« előzmény

A 16 napja indított szavazás végeredménye:

InDesign vagy Quark? (100 szavazat)

 • InDesign: 84 (84 %)
 • Quark: 16 (16 %)

„Quarknak mar nincsen letjogosultsa!” – írta valaki a szavazás egyetlen megjegyzésében. Én egy dolog miatt örülök a Quark létezésének: ezáltal van konkurenciája az InDesign-nak. És ez jó. Másrészt szerintem Quark-ot kétféle ember használ: aki lusta megismerkedni az InDesign-nal (vagy fél az ismeretlentől – esetleg egyszerűen nem is tud az InDesign-ról); illetve akinek az anyagai régóta Quark-ban készülnek, és nem akarja újraszerkeszteni az egészet InDesign-ban (mert egy bonyolultabb kiadványt azért elég macerás átvinni InDesign-ba, még ha kedvenc programom képes is a Quark fájlok importálására). De a lényeg a fölényes és megérdemelt InDesign győzelem. Köszönöm a részvételt!

Legújabb kérdésemen rengeteget törtem a fejem, és az előzőhöz hasonlóan bonyolultra sikerült. Komolyra fordítva a szót: arra vagyok kíváncsi, hogy tetszik-e Nektek az egy hete megújult haldesign.hu (persze nem csak a logóra gondolok)? (Esetleg megjegyzésben megírhatnátok, mi az ami nem tetszik – ha van ilyen.)

HALDESIGN v3 vagy HALDESIGN v4?http://poll-r.hu/poll/1000521/flash_export

folytatás »

19 hozzászólás ehhez: „Szavazás #6

 1. Akkó megírom: azért szavaztam a v3-ra, mert ott a tartalmi rész középen volt. Ha a v4-ben is így lenne, akkor nehezebb lenne a döntés, mert mind a kettő q-vajó! Így viszont az ergonómia döntött.

 2. Én is kitartóan azon a véleményen vagyok, hogy a v3-ban megszokott módon a menüknek a széleken a helyük. A balról-jobbra való haladás logikáját értem, így viszont egy másik szempont sérült, kényelmetlenebb olvasni.

 3. Köszi a véleményeket. Számomra meglepő, hogy a szavazás pillanatnyi állasa szerint 28-ból 14 embernek a régi verzió jött be inkább. Közülük gondolom, ketten Ti vagytok, akiknek az elrendezés nem tetszik.

  Azzal, hogy ergonómiailag így kevésbé jó, meg hogy így kényelmetlenebb olvasni, csak abban az esetben érte(né)k egyet, ha Ti a látogatóim közül abba az 5%-ba tartoz(ná)tok, akik 1024 pixelnél keskenyebb képernyőfelbontással nézik az oldalt, mert ekkor bizony görgetni kell vízszintesen. Amúgy tényleg nem értem, hogy miért nem jobb így (azt még kevésbé, hogy miért rosszabb)? Balról jobbra olvasunk, írunk, nagyobb egységektől a kisebbek felé haladunk, mi ezzel a probléma? Az hogy 1 fokkal jobbra kell fordítani a fejeteket? Ne értsétek félre, nem kötekedni akarok, (sőt hálás vagyok, hogy leírtátok a véleményeteket), csak egyszerűen nem értem.

  Azért én is írok valamit arról, hogy miért volt jobb az előző verzió szerintem. Nagyon beleszerettem ebbe a DIN Light Alternate bötűbe, és ez Flash segítségével jelenik meg a bejegyzések címeiben, és alcímeiben, ami miatt lassabb lett kicsit az oldalak letöltése, és ha linkről van szó, akkor nem működik a középső klikkes új fülön megnyitás. A szépségnek ára van…

 4. Az egy fok nem sok, de pont a képernyő mérete miatt 13 fokkal kell balrább nézzek. Megmértem. :o)))
  És nem kötözködni akarok, hiszen ez a Te játékod, én csak olvasom, nézegetem (nagy örömmel), de ha már megkérdezted a véleményem, megmondtam.
  Ha elolvasod, mindenkinek ez az egy baja van, tehát a balról jobbra elmélet csak elméletben jó. Gyakorlatban nem jött be.
  Az ember a menüt, tartalmat nem olvassa, hanem használja.

  A betű nagyon szép, az oldal elemei dettó, finom a színalkalmazás. Ez áll az előző verzióra is.
  A sebességcsökkenést nem vettem észre hála a UPC-nek :o)

  Kíváncsi lennék egy olyan szavazás eredményére, hogy rendezd-e át ;o)))
  Ígérem, nem fogok csalni – illetve nem csalnék :o)

 5. Az oldal felépítéséhez már nagyjából hozzászoktam. Sőt a fejem automatikusan jobbra fordul mikor az oldaladra lépek, a kategória részt szinte észre sem veszem. Bár a közzétett linkek miatt azért rátalálok, ha kell :)
  Őszinte leszek: nekem jobban bejött az előző verzió design-ja, főleg a színösszeállítása miatt. De semmiképpen sem támogatnám a visszaállítást, de még a szavazásra bocsátást sem! :)

 6. Nem a visszaállításra gondoltam, hanem a tartalom középre helyezésére, hiszen az egyetlen kritika ez volt az oldallal szemben, szinte minden hozzászóló részéről. bocs, ha félreérthető voltam.
  Persze akkor is olvasom az oldalt, ha közben jobbra kell forduljak, elvégre kell egy kis mozgás :o)

 7. Én voltam figyelmetlen! És talán félreérthető is, mert nem jól tagoltam a hozzászólásom. Csak a felépítés visszaállítására gondoltam én is. :-)

 8. tkp mindegy… ez télleg Hal játéka és mivel a tartalom értékes, akkor is olvasnám, ha valami véletlen folytán randát csinálna. Most azt csinálom, hogy balra húzom az operát, amikor olvasom, így a tartalom kikerül a desktopról, viszont kényelmes. Ha meg váltok, akkor visszacibálom. Hal rávett egy kis testmozgásra – rám is fér :oDDDDDDDDDDD

 9. Jót nevettem a hozzászólásaitokon. Tényleg nem gondoltam volna, hogy ennyire megosztja a társadalmat a hasábátrendezésem, de nagyon örülök, hogy pozitív hatása is van (pl. testmozgás). :D

  Már többször említettem, nem titok, hogy (a blogok többségével egyetemben) ez a blog (is) egy önző dolog. És mivel számomra nagyságrendekkel jobb az új verzió, akárhányan mondanátok, sem cserélném vissza a régire (még a hasábelrendezést sem). Azért remélem, nincs harag. :)

  Kérdezhetitek, hogy akkor meg minek a szavazás, és miért vagyok kiváncsi arra, hogy kinek mi nem tetszik? Mert érdekel, hogy hányan vannak, akikkel egyezik a véleményem; és ha olyan dolgot írtok, ami számomra is megszívlelendő, akkor kész vagyok változtatni.

  Pillanatnyilag 18:17. Egyel vezet az új változat. :)

  [re=4213]Dexter68[/re] Külön öröm, hogy annyira értékesnek tartalmat, hogy még randán is olvasnád. :)

 10. Kolléga úr, én pont így dolgozom. Megkérdezek egy csomó embert, hogy hogytecci, aztán saját kényem-kedvem szerint vagy hallgatok rájuk, vagy nem :o)

 11. Ja, és bizony-bizony ennek az oldalnak (és a válaszaidnak) köszönhetem, hogy már Indesign-ban dolgozom, a quark szinte teljes mellőzésével.

 12. [re=4216]Dexter68[/re] Ez nagyon jól esett. Legalább annyira, mint a pezsgő, amit kolleganőm búcsúztatására iszogatok éppen… :D

 13. Na ne hergelj… a pezsgő az egyik gyengém. Ha tehetném, fogmosáshoz is azt használnám. És most még normális bor sincs itthon. :o( A pálinkám is fogyóban. Úgyhogy marad a pipa vagy szivar szárazon ma még… holnaptól meg már az sem, mert hazajön a kiccsalád.

 14. Engem is csak ez az elrendezés zavar, a többi bejövős. Szerintem mondjuk már az is sokat javítana a helyzeten, ha a baloldali sötét mező szélességét lecsökkentenéd, mert szerintem indokolatlanul sok lett, és akkor balrább csúszna picit minden. De ez csak az én szerény véleményem, amúgy meg egyetértek az előttem felszólalókkal.

  Ja, és a baloldali menü fura módon bugos. Amikor megnyitom az oldalt, és a nyilat először húzom végig a kapcsolókon, akkor valamiért ugrik egyet a mérete (mintha kisebb betű lenne a hover-re állítva, vagy ilyesmi), de ha már másodszorra teszem ezt, akkor jó. Nem tudom most értelmesebben elmagyarázni, talán majd máskor.

 15. [re=4219]dinnye[/re] A hasábok átrendezése (visszarendezése) egyet kellene, hogy jelentsen egy új terv készítésével – legalábbis valamit ki kellene találni a logó grafikus és szöveges részének egymás mellett tartására (nyilván erre is lenne megoldás, de ahogy írtam is, bocs, de nem keresem).

  A fekete részt legfeljebb 10-20 pixellel tudnám keskenyíteni, ha azt akarom, hogy középre zárt maradjon az oldal. Ebben az esetben ugye mindenki annál több feketét (és persze vele arányosan több halvány bézst) lát, minél nagyobb felbontású monitoron nézi az oldalt.

  Amit bug-ként említesz, az azért van, mert a főmenüpontok képek, és a mouseover állapot egy másik kép, ami az egér fölé húzásakor töltődik le. Elvileg erre van egy javascript, aminek le kellene töltenie előre ezeket a képeket is, de a gyakorlatban valamiért ez nem mindig működik. Majd kitalálok rá valamit.

  Köszönöm, hogy leírtad a véleményed.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.