit zavarta, hogy amikor a fejemet felemelve a velünk összekapcsolódó emberkékre próbáltam figyelni, úgy éreztem, hogy leviszi a 180 km/órás légáramlat a szemüvegem, ezért folyton lefelé kellett fordulnom. Aztán következett egy hatalmas rántás, a körülöttünk levők eltűntek, már nem kellett figyelni a szemüvegre, lassan ereszkedtünk lefelé. Mindezt három kedves lány három kamerával rögzítette, úgyhogy remélem, lesz még módom elemezgetni.

Repülőhal

A negyedik, a számomra legkedvesebb, talajközelből készített felvételeket, ezek láthatók ezen az oldalon. Ő volt, aki landolás után papírzsebkendővel kínált, hogy legyen mivel letörölni a menetszél és a tapasztalatlanág nyomaiként képemre rakódott nyálréteget. Aztán én is fotóztam még néhányat fekete fehér filmre – tetszett a hely hangulata –, majd elbúcsúztunk, és Zamárdi felé vettük az irányt, ahol célunk a MAURO Ristorante Pizzeria Gelateria volt. Itt most jártam másodszor, akkor is sorba kellett állni a bejutáshoz, és most is. De akkor is megérte, és most is. A pincérek szaladva közlekedenek, mégis kedvesek, és az ételek is finomak. Tenger gyümölcsei pizzát ettem (lehet, hogy repülőhal is volt rajta), a Kriszta pedig megkérdezte, hogy min mosolygok? Én nem is tudtam, hogy mosolygok, de nem lepődtem meg rajta. Az ugrásra gondoltam – feleltem.

Repülőhal

Repülőhal

Repülőhal

Repülőhal

Repülőhal

Repülőhal

Repülőhal

Repülőhal

Repülőhal

Köszönöm az élményt minden közreműködőnek!

folytatás »


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

8 hozzászólás a(z) “Repülőhal” bejegyzéshez

 1. Grubenstein Salamon Izsák Dávid Sámuel avatar

  Bukkkóóó?? Bakkkancs?? Zsolti, nagyon könnyelmú vagy. És felelőtlen… Tasi nem fog örülni. Րrülni fog.

 2. Nancy Goodman Brinker avatar

  Akartalak hívni.. Mondom, ha felvétel készűl, akkor érdemes lenne már a mikrofon adta lehetőségeket is kihasználni. Szóval egy -engem videózol? faszom beléd-felkiáltás parádés lett volna. Bár lehet, hogy elnyomta volna a menetszél….
  És ténleg Zsolti…..izgultál?? Na és milyen volt?? Tudod, olyan ez, mint a vaknak elmondani, hogy milyen színű a felhő….. Na szia, tartalmas napot. Egészség! Izom, erő!

 3. hal avatar

  Kár, hogy nem hívtál, mert nekem nem jutott eszembe. Egyébként a stabadesés alatt biztos, hogy nem lenne hallható, de szerintem még beszélni se tudtam volna, annyira lobogott a képem :)

 4. Schwartzné Andreja avatar

  Szia Zsolti!
  Hogy mertél légcsavar nélküli gépre felszállni?? Ha ezt elmesélem a Tasinak…Se bukkkkó, se bakkkkancs, se légcsavar… ilyen szarra sose szátam vóna föl!
  UI: Sőt, még talán motorja sincs.

 5. ronbird avatar
  ronbird

  hali!
  mar egy ideje latogatom az oldalt es egyszeruen nem birom felfogni hogy lehet ilyen jo kpeket csinalni. profi. grat.
  :)

 6. hal avatar

  Köszi, de pont ezeket nem én, hanem – ahogyan írtam is, – a Kedvesem készítette :)

 7. ronbird avatar
  ronbird

  igen, de konkretan nem csak ezekre gondoltam, hanem a tobbire is :)

 8. hal avatar

  Akkor is köszi :)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: