Szovjet megszállás

A Deport’56 közleménye április 4-hez kapcsolódóan

Az 56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-’56) úgy véli, hogy egy tőről fakad Gyurcsány Ferenc igazmondással való küzdelme és az a történelemhamisítás, hogy Magyarország 1945-ös szovjet megszállása valójában felszabadítás volt. Még a két eseménnyel kapcsolatos érvelések is kísérteties hasonlóságot mutatnak.

A miniszterelnök öszödi beszédének lelepleződése után megtudhattuk, hogy az valójában nem az addigi hazugságok beismerése volt, hanem bátor igazmondás. Az ennek hatására kirobbant tüntetések tömegoszlatásai pedig indokoltak voltak, vagyis a rendőrség szakszerűen és törvényesen lépett fel. A sajnálatos atrocitásokat csupán egyes, magukról megfeledkezett rendőrök követték el, nem pedig parancsnokaik utasításait követték.

Az április 4-ét ismételten felszabadulásként ünneplők szerint pedig a Szabadság téri szovjet emlékmű arra emlékeztet bennünket, hogy a Vörös Hadsereg hős katonái mindnyájunk szabadságáért áldozták életüket, és bár a szovjet csapatok harc közben követtek túlkapásokat, erőszakoskodtak ártatlan civilekkel is, de ezek a szélsőséges kilengések nem tervszerűen és nem központi utasításra történtek.

Mindent összevetve: egyidejűleg folytatódik a történelemhamisítás, mint szélsőbaloldali restaurációs kísérlet, és az állampolgárok durva félrevezetése, amely időnként törvényszerűen lelepleződik, és amely a Magyar Televízió épületének ostromához, majd az október 23-i zavargásokhoz is vezetett.

Budapest, 2007. április 4.
dr. Szerdahelyi Szabolcs
a DEPORT-’56 elnöke


,

Feliratkozás

Email értesítés az új bejegyzésekről:

200×200 km könyv

2013 tavaszától kezdődően több mint 8 éven át futottam és közben fotóztam. Ez volt a 200×200 km projektem első fele, melyből könyvet készítettem, amit letölthetsz PDF formátumban… További részletek →

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Create a website or blog at WordPress.com

%d blogger ezt szereti: